ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.E. Ελλάδα

Volvo Dig Assist: Δεν θα μπορούσα να δουλέψω ούτε μία μέρα χωρίς αυτό

Ο Patrik Ekström, χειριστής της LMBab, λέει ότι χάρη στο σύστημα Dig Assist της Volvo για εκσκαφείς, η ζωή του στη δουλειά έχει βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Αυτό το νέο σύστημα το οποίο διαθέτει μόνο η Volvo και είναι φιλικό προς τον χρήστη, βοηθά τους χειριστές να ολοκληρώνουν τις εργασίες εκσκαφής με ασφάλεια, με ακρίβεια και σε πολύ λιγότερο χρόνο.

Όταν, πέρυσι το καλοκαίρι, στη σουηδική κατασκευάστρια εταιρεία LMBab αγόρασαν έναν καινούργιο ελαστικοφόρο εκσκαφέα EWR150E μικρής ακτίνας περιστροφής για να τον προσθέσουν στον στόλο των Volvo μηχανημάτων τους, αδημονούσαν να δοκιμάσουν το νέο σύστημα Volvo Co-Pilot με Dig Assist. Έξι μήνες αργότερα, ο εργολάβος εξακολουθεί να είναι ικανοποιημένος.

Με το Volvo Co-Pilot, οι υψηλής ακρίβειας αισθητήρες πίεσης και θέσης παρέχουν δεδομένα λειτουργίας σε πραγματικό χρόνο σε μια έγχρωμη οθόνη αφής Android 10 ιντσών στην καμπίνα και σε περιβάλλον cloud.

Ανάλογα με το αν ο πελάτης επιλέξει την έκδοση 2D, την έκδοση με σχεδίαση στο πεδίο της εφαρμογής ή την έκδοση 3D, η λειτουργία Dig Assist δίνει στους χειριστές τη δυνατότητα να ορίσουν τα επιθυμητά βάθη ή πρανή ή ακόμη και σύνθετα σχήματα 3D και να παρακολουθούν την εξέλιξη της εργασίας, λαμβάνοντας προειδοποιήσεις όταν πληρούνται οι σχετικές παράμετροι.

Στην LMBab επί του παρόντος χρησιμοποιούν την έκδοση 2D, αλλά είναι πρόθυμοι να προχωρήσουν σε αναβάθμιση. “Πραγματοποιούμε εργασίες εκσκαφής και σχεδιασμό για σωληνώσεις νερού και οδοστρώματα, όπου το Dig Assist μας βοηθά,” λέει ο χειριστής Patrik Ekström. “Είναι απλό και αποτελεσματικό. Νομίζω ότι πλέον θα αναβαθμίσουμε στην έκδοση 3D.”

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ

Το Dig Assist βοηθά ώστε να βελτιωθεί όχι μόνο η ακρίβεια στις εργασίες και η παραγωγικότητα, αλλά και η ασφάλεια. Ο χειριστής δεν χρειάζεται πλέον να βγαίνει από την καμπίνα για να ελέγξει ο ίδιος τα πρανή ή το ύψος αλλά ούτε και οι τοπογράφοι να πραγματοποιούν χάραξη στον χώρο εκσκαφής. Το ενσωματωμένο σύστημα ζύγισης, εν τω μεταξύ, μειώνει δραστικά τον κίνδυνο υπερφόρτωσης του μηχανήματος.

ΕΥΚΟΛΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟΛΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Επειδή οι πληροφορίες του μηχανήματος αποστέλλονται και σε περιβάλλον cloud, το Dig Assist είναι εξίσου χρήσιμο στους διαχειριστές στόλου οχημάτων και τους χειριστές. Χάρη σε δεδομένα όπως το συνολικό τονάζ που μετακινείται ανά ημέρα, το βάρος του φορτίου στον κάδο και ο χρόνος αδράνειας, οι διαχειριστές στόλου οχημάτων μπορούν εύκολα να εντοπίσουν τομείς που χρήζουν βελτίωσης όσον αφορά στην απόδοση ή την παραγωγικότητα και να θέσουν στόχους.

“Καταγράφει δεδομένα και μας επιτρέπει να τα αναλύουμε όσο συχνά θέλουμε,” εξηγεί ο Ekström.

Το Volvo Co-Pilot με Dig Assist διατίθεται για ερπυστριοφόρους εκσκαφείς – EC220E, EC250E και EC300E – και ελαστικοφόρους εκσκαφείς – EW160E, EWR150E και EWR170E – που υπάγονται στην κατηγορία βάρους 15 έως 30 τόνων.

Από τότε που άρχισε να χειρίζεται το EWR150E με Volvo Co-Pilot και Dig Assist, ο Ekström δεν θέλει να επιστρέψει στον παλιό τρόπο χειρισμού. “Το σύστημα είναι πολύ καλό και πραγματικά δεν θα μπορούσα να δουλέψω ούτε μία μέρα χωρίς αυτό”, καταλήγει.