ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.E. Ελλάδα

Volvo EC750E HR: ο πιο παραγωγικός εκσκαφέας κατεδαφίσεων του κλάδου

Με δυνατότητα έκτασης έως τα 36m (118ft) πάνω από το έδαφος και 9,5m (31ft 2in) κάτω από το έδαφος, ο νέος EC750E HR διεκδικεί επάξια τη θέση του πιο ευέλικτου πολυχρηστικού εκσκαφέα κατεδαφίσεων του κλάδου.

Ένας εξαιρετικός εκσκαφέας κατεδαφίσεων υψηλής έκτασης – με μέγιστο ύψος πείρου 36m (118ft) – ο νέος εκσκαφέας EC750E HR από τη VCE μπορεί επίσης να διαμορφωθεί εύκολα, χρησιμοποιώντας προεκτάσεις και μπούμες διαφορετικού μήκους, ώστε να μετατραπεί σε ένα πολυχρηστικό εργαλείο κατεδαφίσεων – ικανός να φέρει εις πέρας μια μεγάλη γκάμα εργασιών στο εργοτάξιο - ακόμα και εργασίες κάτω από το έδαφος ή το νερό.

Βασισμένος στον εκσκαφέα γενικής χρήσης EC750E της Volvo, ο εκσκαφέας EC750E HR έχει ανασχεδιαστεί σε μεγάλο βαθμό από τη Volvo για εφαρμογές κατεδαφίσεων υψηλής έκτασης. 

Όντας ο βαρύτερος εκσκαφέας που παρέχει η Volvo, ο EC750E HR συγκαταλέγεται επίσης ανάμεσα στους μεγαλύτερους εκσκαφείς κατεδαφίσεων υψηλής έκτασης του κλάδου που είναι διαθέσιμοι για εργασίες στις αγορές της Ευρώπης και της Βορείου Αμερικής που διέπονται από το πρότυπο Φάσης IV/Tier 4 Final.

Το κατάλληλο μηχάνημα για κάθε εφαρμογή

Η ευελιξία του EC750E HR οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι διατίθεται με δύο σετ μπούμας κατεδάφισης υψηλής έκτασης και ένα σετ μπούμας εκσκαφής με προέκταση. Η σύνθεση υψηλής έκτασης με το μεγαλύτερο μήκος επιτρέπει μέγιστο ύψος πείρου 36m (118ft) – ενώ παράλληλα μπορεί να μεταφέρει ένα βασικό εργαλείο (σε αυτό το ύψος) βάρους 3,6 τόνων (8.000 lbs). Μια δεύτερη σύνθεση υψηλής έκτασης επιτρέπει μέγιστο ύψος πείρου 26m (85ft) – χρησιμοποιώντας ένα μεγαλύτερο εργαλείο βάρους έως 5 τόνων (11.000 lbs). Τέλος, το σετ μπούμας εκσκαφής με προέκταση 4,4m (14,4ft) επιτρέψει ύψος πείρου 18m (59ft)*. Αυτά τα εξαρτήματα μπορούν στη συνέχεια να διαμορφωθούν – σε διαδοχική επιμήκη διάταξη (για υψηλή έκταση), σε επιμήκη-γωνιωτή διάταξη (για καλύτερο κέντρο βάρους και εκτεταμένη περιοχή εργασιών προς τα εμπρός με ασφάλεια), και διαδοχική γωνιωτή διάταξη – για υπόγειες εργασίες. 

Υδραυλικοί αρθρωτοί σύνδεσμοι

Θεμελιώδες στοιχείο της ευελιξίας που παρέχει η διαμόρφωση του EC750E HR είναι ο υδραυλικός αρθρωτός σύνδεσμος της Volvo που έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Ο υδραυλικός αρθρωτός σύνδεσμος χρησιμοποιεί έναν υδραυλικό μηχανισμό ασφάλισης δύο πείρων, για μετατροπή από τη λειτουργία υψηλής έκτασης στη διαμόρφωση για εκσκαφή. 

