ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.E. Ελλάδα

Η Volvo CE και η Trimble σχεδιάζουν την 3D αναβάθμιση για το σύστημα χειρισμού εκσκαφέων με Dig Assist

Η εργοστασιακή πλατφόρμα χειρισμού γαιοδιαμόρφωσης της Trimble Earthworks ενσωματώνεται απρόσκοπτα με το σύστημα χειρισμού Volvo Dig Assist 2D στους εκσκαφείς της Volvo.

Η Volvo Construction Equipment (Volvo CE) ανακοίνωσε ότι από την τριετή συνεργασία της με την Trimble Inc. δημιουργήθηκε η ενσωματωμένη πλατφόρμα χειρισμού γαιοδιαμόρφωσης Trimble® Earthworks για το σύστημα χειρισμού μηχανημάτων Dig Assist 2D της Volvo. Η ενσωμάτωση του συστήματος της Trimble Earthworks στους εκσκαφείς Volvo, το οποίο έχει σχεδιαστεί για χρήση με τους ελαστικοφόρους και ερπυστριοφόρους εκσκαφείς της Volvo CE, συμπληρώνει τη δυνατότητα του Volvo Dig Assist να χρησιμοποιεί μοντέλα υλοποιήσιμα σε 3D, δεδομένα όπως εκτελέστηκαν (as-built), υποστήριξη εξ αποστάσεως, διαχείριση σχεδιασμού και στοιχείων και άλλες τεχνολογίες της Trimble Connected Site®. 

Χειρισμός μηχανήματος: το κλειδί στο μέλλον του αυτοματισμού

Με τη χρήση του Volvo Co-pilot ως το βασικό περιβάλλον χρήστη, δεν χρειάζονται πρόσθετα monitor και αισθητήρες. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή της Trimble Earthworks και να εγκαταστήσετε μια πρόσθετη CPU. Με την παραγγελία του Co-Pilot με Dig Assist, όλα τα απαραίτητα μηχανικά μέρη (hardware) τοποθετούνται στο μηχάνημα στο εργοστάσιο. Για εφαρμογές 3D, ο πελάτης μπορεί να ζητήσει η πλατφόρμα χειρισμού γαιοδιαμόρφωσης Volvo Trimble Earthworks να εγκατασταθεί επίσης εργοστασιακά. Ο εκσκαφέας Volvo τότε πραγματοποιεί εργασίες απρόσκοπτα στο οικοσύστημα Trimble Connected Site.
 
Η ενσωμάτωση της λύσης χειρισμού γαιοδιαμόρφωσης 3D Trimble Earthworks στους εκσκαφείς Volvo συμπληρώνει τη δυνατότητα του συστήματος Volvo Dig Assist. Με την προσθήκη της λειτουργίας 3D είναι εφικτή η εισαγωγή μοντέλων υλοποιήσιμων σε 3D ασύρματα στην οθόνη της καμπίνας του μηχανήματος. Ιδανικά για μεγαλύτερα και πιο σύνθετα έργα υποδομής, τα σχέδια 3D μπορούν πλέον να εισάγονται σε πολλαπλούς εκσκαφείς έτσι, ώστε όλοι να χρησιμοποιούν το ίδιο μοντέλο. Επίσης το περιβάλλον του χρήστη θα είναι οικείο σε όσους χρησιμοποιούν τις λύσεις Trimble.

Επιλογή του πελάτη – ενσωμάτωση από το εργοστάσιο

"Το Volvo Co-Pilot παρέχει το ιδανικό περιβάλλον χειρισμού του μηχανήματος," δήλωσε ο Jeroen Snoeck, επικεφαλής των κλάδων Connected Site και Machine Services στη Volvo CE. “Πολλοί πελάτες έχουν ήδη κάποια προτίμηση όσον αφορά στους προμηθευτές εφαρμογών 3D και τοπογράφησης. Δεν κατατάσσουμε τον εαυτό μας στον χώρο των εφαρμογών τοπογράφησης και σχεδιασμού 3D, ωστόσο είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με εταιρείες που παρέχουν κορυφαία τεχνολογία όπως η Trimble. Έτσι παρέχουμε στους πελάτες μας τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό: τη γνωστή τους λύση Trimble ενσωματωμένη με την εργοστασιακά τοποθετημένη πλατφόρμα Volvo Dig Assist και Co-pilot.
 
“Η συνεργασία μας με τη Volvo για την ενσωματωμένη λύση χειρισμού γαιοδιαμόρφωσης 3D αναδεικνύει τα οφέλη που προσφέρουμε ως εταιρείες στους κοινούς μας πελάτες,” δήλωσε ο Jean Francois Sourdoire, διευθυντής της Trimble Business Development για την EAME. "Χάρη στην άρτια ενσωμάτωση του Trimble Earthworks στο Volvo Dig Assist, οι εργολάβοι μπορούν να υιοθετούν πιο εύκολα λύσεις τεχνολογίας κατασκευών για γρηγορότερη απόδοση της επένδυσής τους.”
 
Η Trimble και η Volvo πραγματοποιούν δοκιμές επαλήθευσης σε πελάτες διεθνώς στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη διεθνή κυκλοφορία αργότερα εντός του 2019.

 

Εικόνα 1: Η ενσωμάτωση του Volvo Dig Assist και της πλατφόρμας χειρισμού γαιοδιαμόρφωσης της Trimble® Earthworks ενώνει απρόσκοπτα τους εκσκαφείς Volvo με το οικοσύστημα Trimble Connected Site® για χωματουργικά έργα. Το οικοσύστημα Trimble Connected Site περιλαμβάνει συστήματα χειρισμού μηχανήματος, συστήματα προσδιορισμού θέσης εργοταξίων και λογισμικό που βελτιστοποιεί την επικοινωνία και τη συνεργασία σε όλη τη διάρκεια του κατασκευαστικού έργου.