ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.E. Ελλάδα

Τα μικρά μηχανήματα της Volvo CE θα είναι ηλεκτρικά

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση για τον κλάδο, η Volvo Construction Equipment (Volvo CE) ανακοίνωσε ότι το 2020 θα ξεκινήσει το λανσάρισμα μιας ηλεκτροκίνητης σειράς μικρών ελαστικοφόρων φορτωτών και μικρών εκσκαφέων Volvo.

Στο πλαίσιο μιας πρωτοποριακής δέσμευσης για χρήση τεχνολογίας του μέλλοντος, η Volvo CE ανακοίνωσε ότι από τα μέσα του 2020 θα ξεκινήσει το λανσάρισμα μιας σειράς ηλεκτρικών μικρών εκσκαφέων (EC15 έως EC27) και ελαστικοφόρων φορτωτών (L20 έως L28), σταματώντας την ανάπτυξη νέων μοντέλων που βασίζονται σε πετρελαιοκινητήρα.

Με αυτή την κίνηση, η Volvo CE είναι ο πρώτος κατασκευαστής χωματουργικών μηχανημάτων που δεσμεύεται για χρήση ηλεκτρικής ενέργειας στη σειρά μικρών μηχανημάτων του. Αυτό έρχεται σαν επακόλουθο μιας εξαιρετικά ευνοϊκής αντίδρασης της αγοράς μετά την επιτυχημένη παρουσίαση μιας σειράς πρωτότυπων μηχανημάτων τα τελευταία χρόνια και της στενής συνεργασίας με τους πελάτες. Η κίνηση αυτή εναρμονίζεται με τον στρατηγικό στόχο του Volvo Group για ηλεκτροκίνηση σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς.

Τα πρώτα μηχανήματα θα παρουσιαστούν στην έκθεση Bauma τον Απρίλιο του 2019, ενώ θα ακολουθήσει σταδιακή εισαγωγή και αύξηση ανά αγορά το 2020.

Παρότι η εταιρεία τονίζει ότι το ντίζελ παραμένει επί του παρόντος η καταλληλότερη πηγή ισχύος για τα μεγαλύτερα μηχανήματά της, η τεχνολογία ηλεκτροκίνησης και μπαταρίας αποδεικνύεται ιδιαίτερα κατάλληλη για τα μικρότερα μηχανήματα της Volvo. Με ερευνητικά προγράμματα που επικεντρώνονται τώρα στην ταχεία ανάπτυξη των ηλεκτρικών μικρών φορτωτών και εκσκαφέων της, η Volvo CE κάνει ένα βήμα προς τη δημιουργία μικρών μηχανημάτων που δεν χρησιμοποιούν ντίζελ.

«Η Volvo CE υλοποιεί τη δέσμευσή της για ένα καλύτερο αύριο με πρωτοποριακές ιδέες στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και παρέχοντας βιώσιμες λύσεις προς όφελος των πελατών μας», σχολιάζει ο πρόεδρος της εταιρείας, Melker Jernberg. «Η τεχνολογία που αναπτύσσουμε τα τελευταία χρόνια είναι τώρα αρκετά αξιόπιστη και το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με αλλαγές στη συμπεριφορά των πελατών και ένα ενισχυμένο κανονιστικό πλαίσιο, σημαίνει ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να δεσμευτούμε ότι οι μελλοντικές σειρές των μικρών μηχανημάτων μας θα βασίζονται στην ηλεκτροκίνηση».

Περισσότερες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες τους επόμενους μήνες.