EC750EHR-σύστημα κύλισης-κατεδαφίσεων

Εκτός από τον αρθρωτό σύνδεσμο στη βασική μπούμα, υπάρχει πλέον και ένας δεύτερος υδραυλικός αρθρωτός σύνδεσμος στην μπούμα προέκτασης. Η διασύνδεση στην μπούμα προέκτασης είναι η ίδια με την μπούμα εκσκαφής, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στη γωνία τόσο της μπούμας προέκτασης όσο και της μπούμας εκσκαφής να ρυθμίζεται γρήγορα και με ασφάλεια μεταξύ της 'γωνιωτής' και της 'διαμήκους' διάταξης. 

Σύστημα κύλισης κατασκευασμένο για κατεδαφίσεις

Με γνώμονα τη σταθερότητα στον τομέα της ασφάλειας και των επιδόσεων στις εφαρμογές κατεδαφίσεων υψηλής έκτασης, ο εκσκαφέας EC750E HR έχει εξοπλιστεί με ένα εντελώς νέο σύστημα κύλισης. Ειδικά κατασκευασμένο για τον κλάδο των κατεδαφίσεων, το σύστημα κύλισης είναι βαρύτερο και πλατύτερο ακόμη και από το σύστημα κύλισης του μεγαλύτερου εκσκαφέα Volvo EC950E. Σε σύγκριση με τον εκσκαφέα EC750E στον οποίο βασίζεται, το σύστημα κύλισης του EC750E HR είναι μακρύτερο κατά 0,5m (1,6ft) και πλατύτερο κατά 1m (3,2ft) – με εντυπωσιακό δείκτη ερπύστριας 4,3m (17,4ft).

EC750EHR-σύστημα κύλισης-κατεδαφίσεων

Με αντίβαρο 4 επιπλέον τόνων (8.800 lbs), που συμβάλλει στην αύξηση του βάρους του EC750E HR στους 100 τόνους (221.000 lbs), η πρόσθετη σταθερότητα που παρέχει το μεγαλύτερο βάρος και πλάτος του εξασφαλίζει στον εκσκαφέα EC750E HR μια στερεή βάση για την καλύτερη απόδοση στην κατηγορία του. 

Σχεδιασμένο με γνώμονα την ευκολία στην μεταφορά

Το συμπτυσσόμενο σύστημα κύλισης στον εκσκαφέα EC750E HR διαθέτει πλαίσια ερπύστριας που αφαιρούνται εύκολα και δυνατότητα αυτόματης αποσυναρμολόγησης/επανασυναρμολόγησης – που σημαίνει ότι η μετακίνηση του EC750E HR μεταξύ των εργοταξίων γίνεται χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία. Στις περισσότερες αγορές, για να μεταφερθεί το μηχάνημα αρκεί να αφαιρεθεί το σετ μπούμας υψηλής έκτασης, να κατέβει το αντίβαρο και να συμπτυχθεί το σύστημα κύλισης - και οι τρεις αυτές διαδικασίες ενεργοποιούνται υδραυλικά. Δεν είναι μόνο τα πλαίσια των ερπυστριών που αφαιρούνται εύκολα. Oλόκληρο το αντίβαρο μαζί με τα πρόσθετα αντίβαρα μπορούν να αφαιρεθούν με μία μόλις κίνηση, χάρη στο ενισχυμένο υδραυλικό σύστημα αφαίρεσης.

Όλα ορατά και υπό έλεγχο

Η καμπίνα Volvo Care Cab αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για κατεδαφίσεις υψηλής έκτασης. Χάρη στα μεγάλα παράθυρα, ο χειριστής έχει άριστη ορατότητα προς τον χώρο εργασιών και η καμπίνα πλημμυρίζει με φως. Άνετη και ευρύχωρη, με χειριστήρια άριστης εργονομίας για άμεση πρόσβαση, η καμπίνα έχει επίσης δυνατότητα υδραυλικής ανάκλισης έως και 30 μοίρες, μειώνοντας έτσι την καταπόνηση του αυχένα και την κόπωση του χειριστή όταν εκτελεί εργασίες υψηλής έκτασης. Επιπλέον, το σύστημα εξάλειψη της σκόνης και η κάμερα στον βραχίονα κατεδάφισης διατίθενται ως στάνταρ, παρέχοντας ευκρινείς εικόνες μέσω της οθόνης υψηλής ποιότητας που βρίσκεται μέσα στην καμπίνα. 

