ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.E. Ελλάδα

Διαστρωτήρας Volvo P4820D: Για αστικά αλλά και υπεραστικά έργα

Ο νέος διαστρωτήρας P4820D ABG της Volvo Construction Equipment είναι ένας εξαιρετικά ευέλικτος διαστρωτήρας που μπορεί να ανταποκριθεί στις περισσότερες εφαρμογές, όπως διάστρωση πεζόδρομων, χώρων στάθμευσης, ιδιωτικών οδών, αστικών και υπεραστικών οδών, χωματόδρομων, εθνικών οδών ή ακόμη και αυτοκινητόδρομων. Ο P4820D ABG εκτελεί εύκολα ελιγμούς και χρησιμοποιεί την τελευταία προηγμένη τεχνολογία διάστρωσης, που τον καθιστά τέλειο για διάφορες εφαρμογές.

Διαστρωτήρας Volvo P4820D: Για αστικά αλλά και υπεραστικά έργα

Χάρη στις μικρές διαστάσεις του P4820D ABG είναι δυνατή η μεταφορά άλλου εξοπλισμού πάνω στο ίδιο όχημα. Προκειμένου να διατηρεί χαμηλό ύψος μεταφοράς, η οροφή και ο σωλήνας της εξάτμισης ανεβοκατεβαίνουν εύκολα, ώστε το ύψος του μηχανήματος να μην υπερβαίνει το εκάστοτε όριο κατά τη διέλευση κάτω από γέφυρες ή σήραγγες.

Η μεγάλη χωρητικότητα της χοάνης εξασφαλίζει αδιάλειπτη παροχή υλικού, επιτρέποντας στον διαστρωτήρα να κινείται με σταθερή ταχύτητα και μειώνοντας στάσεις και εκκινήσεις, για καλύτερο φινίρισμα. Μια υδραυλική εμπρός ποδιά διευκολύνει το άδειασμα της μπροστινής περιοχής της χοάνης ώστε να αποφεύγονται οι διαρροές και ο χειροκίνητος καθαρισμός. Κατασκευασμένο για να αντέχει στον χρόνο, το μακρύ σύστημα κύλισης της Volvo του P4820D ABG – με αυτόματο σύστημα τάνυσης της ερπύστριας – έχει βελτιωθεί για μεγαλύτερη αξιοπιστία. Το νέου τύπου βιδωτό ελαστικό προστατευτικό της ερπύστριας με αλυσίδα λιπασμένη εφ’ όρου ζωής παρέχει μεγαλύτερη επαφή με το έδαφος σε σύγκριση με ανταγωνιστικές μάρκες.

Εύκολος έλεγχος
Ένα προηγμένο Ηλεκτρονικό Σύστημα Διαχείρισης του Διαστρωτήρα βελτιστοποιεί τον διαστρωτήρα για συγκεκριμένες εφαρμογές και αυξάνει τον συνολικό έλεγχο του μηχανήματος, επιτρέποντας στους χειριστές να επικεντρωθούν στη δουλειά. Η λειτουργία διαχείρισης των ρυθμίσεων (Settings manager) του P4820D ABG επιτρέπει στους χειριστές να αποθηκεύουν προσαρμοσμένες ρυθμίσεις για συγκεκριμένα έργα, επιτυγχάνοντας σταθερή ποιότητα από έργο σε έργο. Όταν ο χειριστής έχει να διαχειριστεί παρόμοια έργα οδοστρωσίας, μπορεί να ανακαλέσει τις αποθηκευμένες παραμέτρους στην EPM 3, απλουστεύοντας την αρχική ρύθμιση του μηχανήματος και ξεκινώντας γρήγορα τη διάστρωση. Κατά την εξέλιξη της διάστρωσης, υπάρχει επίσης η δυνατότητα ρυθμίσεων ακριβείας για βελτιστοποίηση της απόδοσης και της παραγωγικότητας.

Ο χειριστής έχει πλήρη και ανεμπόδιστη ορατότητα γύρω από τον διαστρωτήρα, τη χοάνη, το κανάλι του κοχλία διανομής και τον πήχη επιπέδωσης, για καθαρότερη εικόνα, αυξάνοντας τις επιδόσεις και την ποιότητα της διάστρωσης. Η άνετη θέση χειρισμού μειώνει την κούραση του χειριστή για μεγαλύτερη και πιο εστιασμένη λειτουργία, ενώ η επίπεδη πλατφόρμα μειώνει τον κίνδυνο ολίσθησης. Η αντιολισθητική πλατφόρμα και οι κουπαστές παρέχουν σταθερότητα κατά το περπάτημα γύρω από το μηχάνημα.

