ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.E. Ελλάδα

Εξερευνώντας τις δυνατότητες του 5G στον κατασκευαστικό τομέα

Σε παγκόσμια πρώτη, η Volvo Construction Equipment (Volvo CE) περιλαμβάνεται μεταξύ ενός μικρού αριθμού πρωτοποριακών εταιριών που δοκιμάζουν την συνδεσιμότητα κινητής επικοινωνίας 5G. Με το πρόγραμμα να αναμένεται ότι θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην καινοτομία του κατασκευαστικού κλάδου, μαθαίνουμε περισσότερα για το δίκτυο 5G από τον Calle Skillsäter, ο οποίος είναι ειδικός σε τεχνικά θέματα για τα συνδεδεμένα μηχανήματα της Volvo CE.

Το πρόγραμμα 5G της Telia και της Ericsson είναι η πρώτη βιομηχανική εφαρμογή του 5G, με συμμετοχή μικρού μόνο αριθμού σκανδιναβικών εταιρειών. Για τη Volvo, αυτό σημαίνει δοκιμή της ανάπτυξης τηλεχειριζόμενων μηχανημάτων και εντοπισμός των ρεαλιστικών δυνατοτήτων για αυτόνομες λύσεις.

Calle, τι σημαίνει αυτή η δοκιμή για τη Volvo CE;

Το 5G μας επιτρέπει να μεταφέρουμε δεδομένα με τρόπους που τολμούσαμε μόνο να ονειρευτούμε. Ένα ταχύτερο και πιο αξιόπιστο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας σημαίνει ότι θα είμαστε πρωτοπόροι στο να εφαρμόσουμε γρηγορότερα στην αγορά τεχνολογίες όπως η αυτοματοποίηση. Κάτι που φαινόταν αδύνατο πριν από λίγα χρόνια είναι σήμερα υπαρκτή ευκαιρία.

Τι ακριβώς δοκιμάζετε; Και πώς ορίστηκε το εργοτάξιο δοκιμών;

Έχουμε ένα χώρο δοκιμών 250.000 τ.μ. όπου βρίσκεται ο τηλεχειριζόμενος ελαστικοφόρος φορτωτής, ο L180H, και ένας προσομοιωτής μέσα σε μια σκηνή, περίπου 100 μέτρα μακριά, πίσω από έναν τσιμεντένιο τοίχο. Στην πίστα δοκιμών υπάρχει ένας αριθμός φυσικών εμποδίων, ανηφορικές και κατηφορικές διαδρομές και ανώμαλο έδαφος – όλα έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μιμούνται τις πραγματικές συνθήκες ενός εργοταξίου. Προς το παρόν, ο προσομοιωτής βρίσκεται στην πραγματικότητα πολύ κοντά στο μηχάνημα, αλλά μόνο έτσι μπορούμε να είμαστε κοντά στην πίστα ώστε να προσαρμόζουμε τις συνθήκες. Δεν υπάρχει πραγματικά λόγος που το μηχάνημα δεν θα μπορούσε να βρίσκεται πολύ πιο μακριά.

PressRelease2019_April26_02Πόσο μακριά;

Το 2017, τοποθετήσαμε με επιτυχία ένα μηχάνημα 400 μέτρα κάτω από το έδαφος και το ελέγχαμε από την επιφάνεια. Επίσης όταν δοκιμάσαμε για πρώτη φορά την τεχνολογία το 2015, είχαμε τοποθετήσει έναν εκσκαφέα στην Εσκιλστούνα και ο χειρισμός τους γινόταν από τη Βαρκελώνη. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, τις δυνατότητες της απομακρυσμένης λειτουργίας. Και τώρα χάρη στην χαμηλή χρονοκαθυστέρηση που παρέχει το 5G, μπορείς πραγματικά να έχεις απομακρυσμένη λειτουργία από εξαιρετικά μακριά. Παρ' όλ' αυτά, σε κάποια απόσταση η χρονοκαθυστέρηση του δικτύου θα είναι σημαντική.

Πόσο καιρό θα συνεχιστεί η δοκιμή και τι ελπίζετε να επιτύχετε;

Θα δοκιμάζουμε αυτή την τεχνολογία για δύο χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα δούμε την απόδοση του δικτύου να εξελίσσεται και να βελτιώνεται. Αυτό που είναι πραγματικά ενδιαφέρον είναι ότι σε αυτό το πολύ πρώιμο στάδιο, έχουμε την ευκαιρία να εξαλείψουμε οποιαδήποτε προβλήματα και να επηρεάσουμε καθοριστικά τον τρόπο με τον οποίο το 5G θα λειτουργήσει για βιομηχανικούς σκοπούς, όταν θα κυκλοφορήσει ευρύτερα.

Φυσικά, ο στόχος για εμάς εδώ στη Volvo CE, είναι να κάνουμε αυτό το σύστημα τόσο αξιόπιστο και τόσο επιτυχημένο ώστε να το δοκιμάσουμε με τους πελάτες μας. Να δούμε πώς αυτή η τεχνολογία μπορεί να λειτουργήσει σε πραγματικό εργοτάξιο. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα είναι κάτι που μπορούμε να πετύχουμε μέχρι το τέλος της δοκιμής.

