ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.E. Ελλάδα

Η Volvo CE αποκαλύπτει τον μικρό ηλεκτρικό εκσκαφέα και ελαστικοφόρο φορτωτή στην bauma

Η Volvo Construction Equipment παρουσίασε δύο μηχανήματα μηδενικών εκπομπών – τον εκσκαφέα ECR25 και τον ελαστικοφόρο φορτωτή L25 – από τη νέα σειρά μικρών ηλεκτρικών μηχανημάτων της.

Η Volvo Construction Equipment (Volvo CE) εκπληρώνει τη δέσμευσή της για το «Building Tomorrow» με την παρουσίαση του πρώτου εμπορικού ηλεκτρικού μικρού εκσκαφέα και ελαστικοφόρου φορτωτή με μηδενικές εκπομπές στην bauma που διεξάγεται στο Μόναχο. Τα μηχανήματα, τα οποία είναι τα πρώτα που θα παρουσιαστούν από μια νέα σειρά ηλεκτροκίνητων μικρών εκσκαφέων και ελαστικοφόρων φορτωτών Volvo, έχουν μηδενικές εκπομπές καυσαερίων, σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα θορύβου, μειωμένο ενεργειακό κόστος, βελτιωμένες επιδόσεις και λιγότερες απαιτήσεις συντήρησης σε σύγκριση με τα αντίστοιχα συμβατικά μοντέλα. Από τα μέσα του 2020, η Volvo CE θα ξεκινήσει να παρουσιάζει τη σειρά ηλεκτρικών μικρών εκσκαφέων (EC15 έως EC27) και ελαστικοφόρων φορτωτών (L20 έως L28), σταματώντας την ανάπτυξη νέων μοντέλων που βασίζονται σε κινητήρα diesel.

Ηλεκτρικό μέλλον

Για να γίνουν ηλεκτρικά τα ECR25 και L25, οι κινητήρες καύσης έχουν αντικατασταθεί με μπαταρίες ιόντων λιθίου. Το ECR25 είναι εξοπλισμένο με μπαταρίες ιόντων λιθίου και ένα ηλεκτροκινητήρα για τη μετακίνηση του μηχανήματος και του παρελκόμενου. Οι μπαταρίες του μηχανήματος αποθηκεύουν ηλεκτρική ενέργεια που επαρκεί για οκτώ ώρες λειτουργίας του ECR25 στις συνηθέστερες εφαρμογές, όπως τα δημόσια έργα. Το L25 διαθέτει μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι οποίες εξασφαλίζουν οκτώ ώρες λειτουργίας στις συνήθεις εφαρμογές του μηχανήματος, που περιλαμβάνουν ελαφρές εργασίες υποδομών, κηπουρική, διαμόρφωση τοπίου και γεωργία. Το L25 διαθέτει επίσης δύο αποκλειστικούς ηλεκτροκινητήρες, έναν για το σύστημα μετάδοσης κίνησης και έναν για το υδραυλικό σύστημα. Η αποσύνδεση των υποσυστημάτων οδήγησε σε υψηλότερες επιδόσεις τόσο των συστημάτων όσο και ολόκληρου του μηχανήματος. Τόσο το ECR25 όσο και το L25 διαθέτουν ενσωματωμένους φορτιστές που επιτρέπουν τη φόρτιση κατά τη διάρκεια της νύχτας μέσω μιας κοινής οικιακής πρίζας. Θα είναι επίσης διαθέσιμη μια επιλογή ταχείας φόρτισης, που απαιτεί πρόσβαση σε πιο ισχυρό δίκτυο ηλεκτροδότησης.

«Τα ECR25 και L25 είναι επαναστατικά μηχανήματα που αποδεικνύουν τη δέσμευση της Volvo στην τεχνολογία του μέλλοντος», αναφέρει ο Scott Young, Διευθυντής Ηλεκτροκίνησης και Αυτοματισμού. «Επειδή τα μηχανήματα είναι ηλεκτρικά, δεν έχουμε έλκυση σωματιδίων, οξειδίων του αζώτου ή διοξειδίου του άνθρακα στο περιβάλλον. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχουν εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα θορύβου, τα καθιστά ιδανικά για χρήση σε πόλεις και πυκνοκατοικημένες περιοχές.»

Από την σύλληψη της ιδέας στην υλοποίηση

Η παρουσίαση των ECR25 και L25 έγινε μετά από θετικές αντιδράσεις που είχαν τα πρωτότυπα μηχανήματα της Volvo τα τελευταία χρόνια. Τα μηχανήματα αυτά ήταν το πρωτότυπο ηλεκτροκίνητου μικρού εκσκαφέα EX2 και το πρωτότυπο ηλεκτροκίνητου μικρού ελαστικοφόρου φορτωτή LX2. «Παρότι τα ECR25 και L25 είναι διαφορετικά μηχανήματα, οι γνώσεις που συγκεντρώσαμε από αυτά τα ερευνητικά έργα βοήθησαν να θέσουμε τα θεμέλια για τη νέα σειρά μικρών ηλεκτρικών μηχανημάτων», εξηγεί ο Young. «Η τεχνολογία που αναπτύσσουμε είναι πλέον αρκετά αξιόπιστη και το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με αλλαγές στη συμπεριφορά των πελατών και μια αυστηρότερη νομοθεσία, σηματοδοτούν την κατάλληλη στιγμή για να παρουσιάσουμε τα μικρά ηλεκτρικά μηχανήματά μας.»

Τώρα που έχουν παρουσιαστεί τα πρώτα ηλεκτρικά μικρά μηχανήματα, θα χρησιμοποιηθεί και θα δοκιμαστεί ένας αριθμός μηχανημάτων σε πιλοτικά έργα προτού αρχίσει η παραγωγή στα μέσα του 2020.

Καινοτομία για ένα βιώσιμο μέλλον

«Η παρουσίαση των πρώτων εμπορικών μας ηλεκτρικών μηχανημάτων σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή στο ταξίδι της Volvo CE προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον», λέει ο Melker Jernberg, Πρόεδρος της Volvo CE. «Σύμφωνα με τη στρατηγική εστίαση του ομίλου Volvo στην ηλεκτροκίνηση σε όλους τους τομείς της επιχείρησης, κατέχουμε ηγετική θέση στην ηλεκτροκίνηση και την παροχή βιώσιμων λύσεων με σκοπό την επιτυχία των πελατών μας. Η χρήση ηλεκτρικής ενέργειας στον κατασκευαστικό τομέα θα έχει ως αποτέλεσμα καθαρότερα, πιο αθόρυβα και αποδοτικότερα μηχανήματα – αυτό αντιπροσωπεύει το μέλλον του κλάδου μας.»

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://www.volvoce.com/global/en/this-is-volvo-ce/what-we-believe-in/innovation/electrifying-the-future.

Εικόνα 1: Τα δύο μηχανήματα μηδενικών εκπομπών είναι ιδανικά για χρήση στην πόλη.
Εικόνα 2: Παρουσίαση του ηλεκτρικού ECR25.
Εικόνα 3: Παρουσίαση του ηλεκτρικού L25.