ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.E. Ελλάδα

Η Volvo παρουσιάζει ισχυρό χαρτοφυλάκιο που στοχεύει να διασφαλίσει την επιτυχία των πελατών στην Ιntermat 2018 στο Παρίσι

Μεγάλες τεχνικές, κοινωνικές και κλιματικές δυνάμεις κινούν την παγκόσμια οικονομία. Ο Όμιλος Volvo συμμετέχει στην έκθεση Intermat με μια γκάμα μηχανημάτων και υπηρεσιών που εξασφαλίζουν επιτυχία στους πελάτες – αποδεικνύοντας το πάθος του για έργα στο πλαίσιο του «Χτίζοντας το Αύριο» ("Building Tomorrow").

Σε μια μεταβαλλόμενη κοινωνία, η Volvo διαθέτει τα μηχανήματα, τις υπηρεσίες και το δίκτυο διανομής για την υποστήριξη των πελατών της ανεξάρτητα από το μέγεθος του έργου. Αυτό είναι το μήνυμα πίσω από το μότο της Volvo,«Χτίζοντας το Αύριο» ("Building Tomorrow"), που παρουσιάστηκε στην έκθεση Intermat στο Παρίσι της Γαλλίας.

Η Volvo Construction Equipment (Volvo CE), σε έναν εκθεσιακό χώρο (εσωτερικό και εξωτερικό) που καλύπτει συνολικά 4.8002 τ.μ., παρουσιάζει μια σειρά νέων και αναβαθμισμένων μηχανημάτων, που περιλαμβάνει εκσκαφείς, ελαστικοφόρους φορτωτές, διαστρωτήρες και οδοστρωτήρες, σε συνδυασμό με την τελευταίας τεχνολογίας οθόνη αφής Volvo Co-Pilot που υποστηρίζει όλες τις πλατφόρμες Volvo Assist.

Σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες Volvo, αυτά τα μηχανήματα είναι έτοιμα να συμβάλλουν στην επιτυχία του πελάτη. Στην πραγματικότητα, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες εταιρείες του Ομίλου, Volvo Trucks, Volvo Penta και Volvo Financial Services, η μ Volvo έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει στα μεγαλύτερα κατασκευαστικά πρότζεκτ του κόσμου, όπως το τρέχον αναπτυξιακό έργο «Grand Paris» στο Παρίσι, με προϋπολογισμό 100 δισ. ευρώ.

Σχεδιασμένα για αστικά περιβάλλοντα

Ως απάντηση στην αυξανόμενη αστικοποίηση, η Volvo παρουσιάζει στην Intermat του Παρισιού τρία νέα μηχανήματα μικρής ακτίνας περιστροφής – ένα ερπυστριοφόρο, το ECR355ENL, ένα ελαστικοφόρο, το EWR170E και ένα μικρό εκσκαφέα– το ECR18E. Αυτοί οι εκσκαφείς είναι ιδανικοί για εργοτάξια όπου ο χώρος είναι περιορισμένος, ενώ παράλληλα προσφέρουν τα συνήθη χαμηλά επίπεδα θορύβου, κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών.

Το ECR18E δεν είναι ο μοναδικός πρωταγωνιστής στη σειρά μικρών εκσκαφέων της Intermat. Ένα ακόμα μίνι αστέρι της έκθεσης το οποίο κέρδισε το βραβείο καινοτομίας Intermat είναι το EX2. Ο πρωτότυπος, 100% ηλεκτρικός μικρός εκσκαφέας έχει μηδενικές εκπομπές, 10 φορές υψηλότερη αποδοτικότητα, 10 φορές χαμηλότερα επίπεδα θορύβου και μειωμένο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας σε σύγκριση με τα συμβατικά αντίστοιχα μοντέλα. Θεωρείται ότι είναι ο πρώτος πρωτότυπος πλήρως ηλεκτρικός μικρός εκσκαφέας στον κόσμο.

η-volvo-παρουσιάζει-ισχυρό-χαρτοφυλάκιο-που-στοχεύει-στην-επιτυχία-των-πελατών-στην-intermat-2018-στο-παρίσι-02-1920
Η αυξανόμενη αστικοποίηση σημαίνει επίσης μεγαλύτερη ζήτηση εξειδικευμένου εξοπλισμού κατεδαφίσεων και ανακύκλωσης, γι' αυτό και η Volvo αφιερώνει μέρος του περιπτέρου της στον εξωτερικό χώρο της Intermat σε αυτόν τον τομέα. Η ζώνη κατεδαφίσεων και ανακύκλωσης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το EC380E, διαθέσιμο τώρα με προαιρετική μπούμα μεγάλης έκτασης και το ολοκαίνουργιο μηχάνημα διαχείρισης υλικών EW240E MH. Σε αυτούς τους τομείς η τεχνογνωσία της Volvo στην ασφάλεια αποτελεί ιδιαίτερο πλεονέκτημα.