Δείκτης συνολικής ορμής

Ο εκσκαφέας EC750E HR διατίθεται με δείκτη συνολικής ορμής σε πραγματικό χρόνο ως στάνταρ. Ένα αποτελεσματικό σύστημα ελέγχου φορτίου, οι αισθητήρες γωνίας στην μπούμα και οι αισθητήρες πίεσης στον κεντρικό κύλινδρο υπολογίζουν συνεχώς την κατάσταση ορμής του φορτίου. Αυτές οι πληροφορίες αναπαριστώνται σε γράφημα στην ευανάγνωστη οθόνη της καμπίνας και ο χειριστής λαμβάνει οπτικές και ηχητικές προειδοποιήσεις όταν το μηχάνημα πλησιάζει ή υπερβαίνει το όριο ευστάθειας. 

Πρόσθετη προστασία

Με τον εκσκαφέα EC750E HR, είναι καλά προστατευμένος όχι μόνο ο χειριστής αλλά και το ίδιο το μηχάνημα. Η καμπίνα υψηλής ορατότητας Volvo Care Cab διαθέτει σύστημα προστασίας από πτώση αντικειμένων (FOG) στο πλαίσιο και σύστημα προστασίας από πλευρικές κρούσεις (SIPS). Το μηχάνημα φέρει στο κάτω μέρος του αμαξώματος καλύμματα βαρέος τύπου και προστατευτικό πλαίσιο στον δακτύλιο περιστροφής. Οι κύλινδροι μπούμας και θραυστήρα φέρουν επίσης πρόσθετη προστασία. 

Ολοκληρωμένη λύση κατεδαφίσεων

Ο εκσκαφέας EC750E HR επωφελείται από τη μακρά πείρα της Volvo στα μηχανήματα κατεδαφίσεων υψηλής έκτασης σε όλο τον κόσμο. Ειδικά κατασκευασμένος από τους εξειδικευμένους μηχανικούς της Volvo και ενσωματώνοντας τις πρακτικές διασφάλισης ποιότητας της εταιρείας, ο εκσκαφέας EC750E HR αποτελεί μια πλήρη λύση Volvo – σχεδίαση, κατασκευή και υποστήριξη μετά την αγορά, ενώ όλα τα εξαρτήματα καλύπτονται από την εγγύηση Volvo. Το μηχάνημα έχει σχεδιαστεί ολόκληρο σύμφωνα με τις ακριβείς προδιαγραφές της Volvo και έχει διαμορφωθεί ήδη από το εργοστάσιο έτσι ώστε να σας παρέχει μια αποτελεσματική και ολοκληρωμένη λύση κατεδαφίσεων.

Όπως ισχύει για όλα τα προϊόντα Volvo, αυτοί οι εκσκαφείς υψηλής έκτασης υποστηρίζονται από ένα αξιόπιστο και πεπειραμένο δίκτυο επίσημων αντιπροσώπων. Παρέχοντας γνήσια ανταλλακτικά, οι υψηλής κατάρτισης τεχνικοί της Volvo προσφέρουν μια σειρά λύσεων, έτσι ώστε τα μηχανήματα των πελατών να λειτουργούν παραγωγικά. 

Σειρά μηχανημάτων κατεδαφίσεων Volvo υψηλής έκτασης

 

 

 


EC380E HR

EC480E HR
EC750E HR

Βάρος μηχανήματος

(χωρίς εργαλείο)

51 τόνοι

(112.000 lbs)

63,5 τόνοι

(140.200 lbs)

100 τόνοι

(221.000 lbs)

Μέγιστο ύψος πείρου

23m

(75ft 8in.)

28m

(91ft)

36m/26m

(118ft/85ft)

Μέγιστο βάρος εργαλείου

3 τόνοι

(6.620 lbs)

3 τόνοι

(6.620 lbs)

3,6 τόνοι/5 τόνοι

(8.000 lbs/11.000 lbs)

*Δήλωση αποποίησης ευθυνών: όλες οι προδιαγραφές υπόκειται σε αλλαγές χωρίς πρότερη ειδοποίηση.
**Το βάρος του μηχανήματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την αγορά και τον προαιρετικό εξοπλισμό