Ανοίξτε το δρόμο προς την αποδοτικότητα καυσίμων
Η Volvo χρησιμοποιεί με πάθος τεχνολογία που μειώνει την κατανάλωση καυσίμων και βελτιστοποιεί την απόδοση του μηχανήματος. Οι κινητήρες Stage IV και Stage IIIA της Volvo είναι ισχυροί και αποτελεσματικοί, σχεδιασμένοι με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων και την αύξηση της παραγωγικότητας. Το νέο ηλεκτρονικό έξυπνο σύστημα της Volvo διαθέτει την προεπιλεγμένη λειτουργία Eco που προσαρμόζει την ισχύ του κινητήρα κατά τη διάρκεια της διάστρωσης, επιμηκύνοντας έτσι τη ζωή του μηχανήματος και των εξαρτημάτων. Η λειτουργία Eco μπορεί να μειώσει την κατανάλωση των καυσίμων έως και 30%, για πιο αποτελεσματική και αποδοτική διάστρωση, ενώ η EPM 3 παρακολουθεί τη μέση κατανάλωση καυσίμου, παρουσιάζει την καθημερινή κατανάλωση των καυσίμων και τον χρόνο λειτουργίας με τα υπολειπόμενα καύσιμα.

Όλοι οι διαστρωτήρες Volvo είναι σχεδιασμένοι να λειτουργούν με σημαντικά χαμηλά επίπεδα θορύβου. Προσαρμόζοντας την απόδοση του κινητήρα στις πραγματικές ανάγκες, η λειτουργία Eco μειώνει τα επίπεδα θορύβου ακόμη περισσότερο. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε αστικά περιβάλλοντα ή κατοικημένες περιοχές, όπου ισχύουν περιορισμοί θορύβου. Ο υδραυλικός, ηλεκτρονικά ελεγχόμενος ανεμιστήρας ψύξης ρυθμίζει την ταχύτητά του ανάλογα με τις ανάγκες, με αποτέλεσμα χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και ακόμα χαμηλότερα επίπεδα θορύβου.

Το υδραυλικό σύστημα του διαστρωτήρα συνεργάζεται αρμονικά με τον κινητήρα Volvo ώστε να εξασφαλίζει υψηλές επιδόσεις, χαμηλή κατανάλωση καυσίμων, μειωμένες εκπομπές και χαμηλά επίπεδα θορύβου. Ο έλεγχος των στροφών του κινητήρα με έξυπνο τρόπο προσφέρει ένα μηχάνημα εξαιρετικά αποτελεσματικό, και ταυτόχρονα διατηρεί άφθονη εφεδρική ισχύ ώστε να μπορεί να διαχειριστεί με ευκολία ακόμα και την πιο δύσκολη εφαρμογή. Το υδραυλικό σύστημα έχει τις ίδιες πανίσχυρες επιδόσεις ενώ χρησιμοποιεί λιγότερα καύσιμα.

Έξι φώτα εργασίας LED στον στάνταρ εξοπλισμό διευκολύνουν τη λειτουργία σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Δύο φώτα φωτίζουν προς τα εμπρός, δύο φωτίζουν την περιοχή πίσω από το μηχάνημα και υπάρχουν δύο επιπλέον πλευρικά φώτα για καλύτερη ορατότητα και μεγαλύτερη απόδοση. Ο αριθμός των φώτων μπορεί να αυξηθεί προαιρετικά με τη χρήση έως και 10 φώτων LED φωτιστικών μπαλονιών.

Πρωτοποριακοί πήχεις επιπέδωσης
Οι πήχεις επιπέδωσης της Volvo έχουν σχεδιαστεί ώστε να εξασφαλίζουν ασφαλτοτάπητα βέλτιστης ποιότητας, ομοιομορφίας και ομαλότητας. Ευέλικτοι και αποτελεσματικοί κατά τις διαστρώσεις πλάτους έως και 6,5 μέτρα, αυτοί οι πρωτοποριακοί για τον κλάδο πήχεις επιπέδωσης μπορούν να διαχειριστούν μια μεγάλη γκάμα υλικών. Επιπλέον, χάρη στη δυνατότητα επίτευξης μέγιστου βαθμού προσυμπύκνωσης, ο αριθμός των διελεύσεων μειώνεται σημαντικά.
Δύο μονάδες ελέγχου τοποθετημένες στους πήχεις επιπέδωσης προσφέρουν στους χειριστές εύκολη πρόσβαση στον πήχη επιπέδωσης και τις ρυθμίσεις. Η μονάδα ελέγχου πήχη επιπέδωσης (SCU) επιτρέπει στον χειριστή να ελέγχει εύκολα τις λειτουργίες του πήχη και τη ροή του υλικού. Η νέου σχεδιασμού μονάδα SCU είναι ευέλικτη και μπορεί να περιστραφεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, όπως επίσης και να μετακινηθεί προς τα πάνω ή προς τα κάτω για ευκολότερη χρήση.