Θα δοκιμάσετε την τεχνολογία με άλλα μηχανήματα της Volvo;

Σίγουρα. Ο στόχος είναι μετά την αρχική δοκιμαστική φάση με τον ελαστικοφόρο φορτωτή, να μπορέσουμε να το δοκιμάσουμε με το concept μεταφορικό όχημα HX2 για να δούμε αν είναι δυνατόν να διαχειριστούμε έναν ολόκληρο κύκλο εργασίας χρησιμοποιώντας αποκλειστικά το 5G. Θεωρητικά, μπορούμε στη συνέχεια να δοκιμάσουμε το 5G με έξι έως οκτώ αυτόνομα μεταφορικά οχήματα που μεταφέρουν χαλίκι στο εργοτάξιο.

Όπως φαίνεται, ο εξορυκτικός τομέας προσφέρει μερικές από τις καλύτερες δυνατότητες για να εξερευνήσετε αυτή την τεχνολογία. Γιατί αυτό;

Οι εξορύξεις μπορεί να είναι επικίνδυνες – είτε για τα άτομα που χειρίζονται τα μηχανήματα σε απομακρυσμένες τοποθεσίες είτε λόγω των αναθυμιάσεων που απελευθερώνονται μετά από ανατινάξεις βράχων. Εάν μπορούμε, όμως, να απομακρύνουμε τους ανθρώπους από το εργοτάξιο, τότε περιορίζουμε απολύτως τον κίνδυνο ατυχημάτων. Θα έχετε επίσης τη δυνατότητα να διαχειρίζεστε πολλές λειτουργίες και εργοτάξια από μια κεντρική τοποθεσία – αυξάνοντας την παραγωγικότητα.

Υπάρχουν άλλοι τομείς που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την αυτοματοποίηση 5G;

Βεβαίως, δεν αφορά μόνο την εξόρυξη. Η δασοκομία θα μπορούσε σίγουρα να ωφεληθεί, καθώς είναι μια βιομηχανία όπου υπάρχουν πολλά φορτηγά που φορτώνονται και εκφορτώνονται σε τρένα, συνήθως τη νύχτα. Σαφώς η εργασία τη νύχτα ενέχει κάποιους κινδύνους λόγω κακής ορατότητας, επομένως η απομάκρυνση των χειριστών καθιστά την εργασία ασφαλέστερη. Όπως είπαμε, για πραγματικά επικίνδυνες εργασίες στη χαλυβουργία ή τον ενεργειακό τομέα, όπου τα υλικά που διακινούνται μπορεί να προκαλέσουν έκρηξη ή εκπομπές τοξικών αερίων, η απομάκρυνση των ανθρώπων είναι σαφώς μια καλή λύση.

Αλλά για τον κατασκευαστικό τομέα το όφελος είναι στην ουσία η αύξηση της παραγωγικότητας;

Η ασφάλεια είναι προφανώς ένας σημαντικός παράγοντας, αλλά σαφώς το 5G θα έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο στην παραγωγικότητα. Η σημερινή τεχνολογία τηλεχειρισμού παρουσιάζει μια καθυστέρηση η οποία καθιστά πολύ δύσκολο τον έλεγχο ενός μηχανήματος με ταχύτητα ή ακρίβεια, αλλά το 5G θα είναι τόσο καλό όσο ο πραγματικός χρόνος. Επιπλέον, η ποιότητα της εικόνας είναι πολύ καλύτερη, το βίντεο έχει καλύτερη ανάλυση και το 5G παρέχει μια πιο αξιόπιστη σύνδεση – όλα αυτά διευκολύνουν τον χειριστή στον προσομοιωτή.

Ποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίσατε μέχρι στιγμής;

Δυσκολευτήκαμε αρκετά να πάρουμε αρχικά το hardware. Είμαστε τόσο νωρίς στη δοκιμή που έχουμε πρόβλημα στο να βρούμε μόντεμ που να επικοινωνούν με την κεραία. Η Telia μας βοήθησε με την παροχή του σωστού εξοπλισμού. Είμαστε τόσο νωρίς στη δοκιμή αυτής της τεχνολογίας που αυτό έχει προφανώς τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

Αφού επιλυθούν αυτά τα ζητήματα, πότε θα μπορέσουμε δούμε το 5G να χρησιμοποιείται στην ευρύτερη βιομηχανία;

Εξαρτάται από τις διαφορετικές περιπτώσεις χρήσης στον κατασκευαστικό τομέα – πώς εργάζονται, εάν ικανοποιούν τις απαιτήσεις του κλάδου, εάν είναι εφικτό για τους πελάτες; Το 5G θα διατεθεί πρώτα σε όσους επωφελούνται περισσότερο, αλλά θα χρειαστεί χρόνος για την κατασκευή του δικτύου και την απαιτούμενη υποδομή. Για εμάς εδώ στον κατασκευαστικό κλάδο, και για στατικές λειτουργίες, όπως λατομεία ή ορυχεία, μπορεί πραγματικά να έρθει αρκετά γρήγορα. Η συγκυρία είναι καλή – οι πελάτες μας χρειάζονται συνδεσιμότητα και θέλουν περισσότερα δεδομένα. Και εμείς είμαστε αυτοί που κάνουμε την έρευνα έτσι ώστε να δούμε πόσο εφικτό είναι αυτό.

Εικόνα 1: Η Volvo CE δοκιμάζει επί του παρόντος τις δυνατότητες του 5G σε έναν τηλεχειριζόμενο ελαστικοφόρο φορτωτή.
Εικόνα 2: Ο Calle Skillsäter, ειδικός σε τεχνικά θέματα για συνδεδεμένα μηχανήματα της Volvo CE.