ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.E. Ελλάδα

5 συνήθη λάθη χειρισμού και πώς να τα αποφύγετε

Η συμπεριφορά του χειριστή επηρεάζει τόσο την κατάσταση του μηχανήματος όσο και την παραγωγικότητα και την κερδοφορία των δραστηριοτήτων ολόκληρου του εργοταξίου. Ιδού πέντε από τα συνηθέστερα λάθη χειρισμού που πρέπει να προσέχετε.

1. Σβήσιμο του μηχανήματος χωρίς να μένει πρώτα στο ρελαντί για λίγα λεπτά

Αν ο χειριστής σβήνει μονίμως το μηχάνημά του χωρίς να το αφήνει στο ρελαντί για λίγα λεπτά πριν, τελικά θα προκληθεί ζημιά ή ακόμη και αστοχία του υπερσυμπιεστή, η επισκευή της οποίας μπορεί να είναι πολύ δαπανηρή. Η Volvo CE συνιστά στους χειριστές να αφήνουν πάντα το μηχάνημα στο ρελαντί για δύο έως τρία λεπτά προτού σβήσουν εντελώς τον κινητήρα.

Το μηχάνημα σβήνει χωρίς να μένει στο ρελαντί για λίγα λεπτά

2. Αλλαγή από εμπροσθοπορεία σε όπισθεν (ή αντίστροφα) σε υψηλή ταχύτητα

Η τακτική αλλαγή κατεύθυνσης κίνησης ενός ελαστικοφόρου φορτωτή σε υψηλή ταχύτητα μπορεί, μακροχρόνια, να οδηγήσει σε αστοχία της μετάδοσης κίνησης. Αν σκεφτούμε πως η αντικατάσταση της μετάδοσης μπορεί να κοστίζει τεράστια ποσά, τότε μιλάμε για ένα λάθος στον χειρισμό που κάθε ιδιοκτήτης μηχανήματος θα πρέπει να αποφεύγει. Η Volvo CE συνιστά στους χειριστές να ακινητοποιούν πάντα πλήρως το μηχάνημα προτού αλλάξουν από εμπροσθοπορεία σε όπισθεν ή αντίστροφα.

Αλλαγή από εμπροσθοπορεία σε όπισθεν σε υψηλή ταχύτητα

3. Χρήση του ακατάλληλου προγράμματος εκσκαφής

Ορισμένοι χειριστές εκσκαφέων ίσως πιστεύουν ότι η χρήση του υψηλότερου προγράμματος λειτουργίας – Heavy (H) – θα τους βοηθήσει να επιτύχουν υψηλότερη παραγωγικότητα. Ωστόσο, θα μπορούσαν να επιτύχουν το ίδιο επίπεδο παραγωγικότητας σε χαμηλότερο πρόγραμμα, καταναλώνοντας το μισό καύσιμο.

Χρήση του ακατάλληλου προγράμματος εκσκαφής

4. Συχνό φρενάρισμα αντί για χρήση του επιβραδυντή

Ορισμένοι χειριστές αρθρωτών μεταφορικών οχημάτων μπορεί να έχουν τη συνήθεια να οδηγούν με το πόδι στο φρένο. Η στήριξη του ποδιού στο πεντάλ του φρένου, όσο ελαφριά και αν είναι, αναγκάζει το μεταφορικό όχημα να εργάζεται σκληρότερα για να διατηρήσει την ταχύτητα ενώ τα φρένα φθείρονται γρηγορότερα. Παρόμοιο αποτέλεσμα έχει και η χρήση των φρένων, αντί του επιβραδυντή, για διατήρηση σταθερής ταχύτητας σε κατηφόρα. Η άσκοπη φθορά των φρένων οδηγεί σε άσκοπες δαπάνες αντικατάστασης φρένων.

Πολύ συχνή χρήση των φρένων

5. Υπερβολική χρήση του συνδυασμού κίνησης και στους 6 τροχούς (6x6) σε αρθρωτό μεταφορικό όχημα

Τα αρθρωτά μεταφορικά οχήματα Volvo διαθέτουν κλείδωμα διαφορικού που επιτρέπει στον χειριστή να επιλέξει μεταξύ συνδυασμών κίνησης 4x6 και 6x6, ανάλογα με την έλξη που χρειάζονται. Ο συνδυασμός κίνησης 6x6 προσφέρει εξαιρετικό έλεγχο και σταθερότητα σε δύσκολο έδαφος, αλλά εάν οι χειριστές τον χρησιμοποιούν όταν δεν χρειάζεται, σπαταλούν πολύ καύσιμο και προκαλούν άσκοπη φθορά στα ελαστικά.

Υπερβολική χρήση του συνδυασμού κίνησης 6x6

Ανακτήστε τον έλεγχο

Η σύνδεση των μηχανημάτων μέσω του συστήματος τηλεματικής CareTrack της Volvo CE καθιστά δυνατή την παρακολούθηση της συμπεριφοράς χειρισμού και την εφαρμογή προγράμματος εκπαίδευσης χειριστών. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μειωμένη φθορά, χαμηλότερο κόστος συντήρησης, μεγαλύτερη αποδοτικότητα καυσίμου, αυξημένη παραγωγικότητα – και υψηλότερα κέρδη. Οι επίσημοι αντιπρόσωποι της Volvo διαθέτουν όλα τα εργαλεία για να βοηθήσουν τους πελάτες να έχουν τον έλεγχο του κόστους τους για μια επιτυχημένη και κερδοφόρα επιχείρηση.

Ανακτήστε τον έλεγχο με το CareTrack

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Anne Bast

Αντιπρόεδρος Εταιρικής Επικοινωνίας
Volvo Construction Equipment
Περιοχή πωλήσεων EMΑA (Ευρώπη - Μέση Ανατολή - Αφρική)
Τηλ: + 46 16 5415906
anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
Λονδίνο
Τηλ.: +44 207 923 5863
E-mail: hannah.kitchener@se10.com