ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.E. Ελλάδα

Όμιλος Volvo: λύσεις στις μεγαλύτερες απαιτήσεις του κατασκευαστικού τομέα, σήμερα και στο μέλλον

Η Volvo Construction Equipment (Volvo CE) παρουσιάζει στην bauma 2019 καινοτόμες λύσεις για τους υφιστάμενους και μελλοντικούς πελάτες της, με το πιο εξελιγμένο από ποτέ χαρτοφυλάκιο μηχανημάτων και υπηρεσιών, που αναπτύχθηκε με βάση πρωτοποριακές γνώσεις από ολόκληρο τον όμιλο Volvo.

Ο όμιλος Volvo αναμένεται να κλέψει την παράσταση στη φετινή έκθεση bauma στο Μόναχο της Γερμανίας. Με τις εταιρείες Volvo CE, Volvo Penta, Volvo Trucks και Volvo Financial Services να συνδυάζουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν ένα πακέτο ολοκληρωμένων προϊόντων και υπηρεσιών με το θέμα «Building Tomorrow». Ενισχυμένη από αυτή την απαράμιλλη συνεργασία, η Volvo CE θα αναλάβει την πρώτη της για τον κλάδο υποχρέωση παράδοσης μικρών ηλεκτρικών μηχανημάτων μέχρι το 2020, αποκαλύπτοντας τα δύο πρώτα της μικρά ηλεκτρικά μηχανήματα: έναν εκσκαφέα και έναν ελαστικοφόρο φορτωτή. 

Μπροστά με διαφορά

Ο όμιλος Volvo διεγείρει το ενδιαφέρον των πελατών του με μια πρωτοποριακή επίδειξη της αντοχής των προϊόντων και των υπηρεσιών στα δύο περίπτερά του – το εσωτερικό περίπτερο 203 σε χώρο 2.293 τ.μ. στην Αίθουσα C6, καθώς και έναν εξωτερικό χώρο ζωντανής επίδειξης 5.870 τ.μ. και ένα επιπλέον εξωτερικό περίπτερο, το FM714, σε χώρο 297 τ.μ. Εκτός από τα δύο ηλεκτρικά μηχανήματα, το ECR25 και το L25, το πακέτο περιλαμβάνει επίσης προϊόντα νέας τεχνολογίας, όπως το υδραυλικο-υβριδικό EC300E που αλλάζει τα δεδομένα, το ημιαυτόνομο EC220E με σύστημα Volvo Active Control για αυτοματοποιημένες κινήσεις μπούμας και βραχίονα και το μικρό αλλά αποφασιστικό EC60E, που προσφέρει μεγάλες επιδόσεις σε μικρό μέγεθος.
 
Και δεν σταματάμε εδώ. Παρουσιάζονται επίσης τα πιο μικρά μηχανήματα διάστρωσης της Volvo, τα P2820D και P2870D, μαζί με τη νέα γενιά EW60E, τον εκσκαφέα κατεδάφισης υψηλής έκτασης EC750E, την ναυαρχίδα της Volvo το χωματουργικό φορτηγό R100E και πολλά άλλα. Συνεπώς, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν πάνω από 50 από τα πιο εξελιγμένα μηχανήματα εντός και εκτός δρόμου της Volvo, τόσο σε ζωντανές επιδείξεις όσο και στα περίπτερά της. Η πλήρης σειρά περιλαμβάνει 47 μηχανήματα έργων, 6 φορτηγά, μεταξύ των οποίων το Volvo Autonomous FH και μια σειρά ηλεκτρικών φορτηγών, καθώς και μια επίδειξη των κινητήρων Volvo Penta.

