ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.E. Ελλάδα

Απλό υβριδικό σύστημα Volvo ρυθμισμένο για βελτίωση της οικονομίας καυσίμου έως και 17%

Με την κίνηση κατεβάσματος της μπούμας στον επερχόμενο υβριδικό εκσκαφέα EC300E Hybrid φορτίζονται οι συσσωρευτές αποθήκευσης ενέργειας που χρησιμοποιούνται για την τροφοδοσία της υδραυλικής αντλίας.

Συχνά οι καλύτερες ιδέες είναι και οι πιο απλές. Η Volvo CE έχει πάρει σοβαρά αυτήν την ιδέα με τον νέο έξυπνο εκσκαφέα EC300E Hybrid, που επί του παρόντος βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών. Σε αντίθεση με άλλα συστήματα που δεσμεύουν την ενέργεια από την περιστροφή της υπερκατασκευής του εκσκαφέα προκειμένου να υποβοηθήσουν ηλεκτρικά τον κινητήρα, το πρωτότυπο υβριδικό σύστημα της Volvo αξιοποιεί την 'ελεύθερη' ενέργεια που δημιουργείται κατά το κατέβασμα της μπούμας του εκσκαφέα και τη χρησιμοποιεί για την υπερτροφοδότηση του υδραυλικού συστήματος.

Με τις δυναμικές και κανονικές κινήσεις κατεβάσματος της μπούμας φορτίζονται υδραυλικοί συσσωρευτές 20 λίτρων, οι οποίοι στη συνέχεια παρέχουν ενέργεια για την κίνηση των μοτέρ υδραυλικής υποβοήθησης που συμβάλλουν στην τροφοδοσία της υδραυλικής αντλίας. Παρέχεται η ίδια ευκολία χειρισμού και τα ίδια επίπεδα απόδοσης με το στάνταρ EC300E, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας εκτέλεσης εργασιών στο πρόγραμμα ECO και Hybrid ταυτόχρονα.

VOLVO-BAUMA-MUNICH-EC300E-02-1920x1400

Γρήγορη απόσβεση στις εφαρμογές εκσκαφής και απόθεσης υλικών

Όλο αυτό το απλό αλλά ευφυές σύστημα, μειώνει την καταπόνηση του κινητήρα και σταδιακά παρέχει 10-12% χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και έως 12% χαμηλότερες εκπομπές CO2 – και όλα αυτά χωρίς να μειώνονται οι επιδόσεις του μηχανήματος. Όταν χρησιμοποιείται σε εργασίες εκσκαφής και απόθεσης υλικών (ιδίως με περιστροφή 90 μοιρών), η απόσβεση χάρη σε αυτήν την απλή προσέγγιση μπορεί μόλις να υπερβαίνει τον έναν χρόνο. Το μηχάνημα παρέχει την ίδια ευκολία χειρισμού και τα ίδια επίπεδα απόδοσης που θα περίμενε κανείς από το αντίστοιχο συμβατικό μοντέλο, και αύξηση της οικονομίας καυσίμου έως 17% ανάλογα με το είδος της εργασίας.

Δεν είναι μόνο η ιδέα απλή – είναι και το σύνολο των εξαρτημάτων – που αποτελούνται από μερικά μόλις πρόσθετα εξαρτήματα εύκολα στη συντήρηση.

VOLVO-BAUMA-MUNICH-EC300E-03-1920x1400

Παρότι δεν διατίθενται ακόμη στο εμπόριο, τα μηχανήματα EC300E Hybrid υποβάλλονται επί του παρόντος σε δοκιμές σε εργοτάξια πελατών για να ελεγχθεί η τεχνολογία σε πραγματικές συνθήκες.

Τεχνολογίες όπως αυτή αποτελούν ακόμη ένα παράδειγμα ότι η Volvo CE εκπληρώνει τη δέσμευσή της να καινοτομεί και να αναπτύσσει πιο βιώσιμες και οικονομικές λύσεις για τους πελάτες της.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://www.volvoce.com/global/en/this-is-volvo-ce/what-we-believe-in/innovation/ec300e-hybrid.

Εικόνα 1: Το EC300E Hybrid βρίσκεται επί του παρόντος στο στάδιο δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες.
Εικόνα 2: Το πρωτότυπο υδραυλικό υβριδικό σύστημα της Volvo αξιοποιεί την 'ελεύθερη' ενέργεια που δημιουργείται κατά το κατέβασμα της μπούμας του εκσκαφέα.
Εικόνα 3: Αυτή η τεχνολογία συμβάλλει στη μείωση της καταπόνησης του κινητήρα.