ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.E. Ελλάδα

Το αναβαθμισμένο σύστημα Load Assist της Volvo ενισχύει την παραγωγικότητα

Η Volvo Construction Equipment, με την πιο πρόσφατη αναβάθμιση του Load Assist, έχει ανεβάσει τον πήχη όσον αφορά τη δοκιμασμένη τεχνολογία στους ελαστικοφόρους φορτωτές, προσφέροντας ακριβή δεδομένα ωφέλιμου φορτίου – με ακρίβεια +/- 1%.

Η Volvo Construction Equipment ενισχύει την γκάμα των καινοτόμων υπηρεσιών της με την ενημερωμένη λύση Load Assist για τους ελαστικοφόρους φορτωτές Volvo L110H έως L260H. Η λύση ζύγισης φορτίου λειτουργεί μέσω της επαναστατικής οθόνης του ενσωματωμένου συστήματος Volvo Co Pilot. Χρησιμοποιώντας αυτήν την οθόνη αφής 10 ιντσών, ο χειριστής έχει πρόσβαση στην εφαρμογή ζύγισης επί του μηχανήματος On Board Weighing. Το σύστημα Load Assist υπόσχεται να συμβάλλει ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα και η αποδοτικότητα του χειριστή στο εργοτάξιο, χάρη στις ακριβείς πληροφορίες φορτίου που παρέχει στον χειριστή.
Αποτρέποντας την υποφόρτωση ή την υπερφόρτωση, την πρόσθετη φθορά του μηχανήματος καθώς και ενδεχόμενες ποινές, η Ζύγιση επί του μηχανήματος επιτρέπει στους ελαστικοφόρους φορτωτές να αξιοποιούνται στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους, εξαλείφοντας τους χρόνους επαναζύγισης και αναμονής. Το σύστημα καταγράφει όλα τα δεδομένα του φορτίου μέσω αισθητήρων πίεσης και θέσης και στη συνέχεια τα εμφανίζει στο Volvo Co Pilot. Με αυτόν τον τρόπο, ο χειριστής μπορεί να έχει σε πραγματικό χρόνο μια εικόνα του φορτίου που υπάρχει στον κάδο με ακρίβεια +/- 1%.

Λάβετε θέσεις, έτοιμοι, ανυψώστε!

Το αναβαθμισμένο σύστημα έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τη ζωή του χειριστή – αρχής γενομένης με τη διαδικασία βαθμονόμησης χωρίς βάρος, η οποία καθοδηγεί τον χειριστή στον τρόπο λειτουργίας του Volvo Co Pilot. Μόλις η βαθμονόμηση ολοκληρωθεί, ο χειριστής μπορεί γρήγορα και εύκολα να ορίσει έργα, επιλέγοντας το όνομα του πελάτη, τον αριθμό εντολής εργασίας, το επιδιωκόμενο τονάζ και τον τύπο του υλικού. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο προγράμματα λειτουργίας: το πρόγραμμα Έργο, που ελέγχει το φορτίο πολλαπλών φορτηγών, και το πρόγραμμα Διαδρομή, για τη φόρτωση μεμονωμένων φορτηγών, θραυστήρων ή άλλου σταθερού εξοπλισμού.

Όσο η λειτουργία βρίσκεται σε εξέλιξη, ο χειριστής μπορεί να παρακολουθεί τη διαδικασία φόρτωσης σε πραγματικό χρόνο. Το δυναμικό σύστημα μετρά εν κινήσει το φορτίο στον κάδο, ώστε να μην υπάρχουν διακοπές στη ροή εργασίας. Έγχρωμες ράβδοι βοηθούν τον χειριστή να αντιλαμβάνεται σχηματικά τη χωρητικότητα του κάδου του φορτωτή ανά πάσα στιγμή, την ποσότητα του υλικού που έχει ήδη τροφοδοτηθεί και την ποσότητα του υλικού που πρέπει να τροφοδοτηθεί, ενώ ειδικά εικονίδια επισημαίνουν τους λόγους για τους οποίους το βάρος ενδέχεται να μην έχει ασφαλίσει σωστά.

