ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.E. Ελλάδα

Κορυφαίες ισοπεδώσεις με κορυφαία ταχύτητα χάρη στο Volvo Active Control

Παρέχοντας αυτοματοποιημένες κινήσεις της μπούμας και του κάδου, το νέο Volvo Active Control δημιουργεί έναν ημιαυτόνομο εκσκαφέα που επιτυγχάνει την τέλεια διαμόρφωση γαιών με το πάτημα ενός κουμπιού.

Ποιος δεν θα ήθελε να επιτυγχάνει την τέλεια διαμόρφωση γαιών ευκολότερα; Για έναν αρχάριο χειριστή είναι δύσκολο να πετύχει το σωστό βάθος και τη σωστή γωνία ενώ για έναν έμπειρο χειριστή μπορεί να είναι... λίγο... βαρετό. Και οι δύο χειριστές έχουν πλέον λόγο να είναι χαρούμενοι, χάρη σε ένα ευρηματικό νέο σύστημα ελέγχου αυτοματοποιημένης διαμόρφωσης γαιών της Volvo Construction Equipment.

Διαθέσιμο αρχικά στον νέο ερπυστριοφόρο εκσκαφέα EC220E, αλλά με προοπτική να προστεθεί σύντομα σε περισσότερα μοντέλα, το Volvo Active Control είναι ένα σύστημα ελέγχου του μηχανήματος το οποίο λειτουργεί μέσω της Volvo Co-Pilot, της ταμπλέτας 10" που βρίσκεται μέσα στην καμπίνα. Το σύστημα περιλαμβάνει λειτουργίες που καθοδηγούν τον χειριστή προκειμένου να αυτοματοποιήσει τη διαδικασία εκσκαφής. Αφού εισαχθούν οι απαιτούμενες παράμετροι της εργασίας στο σύστημα και η εργασία ξεκινήσει με το πάτημα ενός κουμπιού, ο εκσκαφέας προσαρμόζει αυτόματα τις κινήσεις της μπούμας και του κάδου ώστε να κάνουν ακριβείς τομές, να ακολουθούν το επιθυμητό σχήμα και να δίνουν ακριβώς τη σωστή γωνία ισοπέδωσης – και όλα σε δραστικά συντομότερο χρόνο.

Καλύτερο αποτέλεσμα στον μισό χρόνο

Volvo Active Control

Τα πλεονεκτήματα του συστήματος είναι αναμφισβήτητα. Είναι τέτοια η ταχύτητα και η ακρίβεια που προσφέρονται που οι χρόνοι ισοπέδωσης μειώνονται σχεδόν στο μισό (45%) σε σύγκριση με τις συμβατικές μεθόδους ισοπέδωσης. Επιπλέον μηδενίζεται η ανάγκη επαναληπτικών περασμάτων, επειδή το σύστημα δίνει το σωστό αποτέλεσμα από την πρώτη φορά. Βελτιώνεται επίσης η ασφάλεια, καθώς το σύστημα είναι τόσο ακριβές που δεν απαιτείται δεύτερο άτομο για έλεγχο του βάθους/της ισοπέδωσης.

Το Volvo Active Control, που είναι εξ ολοκλήρου σχεδιασμένο από τη Volvo, τροφοδοτείται από την εφαρμογή Dig Assist της εταιρείας και χρησιμοποιεί τεχνολογία «drive-by-wire» για τον έλεγχο του ηλεκτροϋδραυλικού συστήματος του εκσκαφέα. Με το Volvo Active Control να προσαρμόζει αυτόματα τις κινήσεις της μπούμας και του κάδου, ο χειριστής μπορεί να επιτύχει την τέλεια εργασία με το ένα χέρι – χρησιμοποιώντας το αριστερό χέρι μόνο για τον έλεγχο της ταχύτητας της μπούμας.

Volvo Active Control

Δουλέψτε ξένοιαστα

Το Volvo Active Control προσφέρει μια σειρά λειτουργιών για την επίτευξη της τέλειας ισοπέδωσης ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει την αποτροπή κινδύνων. Μια λειτουργία ορίου βάθους σταματά την εκσκαφή του κάδου όταν φτάσει κάτω από ένα προκαθορισμένο όριο, αποφεύγοντας έτσι την πρόσκρουση σε υπόγεια καλώδια, σωλήνες κ.λπ. Επιπλέον ένα όριο ύψους συμβάλλει στην αποτροπή πρόσκρουσης του κάδου, της μπούμας ή του βραχίονα σε καλώδια τροφοδοσίας, οροφές κ.λπ., με τη ρύθμιση μιας προκαθορισμένης ασφαλούς ανύψωσης. Τέλος, ένα όριο περιστροφής εμποδίζει το μηχάνημα να χτυπήσει σε εμπόδια που βρίσκονται στο πλάι του. Και η φόρτωση φορτηγών μπορεί να γίνει ευκολότερη, χάρη σε ένα σύστημα ελέγχου θέσης περιστροφής που επιτρέπει στον χειριστή να προγραμματίσει εκ των προτέρων τη θέση του σωρού και του φορτηγού.

Volvo Active Control

Ακόμα και το σέρβις έχει βελτιωθεί, καθώς δεν υπάρχουν υδραυλικές πιλοτικές γραμμές με τις οποίες πρέπει να ασχοληθείτε, συμβάλλοντας στη βελτίωση του χρόνου λειτουργίας του μηχανήματος.