Παρέχοντας στους εργαζόμενους τη δυνατότητα να καλύψουν διάφορες απαιτήσεις του εργοταξίου, μπορούν να προστεθούν (ή να αφαιρεθούν) προεκτάσεις μέσα σε λίγα λεπτά, χωρίς να απαιτούνται ειδικά εργαλεία, χάρη στο σύστημα ταχυσύνδεσης της Volvo. Οι πήχεις επιπέδωσης της Volvo διαθέτουν τέσσερις σωλήνες-οδηγούς για κάθε υδραυλική προέκταση. Οι άκαμπτοι σωλήνες λειτουργούν από κοινού αποτρέποντας το ενδεχόμενο συστροφής των προεκτάσεων των πήχεων όταν ασκούνται σε αυτές υψηλές δυνάμεις. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται συμπαγής, ομοιόμορφα συμπιεσμένη, ομαλή επιφάνεια.

Οι μπάρες συμπίεσης των πήχεων θερμαίνονται ηλεκτρικά για καλύτερη απόδοση και ομαλό φινίρισμα. Η μπάρα συμπίεσης είναι πλήρως σκληρυμένη για σημαντικά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Οι μπάρες συμπίεσης αντικαθίστανται εύκολα, αυξάνοντας τον παραγωγικό χρόνο του μηχανήματος και διατηρώντας παράλληλα καλή προσυμπύκνωση.

Προηγμένο σέρβις
Για να διατηρήσετε τα μηχανήματα αποδοτικά και να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής τους, η Volvo προσφέρει μια σειρά από χαρακτηριστικά που παρατείνουν τη ζωή των εξαρτημάτων για τακτική, γρήγορη και εύκολη συντήρηση. Η EPM3 μπορεί να εμφανίσει ένα αυτοματοποιημένο σύστημα διαχείρισης που ειδοποιεί τον χειριστή για την απαιτούμενη ή προγραμματισμένη συντήρηση. Προειδοποιεί τους χειριστές για ανάγκες σέρβις ρουτίνας, καθημερινούς ελέγχους, απαιτήσεις μεγαλύτερων διαστημάτων σέρβις και για οποιαδήποτε καθυστερημένη συντήρηση. Το σύστημα αποθηκεύει πληροφορίες και κρατά αρχείο καταγραφής ιστορικού σέρβις. Επιπλέον, το ενσωματωμένο σύστημα πληροφοριών του μηχανήματος MATRIS προσφέρει βελτιστοποιημένη λειτουργία χάρη στην παρακολούθηση χαρακτηριστικών δραστηριότητας και τον εντοπισμό ευκαιριών για βελτίωση – με αποτέλεσμα καλύτερη οικονομία και μειωμένη φθορά. Οι επίσημοι αντιπρόσωποι Volvo παρέχουν εξειδικευμένες αναλύσεις για τη λειτουργική δραστηριότητα του μηχανήματος μέσω αυτού του εργαλείου.

Η βελτιωμένη πρόσβαση για σέρβις από την πλατφόρμα παρέχει ευκολία κατά τη συντήρηση, μειώνει τον απαιτούμενο χρόνο εργασιών συντήρησης και ελαχιστοποιεί το λειτουργικό κόστος. Όλη η καθημερινή συντήρηση ρουτίνας και ανεφοδιασμού μπορεί να εκτελεστεί γρήγορα από την πλατφόρμα, εξοικονομώντας στους χειριστές χρόνο και κόπο.

Βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά:
P4820D-specs-GR
Τέλος.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.volvoce.com/press
ή επικοινωνήστε με:
Thorsten Poszwa
Διευθυντής Εξωτερικής Επικοινωνίας
Volvo Construction Equipment
Τηλ: κωδ. διεθνών κλήσεων
Τηλ: κωδ. διεθνών κλήσεων
+32 490 65 96 68
Email: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O'Sullivan
SE10
Λονδίνο
Τηλ: κωδ. διεθνών κλήσεων+44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com