ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.E. Ελλάδα

Μπαίνουμε στα βαθιά για να οικοδομήσουμε τη μακρύτερη οδική σήραγγα στον κόσμο

Η ανακατασκευή του παράκτιου αυτοκινητόδρομου E39 είναι το μεγαλύτερο έργο υποδομής της Νορβηγίας και επιπλέον η σήραγγα Rogfast, η οποία αποτελεί μέρος του, θα είναι η μακρύτερη και βαθύτερη υποθαλάσσια οδική σήραγγα στον κόσμο. Με βάθος 392 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, αυτό το πρωτοποριακό έργο είναι το όγδοο συναρπαστικό επεισόδιο της σειράς των Megaproject της Volvo Construction Equipment (Volvo CE).

Χρησιμοποιώντας νέες κατασκευαστικές τεχνικές γεφυρών και σηράγγων και στοχεύοντας να μειώσει τον χρόνο του ταξιδιού στο ήμισυ, η πλήρης ανακατασκευή του E39, κατά μήκος των δυτικών ακτών της Νορβηγίας, βρίσκεται στο επίκεντρο μιας νέας σειράς ταινιών που ξεκίνησαν σήμερα – φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας τους ανθρώπους και τα μηχανήματα πίσω από αυτό καινοτόμο έργο.
 
Οι δυτικές ακτές της Νορβηγίας φιλοξενούν μερικά από τα πιο μαγευτικά τοπία της γης, με ψηλά βουνά και εντυπωσιακά φιόρδ. Αυτό το θεαματικό τοπίο, όμως, έχει ένα μειονέκτημα. Σήμερα, το ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο Ε39 που συνδέει την πόλη Kristiansand με την πόλη Trondheim στον βορά διαρκεί περίπου 21 ώρες. Κατά μήκος αυτού του αυτοκινητόδρομου κατοικεί περίπου το 1/3 του συνολικού πληθυσμού της Νορβηγίας που αγγίζει τα 5,3 εκατομμύρια. Αποτελεί επίσης σημαντική εμπορική διαδρομή για τις νορβηγικές επιχειρήσεις, καθώς το 60% περίπου των εξαγωγικών αγαθών της χώρας παράγεται στη δυτική ακτή. Επιπλέον, όταν ο E39 αφήνει τη Νορβηγία, προχωρά στη Δανία, καθιστώντας τον σημαντικό σημείο εισόδου στην υπόλοιπη Ευρώπη. 
 
Και αν – όπως ο Håvard Langåker, οδηγός φορτηγού της Vassbakk & Stol – η δουλειά σας περιλαμβάνει οδήγηση κατά μήκος της ακτογραμμής, τότε τα πράγματα μπορεί να είναι δύσκολα. «Φορτώνω το πέτρωμα στο εργοτάξιο και το μεταφέρω σε άλλα εργοτάξια που χρειάζονται υλικό», εξηγεί ο Langåker. «Στη διαδρομή χρειάζεται να περιμένω φέριμποτ, στέκομαι σε ουρές πορθμείων, έχω να αντιμετωπίσω ακυρώσεις δρομολογίων των πλοίων και στενούς δρόμους. Ζούμε σε νησί, έχουμε φιόρδ και ο δρόμος ακολουθεί την ακτογραμμή. Είναι ο μακρύτερος δρόμος, όχι ο συντομότερος, επομένως είναι αρκετά χρονοβόρος.» Αλλά όλο αυτό πρόκειται να αλλάξει.

 

Αυτό το πρωτοποριακό έργο κατά μήκος των νορβηγικών ακτών στοχεύει να μειώσει τον χρόνο του ταξιδιού στο ήμισυ.

Ο ανακατασκευασμένος παράκτιος αυτοκινητόδρομος E39, που θα κοστίσει 39 δισεκατομμύρια δολάρια, θα μειώσει τον χρόνο ταξιδιού μεταξύ Trondheim και Kristainsand από 20 σε μόλις 11 ώρες. Και η σήραγγα Rogfast, που θα ολοκληρωθεί το 2026, αποτελεί μεγάλο μέρος αυτής της βελτίωσης. Σχεδιασμένη να είναι η μακρύτερη και βαθύτερη υποθαλάσσια οδική σήραγγα στον κόσμο, θα έχει μήκος 27 χιλιόμετρα και θα εκτείνεται σε βάθος 392 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στο βαθύτερο σημείο της. 

Αλλά η κατασκευή σηράγγων σε αυτό το βάθος αποτελεί πρόκληση. Προκειμένου να γίνει το ταξίδι όσο το δυνατόν ασφαλέστερο, το έργο θα περιλαμβάνει την κατασκευή δύο ξεχωριστών σηράγγων για τη ροή της κυκλοφορίας. Επιπλέον, κάθε 250 μέτρα θα υπάρχουν διαβάσεις που θα συνδέουν τις δύο σήραγγες, επιτρέποντας τη γρήγορη και εύκολη έξοδο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Η Volvo CE θα παρουσιάσει τον ρόλο της σε αυτό το καινοτόμο έργο ως μέρος του τελευταίου επεισοδίου της βραβευμένης σειράς των Megaproject. Η Tiffany Cheng, γενική διευθύντρια δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας στη Volvo CE, λέει: «Όταν ολοκληρωθεί, αυτή η σήραγγα θα κάνει τη ζωή των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στη Νορβηγία και πέρα από αυτή πολύ πιο εύκολη. Το να αποτελείς μέρος αυτού του εξαιρετικού έργου και να συμμετέχεις ενεργά στη βελτίωση της πρόσβασης σ' αυτό το πανέμορφο μέρος του κόσμου, είναι κάτι για το οποίο αξίζει να υπερηφανευόμαστε εδώ στη Volvo CE».

Για να μάθετε περισσότερα επισκεφθείτε το Spirit Magazine.

Εικόνα 1: Η σήραγγα Rogast θα κατασκευαστεί σε βάθος μέχρι και 392 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Εικόνα 2: Αυτό το πρωτοποριακό έργο κατά μήκος των νορβηγικών ακτών στοχεύει να μειώσει τον χρόνο ταξιδιού στο ήμισυ.