ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.E. Ελλάδα

Τρεις σημαντικές προειδοποιήσεις μέσω τηλεματικής

Η σύνδεση των μηχανημάτων σας είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα προς τη μείωση του συνολικού σας κόστους ιδιοκτησίας Οι πληροφορίες που παρέχονται από τα δεδομένα σάς επιτρέπουν να ορίσετε στόχους και να προβείτε σε ενέργειες βελτίωσης στις περιοχές που θα έχουν το μεγαλύτερο αντίκτυπο στη συνολική κερδοφορία σας. Αλλά από πού να ξεκινήσετε; Ιδού τα 3 σημαντικότερα προειδοποιητικά σήματα που σας λένε ότι τα μηχανήματά σας δεν έχουν φτάσει στο χαμηλότερο δυνατό συνολικό κόστος ιδιοκτησίας.

1. Τα μηχανήματά σας ξοδεύουν πολύ χρόνο σε κατάσταση ρελαντί ή σε αναμονή

Εάν, για παράδειγμα, ένας πελάτης έχει 637 ώρες χρόνου αναμονής, διαιρούμενος διά 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα αντιστοιχεί σε παραγωγικό χρόνο 16 εβδομάδων. Αυτός είναι πολύς χρόνος για να πηγαίνει χαμένος και ο οποίος διαφορετικά θα μπορούσε να δαπανηθεί για παραγωγή και κέρδος – πόσο μάλλον για καύσιμα, κόστος συντήρησης και μισθούς χειριστών! Οι παρατεταμένοι χρόνοι στο ρελαντί ή σε αναμονή σημαίνουν ότι ο αριθμός και η δυναμικότητα των μηχανημάτων στο εργοτάξιό σας δεν αντιστοιχούν στους επιθυμητούς τόνους ανά ώρα και το κόστος ανά τόνο. Χρησιμοποιώντας εργαλεία, όπως το SiteSim, η Volvo CE μπορεί να υπολογίσει την ιδανική διευθέτηση για εσάς, συμπεριλαμβανομένων των διαδρομών που πρέπει να διανύσουν οι χειριστές, προκειμένου να βελτιωθεί η παραγωγικότητα και να μειωθεί δραματικά το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας.

2. Έχετε μεγάλη κατανάλωση καυσίμου

Οι παρατεταμένοι χρόνοι στο ρελαντί και σε αναμονή είναι μία από τις αιτίες άσκοπης κατανάλωσης καυσίμου. Μια άλλη είναι η μη αποδοτική λειτουργία. Οι χειριστές που κάνουν υπερβολική χρήση του γκαζιού και απότομα φρεναρίσματα θα εκτοξεύσουν την κατανάλωση καυσίμων στα ύψη. Η εκπαίδευση θα βοηθήσει τους χειριστές να αποκτήσουν καλύτερη αίσθηση της απαιτούμενης ροπής, αποφεύγοντας το σπινάρισμα των ελαστικών. Ακόμη και έμπειροι χειριστές μπορούν να επωφεληθούν από σεμινάρια, όπως το σεμινάριο EcoOperator της Volvo, το οποίο βοηθά τους συμμετέχοντες να προγραμματίσουν την εργασία τους με τον πιο έξυπνο τρόπο και να αξιοποιήσουν στο έπακρο όλα τα τελευταία χαρακτηριστικά βελτίωσης της αποδοτικότητας των νέων μηχανημάτων Volvo. Η επένδυση δεν θα αργήσει να κάνει απόσβεση. Στη συνέχεια, όλη η εξοικονόμηση από την κατανάλωση καυσίμου θα μετατραπεί απευθείας σε κέρδος.

3. Πολλές ειδοποιήσεις συμπεριφοράς λειτουργίας

Οι ειδοποιήσεις συμπεριφοράς χειριστή μπορεί να περιλαμβάνουν οτιδήποτε από την υπερτάχυνση του κινητήρα ή τη χρήση λανθασμένου τρόπου λειτουργίας μέχρι και τον ανεύθυνο χειρισμό του μηχανήματος. Εκτός από τη μείωση του κόστους των καυσίμων, η εκπαίδευση των χειριστών μπορεί επίσης να συμβάλει στη μείωση της φθοράς ή, στη χειρότερη περίπτωση, της βλάβης των μηχανημάτων. Η Volvo και οι αντιπρόσωποί της προσφέρουν πολλές επιλογές εκπαίδευσης σε διαφορετικά επίπεδα για να μάθουν στους χειριστές πώς να εργάζονται με το μηχάνημά τους με ομαλό και αποδοτικό τρόπο που θα οδηγήσει σε σημαντικά χαμηλότερο κόστος συντήρησης μακροπρόθεσμα.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Anne Bast

Αντιπρόεδρος Εταιρικής Επικοινωνίας
Volvo Construction Equipment
Περιοχή πωλήσεων EMΑA (Ευρώπη - Μέση Ανατολή - Αφρική)
Τηλ: + 46 16 5415906
anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
Λονδίνο
Τηλ.: +44 207 923 5863
E-mail: hannah.kitchener@se10.com