ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.E. Ελλάδα

Μεγαλύτερη διαθεσιμότητα χάρη στο Volvo ACTIVE CARE

Το παγκόσμιο λανσάρισμα του Volvo ACTIVE CARE αποτελεί ακόμη μια πρωτιά της Volvo CE για τον κλάδο. Οι υπολογισμοί γίνονται βάσει του συστήματος τηλεματικής των μηχανημάτων – χάρη στον συνδυασμό της παρακολούθησης του στόλου και των ολοκληρωμένων, πρακτικών αναφορών των μηχανημάτων.

Με την εξέλιξη των συστημάτων τηλεματικής επί του οχήματος και της απομακρυσμένης συνδεσιμότητας, οι διαχειριστές στόλων μπορούν εύκολα να πελαγώσουν σε πληθώρα δεδομένων που παράγονται από τα σύγχρονα μηχανήματα έργων. Με το μοναδικό Volvo ACTIVE CARE της Volvo Construction Equipment (Volvo CE) που τώρα προσφέρεται παγκοσμίως, η Volvo αναλαμβάνει την παρακολούθηση και αναφορά της γενικής κατάστασης των μηχανημάτων, αφήνοντας στους πελάτες περισσότερο χρόνο να επικεντρωθούν στις δραστηριότητές τους. Το Volvo ACTIVE CARE είναι μια έξυπνη υπηρεσία τηλεματικής που συνδυάζει την παρακολούθηση της γενικής κατάστασης του μηχανήματος και την παροχή εβδομαδιαίων αναφορών με στόχο τη μείωση του χρόνου διακοπής λειτουργίας. 
Η απομακρυσμένη ανάλυση προσφέρει πολλαπλά οφέλη, όπως ο εντοπισμός προβλημάτων προτού εξελιχθούν σε βλάβες και η διευκόλυνση του ομαλού προγραμματισμού σέρβις. Γνωρίζοντας ποιο είναι το πρόβλημα, οι τεχνικοί των επίσημων αντιπροσωπειών φτάνουν στο εργοτάξιο του πελάτη με τα σωστά εργαλεία, ανταλλακτικά και εμπειρογνωμοσύνη, αυξάνοντας τις πιθανότητες να ολοκληρώσουν την επισκευή στην πρώτη επίσκεψη. Όλα αυτά αυξάνουν τη διαθεσιμότητα και μειώνουν το κόστος για τον πελάτη.

 

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Η διαδικασία είναι απλή: το CareTrack –το σύστημα τηλεματικής της Volvo– συλλέγει σημεία δεδομένων του μηχανήματος τα οποία παρακολουθούνται εξ αποστάσεως μέσω συνδεσιμότητας μεταξύ μηχανημάτων από τα κέντρα Volvo Uptime σε όλο τον κόσμο. Εδώ εξειδικευμένοι εμπειρογνώμονες της Volvo που έχουν πλήρη αντίληψη των μηχανημάτων χρησιμοποιούν διαγνωστικό λογισμικό τελευταίας τεχνολογίας για την επεξεργασία των πληροφοριών. Όταν εντοπιστεί κρίσιμος συναγερμός ή σφάλμα σε ένα μηχάνημα, ενημερώνεται ο επίσημος αντιπρόσωπος ενώ παράλληλα λαμβάνει διαγνωστικές πληροφορίες που αφορούν το σφάλμα. Ο επίσημος αντιπρόσωπος ενημερώνει στη συνέχεια τον πελάτη για το πρόβλημα και κανονίζει πότε μπορεί να εκτελεστεί η διορθωτική ενέργεια. 


Ευτυχώς τα κρίσιμα ζητήματα είναι σπάνια, αλλά οι πελάτες είναι σίγουροι ότι τα μηχανήματά τους παρακολουθούνται συνεχώς μέσω εβδομαδιαίων αναφορών Uptime. Αυτές οι αναφορές επισημαίνουν περιοχές που επιδέχονται αύξηση της διαθεσιμότητας ενός μεμονωμένου μηχανήματος – ή στόλου μηχανημάτων.

Εβδομαδιαίες αναφορές, μακροπρόθεσμα οφέλη

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Volvo ACTIVE CARE και των ειδικών κέντρων Uptime είναι ότι ο πελάτης δεν χρειάζεται πλέον να χάνει χρόνο στην αναζήτηση στοιχείων που τον ενδιαφέρουν μέσα στον όγκο πληροφοριών του μηχανήματος — η Volvo και ο επίσημος αντιπρόσωπος Volvo το κάνουν για λογαριασμό του. 
Χάρη σε αυτήν την πιο τακτική αλληλεπίδραση, η Volvo, ο επίσημος αντιπρόσωπος και οι πελάτες συνεργάζονται ευκολότερα για να καθορίσουν ενέργειες που μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά μια από τις μεγαλύτερες παραμέτρους κερδοφορίας – τη διαθεσιμότητα.

«Μέσω του Volvo ACTIVE CARE, δεσμευόμαστε για όλο και μεγαλύτερο χρόνο διαθεσιμότητας», λέει ο Koen Sips, αντιπρόεδρος λύσεων πελατών της Volvo CE.

Εικόνα 1: Το Volvo ACTIVE CARE κάνει τους υπολογισμούς βάσει του συστήματος τηλεματικής των μηχανημάτων.
Εικόνα 2: Εμπεριστατωμένες εβδομαδιαίες αναφορές.