Σύστημα Load Assist της Volvo Construction Equipment

Χάρη στη βελτιστοποίηση που έχει δεχθεί για χρήση σε κάδο, συμπ. των κάδων υψηλής μεταφόρτωσης και των κάδων πλευρικής εκκένωσης, το σύστημα παρέχει δυνατότητα μερικής εκφόρτωσης. Η διαχείριση του τελευταίου κάδου της διαδρομής γίνεται εύκολα χάρη στη δυνατότητα ανατροπής, που παρέχει σε πραγματικό χρόνο μια εικόνα του φορτίου που απομένει στον κάδο μέσω του Volvo Co Pilot. Ο χειριστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε δύο προγράμματα λειτουργίας: ένα πρόγραμμα για την εκφόρτωση υλικού επάνω σε σωρό και άλλο ένα πρόγραμμα για την εκφόρτωση σε φορτηγό.

Εκτός από την απλούστευση της λειτουργίας, η Ζύγιση επί του μηχανήματος συμβάλλει επίσης ώστε το εργοτάξιο να καταστεί ασφαλές. Μια προειδοποίηση, η οποία μάλιστα μπορεί να τροποποιηθεί, ενημερώνει τον χειριστή σε περίπτωση υπέρβασης των προκαθορισμένων ορίων φορτίου. Ανάλογα με τον συνδυασμό προαιρετικού εξοπλισμού, η κάμερα οπισθοπορείας ενεργοποιείται αυτόματα – και μπορεί να προβάλλει συνδυαστικά τις πληροφορίες για το φορτίο σε μία ενιαία οθόνη – όταν ο επιλογέας ταχυτήτων του φορτωτή μετακινηθεί στην όπισθεν. Για μεγαλύτερη προστασία, ορισμένες λειτουργίες απενεργοποιούνται όταν η ταχύτητα υπερβεί τα 10km/h (6 mph).

Εργαστείτε άκοπα – και ασύρματα

Με 16 GB μνήμης, το Volvo Co Pilot επιτρέπει την αποθήκευση σχεδόν απεριόριστου αριθμού συνημμένων, εντολών εργασίας, στόχων, υλικών και πληροφοριών πελατών. Σύστημα Load Assist της Volvo Construction EquipmentΤα δεδομένα μπορούν επίσης να αποθηκευτούν στο νέφος (Cloud), να μεταφερθούν σε συσκευή flash ή να εκτυπωθούν για πλήρη διαχείριση του ωφέλιμου φορτίου. Το σύστημα τροφοδοτεί το σύστημα τηλεματικής CareTrack® με πληροφορίες για το μηχάνημα, παρέχοντας απομακρυσμένη πρόσβαση στις πληροφορίες μηχανήματος, όπως συνολικό μεταφερθέν φορτίο, τόνους (τόνους/λίβρες) που μεταφέρθηκαν ανά λίτρο (γαλόνι) καυσίμου και αριθμό κύκλων λειτουργίας. Με τις πιο πρόσφατες δυνατότητες για την απόδοση του μηχανήματος, οι χειριστές και οι κάτοχοι των μηχανημάτων μπορούν να εντοπίσουν τομείς που επιδέχονται αύξηση παραγωγικότητας και μείωση λειτουργικών εξόδων.

Το Volvo Co Pilot έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να είναι εύκολα προσαρμόσιμο καθώς θα εμφανίζονται μελλοντικές ενημερώσεις λογισμικού, πρόσθετες λειτουργίες και νέες εφαρμογές. Όταν το σύστημα διαθέτει κάρτα SIM, μπορεί να λαμβάνει ενημερώσεις λογισμικού εξ αποστάσεως μέσω ασύρματης επικοινωνίας. Σημείωση: μπορείτε να κατεβάσετε απευθείας τις εικόνες αυτού του δελτίου τύπου κάνοντας κλικ εδώ.