Οι υπηρεσίες Volvo βρίσκονται στο επίκεντρο της φετινής bauma, με κάθε μηχάνημα να υποστηρίζεται από μια σειρά αποκλειστικών υπηρεσιών, μέσω οθονών αφής και άλλων οθονών. Η σημαντικότερη ατραξιόν θα είναι η παγκόσμια παρουσίαση του ActiveCare, μιας έξυπνης τηλεματικής υπηρεσίας που συνδυάζει την παρακολούθηση της γενικής κατάστασης του μηχανήματος και την παροχή εβδομαδιαίων αναφορών, συμβάλλοντας στη μείωση του νεκρού χρόνου. Επιπλέον, η εκδήλωση θα σηματοδοτήσει την παρουσίαση της τελευταίας ενημέρωσης του Haul Assist, μιας σειράς εφαρμογών που προσφέρονται για τη διεπαφή Volvo Co-Pilot, η οποία διαθέτει πλέον χάρτη παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο για τη βελτίωση της ροής κίνησης του στόλου χωματουργικών οχημάτων σε συνδυασμό με το ενσωματωμένο σύστημα ζύγισης. Επίσης, η Volvo Financial Services κάνει ειδικές προσφορές σε πελάτες στη bauma με χαμηλότερες τιμές έως και 0,79%.

Η υλοποίηση της ιδέας

Η Volvo CE προσφέρει ρεαλιστικές λύσεις – μεταφέροντας την εμπειρία και τη γνώση δεκαετιών έρευνας σε εμπορικά προϊόντα που είναι παραγωγικά και βοηθούν στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου. Προκειμένου να το αποδείξει, η εταιρεία έχει διαμορφώσει έναν χώρο αφιερομένο στην καινοτομία, όπου παρουσιάζει αναλυτικά κάθε βήμα στο ταξίδι της προς την καινοτομία.
 
Οι σημερινές παρουσιάσεις των ηλεκτρικών μηχανημάτων σηματοδοτούν μια σημαντική στιγμή στην προσπάθεια της εταιρείας προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Τα μηχανήματα ECR25 Electric και L25 Electric, τα οποία είναι τα πρώτα που θα παρουσιαστούν από μια νέα σειρά μικρών ηλεκτρικών εκσκαφέων και ελαστικοφόρων φορτωτών Volvo, έχουν μηδενικές εκπομπές καυσαερίων, σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα θορύβου, μειωμένο ενεργειακό κόστος, βελτιωμένες επιδόσεις και λιγότερες απαιτήσεις συντήρησης σε σύγκριση με τα αντίστοιχα συμβατικά μοντέλα.

Η δύναμη της συνεργασίας

Ως διοργανωτής της κοινής συνέντευξης τύπου της Volvo με τους προέδρους των Volvo Penta και Volvo Trucks, ο πρόεδρος της Volvo CE Melker Jernberg σχολιάζει: «Η αφοσίωσή μας στην καινοτομία είναι μακρόχρονη, από την πρωτοποριακή μας έρευνα και ανάπτυξη έως τα σημερινά προϊόντα, που παρουσιάζουμε εδώ για πρώτη φορά στην bauma. Όμως αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να επιτύχουμε μόνοι μας. Η συνεχής συνεργασία μας με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη μας αποδεικνύει ότι η νέα ηγεσία είναι πράγματι η συνεργασία. Είμαστε υπερήφανοι που κάνουμε αυτό το ταξίδι με τους συνεργάτες μας, δουλεύοντας μαζί για να ανταποκριθούμε στις πιο σύνθετες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία με βιώσιμες λύσεις – για το σήμερα και το αύριο.»
 
Μετά από ένα έτος με ρεκόρ παγκόσμιων πωλήσεων το 2018 και αύξηση κατά 12% στην ευρωπαϊκή αγορά, ο όμιλος Volvo οδηγείται προς το μέλλον από θέση οικονομικής ισχύος. Είτε αξιοποιώντας τις δεξιότητες και την εμπειρία από το σύνολο του Ομίλου είτε με τη συμβολή εξωτερικών ενδιαφερόμενων μερών σε αμέτρητα έργα, η Volvo «Χτίζει το Αύριο» παρουσιάζοντας τις καινοτόμες λύσεις της στην αγορά, σήμερα.

 

Εικόνα 1: Ο Melker Jernberg μετά την αποκάλυψη των ηλεκτρικών μηχανημάτων.
Εικόνα 2: Το εσωτερικό περίπτερο της Volvo στην bauma.
Εικόνα 3: Το εξωτερικό περίπτερο της Volvo στην bauma.