ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.E. Ελλάδα

Εξαγορά της εταιρείας ειδικών εφαρμογών CeDe από τη Volvo CE

Υπογράφηκε συμφωνία για την εξαγορά σουηδικής εταιρείας με μικρό όγκο παραγωγής που ειδικεύεται στις μετατροπές μηχανημάτων

Volvo CE aquires CeDe group

Η Volvo Construction Equipment (Volvo CE) ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αποκτήσει ως εταίρο ειδικών εφαρμογών την εταιρεία CeDe Group έναντι τιμήματος που δεν ανακοινώθηκε. Η εταιρεία CeDe Group εδρεύει στο Μάλμε της Σουηδίας και στη συμφωνία – η οποία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ μέχρι τα μέσα Μαρτίου – θα συμπεριλαμβάνεται η πνευματική ιδιοκτησία, οι επιχειρηματικές δραστηριότητες, άλλα περιουσιακά στοιχεία και το προσωπικό της εταιρείας που αριθμεί 45 περίπου υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης. Δεδομένου ότι ο ετήσιος όγκος παραγωγής είναι σχετικά χαμηλός, η συμφωνία δεν θα έχει ουσιαστική επίδραση στα έσοδα ή την οικονομική θέση της Volvo CE.

Η CeDe Group έχει καλή φήμη στη Σκανδιναβία ως εταιρεία μετατροπών μηχανημάτων κατασκευαστικών έργων και εξόρυξης για ειδικές εφαρμογές. Στο πλαίσιο της συνεργασίας με διάφορους κορυφαίους κατασκευαστές ΟΕΜ, μεταξύ των οποίων η Volvo CE και οι αντιπρόσωποί της, οι μετατροπές περιλαμβάνουν την ανάπτυξη νέων αμαξωμάτων για φορτηγά (π.χ. βυτία, υδροφόρες, απορριμματοφόρα), μετατροπές ραγών για ελαστικοφόρους εκσκαφείς, καθώς και μετατροπές για υπόγειες εφαρμογές εξόρυξης κ.λπ.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2000 και έχει τις ρίζες της στην πρώτη επιχείρηση εκσκαφέων της Volvo, την Ekerman.

Ανεξάρτητος εξειδικευμένος εταίρος, με ενισχυμένη θέση στην αγορά

Με την πρόσκτηση στη Volvo CE, το όραμα είναι η CeDe να παραμείνει μια ευέλικτη, δραστήρια και αυτόνομη επιχείρηση. Η Volvo CE θα διαθέσει την υψηλή της τεχνογνωσία σε αυτήν την εταιρεία καθώς και πρόσθετους πόρους για να διευρύνει τη θέση της στην αγορά και την πελατειακή της βάση, κατακτώντας ηγετική θέση στην Ευρώπη σε αυτόν τον εξειδικευμένο τομέα. Ως ισχυρός εταίρος, η εταιρεία θα υποστηρίξει επίσης τους στόχους της Volvo CE για επέκταση της γκάμας των προϊόντων της σε νέους τομείς και εφαρμογές και θα αποτελέσει έναν συνεργάτη που θα μπορεί να παραδώσει πρωτότυπα μηχανήματα σε μικρούς αριθμούς σε ανάλογες περιόδους παραγωγής. Η εταιρεία θα συνεχίσει να παρέχει και να επεκτείνει τις μηχανολογικές της υπηρεσίες σε πελάτες εκτός της Volvo CE.

"Αυτή η εξαγορά έχει νόημα σε πολλά στρατηγικά επίπεδα", σχολιάζει ο πρόεδρος της Volvo CE, Melk Jernberg. "Η CeDe έχει ήδη αποδείξει ότι έχει πραγματικό ταλέντο στις μηχανολογικές μετατροπές των μηχανημάτων μας για εξειδικευμένες εφαρμογές. Αυτή η στενότερη σχέση θα επιτρέψει στη Volvo CE να διευρύνει την γκάμα των προϊόντων της και παράλληλα θα ενισχύσει την ικανότητα της CeDe να επεκταθεί σε νέες αγορές και τομείς, τόσο με τη Volvo CE όσο και με τους άλλους πελάτες της εξοπλισμού ΟΕΜ (πρώτης τοποθέτησης)".

Ο διευθύνων σύμβουλος της CeDe Group, Krister Johnsson, συμφωνεί, λέγοντας: "Είμαστε εξαιρετικά ευτυχείς που θα ενταχθούμε στην οικογένεια επιχειρήσεων της Volvo CE. Χάρη στην ήδη μακρά και άριστη σχέση μας με τη Volvo CE αλλά και τη βαθιά γνώση των προϊόντων της, είμαστε ενθουσιασμένοι για τις ευκαιρίες που θα έχουμε να εξελίξουμε τις υπηρεσίες μας και να επεκτείνουμε την πρόσβασή μας σε νέες αγορές."