ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.E. Ελλάδα

5 συνήθη λάθη που αυξάνουν τον χρόνο διακοπής λειτουργίας του μηχανήματος

Η διατήρηση της άψογης λειτουργίας των μηχανημάτων – και η κερδοφορία – είναι υψίστης σημασίας για τη Volvo CE και τους αντιπροσώπους της. Ιδού πέντε από τα συνηθέστερα περιττά προβλήματα συντήρησης και πώς να τα αποφύγετε.

1. Μη ανάγνωση του εγχειριδίου λειτουργίας

Τα μηχανήματα της Volvo περιλαμβάνουν ένα σωρό χαρακτηριστικά τα οποία έχουν σχεδιαστεί για τη βελτίωση της απόδοσης και της ευκολίας χειρισμού. Ακόμη και ο πιο έμπειρος χειριστής δεν θα είναι εξοικειωμένος με όλα αυτά χωρίς να διαβάσει το εγχειρίδιο, το οποίο ενημερώνεται για κάθε γενιά μηχανημάτων. Εάν ο χειριστής δεν γνωρίζει, για παράδειγμα, ότι υπάρχει κουμπί επιβράδυνσης σε ένα αρθρωτό μεταφορικό όχημα και αντ' αυτού χρησιμοποιεί το φρένο για τη διατήρηση σταθερής ταχύτητας όταν κινείται σε κατηφόρα, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε περιττή φθορά των φρένων και αναπόφευκτο κόστος αντικατάστασης και διακοπής.

Μη ανάγνωση του εγχειριδίου λειτουργίας

2. Προπλήρωση των φίλτρων καυσίμου

Επειδή η αντικατάσταση ενός φίλτρου καυσίμου είναι χρονοβόρα διαδικασία, ορισμένοι τεχνικοί συντήρησης προπληρώνουν το φίλτρο για να κερδίσουν χρόνο. Το πρόβλημα είναι ότι είναι πρακτικά αδύνατον να χρησιμοποιήσετε ένα δοχείο καυσίμου και ένα χωνί για να αποφύγετε τη ρύπανση του νέου φίλτρου. Ακόμη και η ελάχιστη ποσότητα ακαθαρσιών μπορεί να αρχίσει να υποβαθμίζει τα μπεκ ψεκασμού, οδηγώντας σε πολύ δαπανηρές επισκευές. Η Volvo CE συνιστά την εγκατάσταση των φίλτρων στεγνών και την προετοιμασία τους για πλήρωση, για έλεγχο ρύπανσης – αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για να κάνετε σωστά τη δουλειά.

Προπλήρωση των φίλτρων καυσίμου

3. Χρήση του ακατάλληλου παρελκόμενου για την εκάστοτε εργασία

Η Volvo CE προσφέρει μια τεράστια σειρά παρελκόμενων, αλλά η χρήση ενός πολύ μεγάλου κάδου θα επιβραδύνει τη λειτουργία του μηχανήματος, θα επιβαρύνει το υδραυλικό σύστημα και θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην παραγωγή. Παρομοίως, η χρήση ενός παρελκόμενου για την ολοκλήρωση μιας εργασίας για την οποία δεν έχει σχεδιαστεί θα προκαλέσει επίσης προβλήματα. Μια υδραυλική σφύρα, για παράδειγμα, είναι σχεδιασμένη μόνο για να χρησιμοποιείται με κατεύθυνση ευθεία προς τα κάτω ή υπό συγκεκριμένη γωνία. Η χρήση της για εκσκαφή ή περισυλλογή και μετακίνηση μεγάλων τεμαχίων σκυροδέματος ή πετρωμάτων, ασκεί υπερβολικό πλευρικό φορτίο στο εργαλείο, οδηγώντας σε υπερβολική φθορά του κουζινέτου, θραύσεις και διαρροές.

Χρήση του ακατάλληλου παρελκόμενου για την εκάστοτε εργασία

4. Πολύ γρήγορος χειρισμός

Κατά τον χειρισμό των μηχανημάτων έργων, να θυμάστε ότι αργά και σταθερά πάντα κερδίζεις. Οι απότομες εκκινήσεις, στάσεις και στροφές θα προκαλέσουν διαρροή υλικού από τον κάδο, πάνω στο έδαφος. Παρομοίως, προσεγγίζοντας έναν σωρό με ελαστικοφόρο φορτωτή και αφήνοντας τα ελαστικά να σπινάρουν θα προκληθούν αυλακιές εξαιτίας των οποίων το μηχάνημα θα αναπηδά. Αυτές οι αυλακιές πρέπει να επαναπληρωθούν και το χυμένο υλικό να καθαριστεί.

Πολύ γρήγορος χειρισμός

 5. Μη σύνδεση των μηχανημάτων μέσω CareTrack

Όταν ένα μηχάνημα είναι συνδεδεμένο μέσω του τηλεματικού συστήματος CareTrack της Volvo CE, οι ιδιοκτήτες και οι αντιπρόσωποι μπορούν να παρακολουθούν προληκτικά την γενική κατάστασή του, να εντοπίζουν τυχόν προβλήματα και να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα. Αναφορές μπορούν να αποκαλύψουν ασυνήθιστη συμπεριφορά λειτουργίας, η οποία στη συνέχεια μπορεί να διορθωθεί μέσω της εκπαίδευσης των χειριστών. Μπορούν επίσης να δείξουν πότε τα εξαρτήματα είναι πιθανό να χρειάζονται συντήρηση ή επισκευές, βοηθώντας τους ιδιοκτήτες να προγραμματίσουν συντήρηση όποτε τους εξυπηρετεί και να αποφύγουν τυχόν μη προγραμματισμένους χρόνους διακοπής.

Μη σύνδεση των μηχανημάτων μέσω CareTrack

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