ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.E. Ελλάδα

5 συμβουλές συντήρησης για να διατηρήσετε τους εκσκαφείς σε άριστη κατάσταση

Εκτελώντας τακτικούς ελέγχους συντήρησης και χρησιμοποιώντας μόνο γνήσια ανταλλακτικά Volvo, οι ιδιοκτήτες και οι χειριστές μπορούν να κερδίσουν υψηλή διαθεσιμότητα από τα μηχανήματά τους.

1. Αποστραγγίζετε τον διαχωριστή νερού κάθε πρωί

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στον κινητήρα, επομένως η αποστράγγιση του διαχωριστή νερού θα πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο χειριστής πριν ξεκινήσει τη βάρδια του το πρωί. Αν δεν το κάνει, το νερό μπορεί να εισέλθει στα μπεκ ψεκασμού όπου μετατρέπεται σε ατμό, οδηγώντας σε διάβρωση. Η αποστράγγιση του διαχωριστή νερού είναι μια από τις συνηθέστερες αιτίες βλάβης του εκσκαφέα.

Επιθεώρηση του συστήματος κύλισης

2. Ελέγχετε την τάνυση της ερπύστριας μία φορά την εβδομάδα

Η τάση της ερπύστριας θα πρέπει να έχει πάντα ένα βαθμό χαλαρότητας. Αν η ερπύστρια είναι πολύ τεντωμένη, η πίεση μπορεί να προκαλέσει άσκοπη φθορά στην αλυσίδα και τους οδοντωτούς τροχούς. Αυτό μπορεί να συμβεί αν η απόσταση από την κάτω αλυσίδα έως το πλαίσιο στο σύστημα κύλισης έχει μετρηθεί εσφαλμένα. Η μέτρηση αυτή διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του υλικού, επομένως το άτομο που πραγματοποιεί την επιθεώρηση θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεται το εγχειρίδιο χειριστή.

Εκσκαφέας Volvo EC140E

3. Μην αγγίζετε το φίλτρο αέρα μέχρι να ανάψει η σχετική ενδεικτική λυχνία στην καμπίνα

Η παρέμβαση στο φίλτρο αέρα μπορεί να αφήσει υπολείμματα στον κινητήρα, όπου τραχιά σωματίδια θα τον φθείρουν. Μια ενδεικτική λυχνία θα ανάψει στο ταμπλό της καμπίνας, όταν είναι ώρα να καθαρίσετε το φίλτρο (καθαρίστε το μόνο δύο φορές) ή να το αλλάξετε. Οι χειριστές ή οι τεχνικοί που επιθυμούν να ελέγξουν την κατάσταση του φίλτρου θα πρέπει να το παρακολουθούν μέσω του CareTrack και του MATRIS.

Volvo care kit για το φίλτρο

4. Αγοράζετε πάντα ανταλλακτικό φίλτρο από τη Volvo

Η χρήση απομιμήσεων φίλτρου κατώτερης ποιότητας μπορεί να αφήσει τραχιά υπολείμματα στον κινητήρα και να συντομεύσει τη διάρκεια ζωής του – και η αντικατάσταση του κινητήρα κοστίζει! Λιγότερο από το 5% του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας ενός εκσκαφέα πηγαίνει στο λάδι και το φίλτρο, επομένως το κόστος δεν είναι τεράστιο. Οι χειριστές θα πρέπει να αντιμετωπίζουν το μηχάνημά τους όπως το αυτοκίνητό τους και να ξοδεύουν χρήματα όπου πραγματικά αξίζει να αγοράσουν γνήσια ανταλλακτικά της Volvo.

Ψυκτικό Volvo

5. Μην αναμιγνύετε άλλα ψυκτικά μέσα με το ψυκτικό Volvo

Η φόρμουλα του ψυκτικού Volvo έχει αναπτυχθεί προσεκτικά για κορυφαία απόδοση. Η ανάμειξή του με άλλα ψυκτικά μέσα θα το αλλοιώσει και θα αποκτήσει σύσταση γέλης, η οποία θα μπλοκάρει την αντλία νερού και θα αλλάξει το σημείο βρασμού. Το ψυκτικό εξυπηρετεί τρεις σημαντικές λειτουργίες – λίπανση, αποτροπή της διάβρωσης και ψύξη – είναι, συνεπώς, εξαιρετικά σημαντικό να μπορεί να κάνει τη δουλειά του, όπως προβλέπεται από τη Volvo.