Ευρύτερη σειρά μηχανημάτων συμπύκνωσης

Επιπλέον, η Volvo διευρύνει τη σειρά προϊόντων της στον τομέα της οδοποιίας. Στην Intermat, η Volvo CE θα παρουσιάσει το νέο διαστρωτήρα P6820D, με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης διάστρωσης EPM3 και το Pave Assist, μαζί με τον ασφαλτικό οδοστρωτήρα (τύμπανο - τύμπανο) DD105, που τώρα διατίθεται και με ταλαντευόμενα τύμπανα. Χάρη σε αυτή τη νέα παρουσίαση, η σειρά χωματουργικών (τύμπανο -λάστιχο) και ασφαλτικών οδοστρωτήρων (τύμπανο - τύμπανο) της Volvo είναι πιο ολοκληρωμένη από ποτέ.

Άλλες σημαντικές παρουσιάσεις μηχανημάτων στην Intermat περιλαμβάνουν τον ελαστικοφόρο φορτωτή L260H στην Ευρώπη και τον αναβαθμισμένο ελαστικοφόρο φορτωτή L180H με ολοκαίνουργιο σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Ολοκλήρωση της σειράς Volvo Co-Pilot

Στην Intermat θα γίνει επίσης το πανευρωπαϊκό ντεμπούτο του Haul Assist και του Dig Assist, των εφαρμογών της Volvo Co-Pilot, που έχουν σχεδιαστεί για να αυξήσουν την παραγωγικότητα, την αποδοτικότητα και την ασφάλεια, παρέχοντας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο στην οθόνη της καμπίνας, για χειριστές αρθρωτών χωματουργικών φορτηγών και εκσκαφέων, αντίστοιχα. Η νέα λειτουργία Haul Assist ενσωματώνει ακόμη και πληροφορίες από το προαιρετικό σύστημα ζύγισης επί του μηχανήματος (On-board Weighing) της Volvo, το οποίο βοηθά άλλους χειριστές και το προσωπικό του εργοταξίου να παρακολουθούν την κατάσταση του φορτίου των αρθρωτών χωματουργικών φορτηγών που είναι εφοδιασμένα με το σύστημα «φωτεινού σηματοδότη».

Με την παρουσίαση αυτής της νέας βοηθητικής λειτουργίας ολοκληρώνεται η σειρά Volvo Co-Pilot, που περιλαμβάνει τις πλατφόρμες Haul Assist, Load Assist, Dig Assist, Pave Assist και Compact Assist. Η ενσωμάτωση του Volvo Co-Pilot σε όλα τα μηχανήματα που παρουσιάζονται στην Intermat στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στους πελάτες σχετικά με την ετοιμότητα του κατασκευαστή να παρέχει μηχανήματα με δυνατότητα Co-Pilot τους επόμενους μήνες.

Οι λειτουργίες υποβοήθησης τώρα διαθέσιμες σε 3D

Οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν τις λειτουργίες υποβοήθησης σε 2D, επί τόπου σχεδίαση (λογισμικό που αναπτύχθηκε από τη Volvo μεταξύ του 2D και 3D) και τώρα και σε 3D σε συνεργασία με την Topcon, ανάλογα με το επίπεδο ακρίβειας που απαιτείται. Στο μέλλον, οι πελάτες θα μπορούν επίσης να επιλέξουν λογισμικό 3D σε συνεργασία με την Trimble και την Leica.

To Volvo Co-Pilot εγκαθίσταται στο εργοστάσιο, αλλά μπορεί να εγκατασταθεί και μετά την αγορά ως αναβάθμιση σε υφιστάμενα μηχανήματα πελατών της Volvo. Επειδή το υλικό κατασκευάζεται από τη Volvo και τοποθετείται από μηχανικούς της Volvo, έχει εγκατασταθεί με ασφάλεια και καλύπτεται από την εγγύηση της Volvo.

Μεγάλη διαθεσιμότητα κάδων ισοπέδωσης, με δυνατότητα περιστροφής και κλίσης (tiltrotators), εργοστασιακής τοποθέτησης

Η Volvo CE προωθεί επίσης τους εργοστασιακά τοποθετημένους Steelwrist κάδους ισοπέδωσης, με δυνατότητα περιστροφής και κλίσης (tiltrotators), για 15 μοντέλα εκσκαφέων στην Ευρώπη. Διατίθενται επίσης κάδοι ισοπέδωσης, με δυνατότητα περιστροφής και κλίσης (tiltrotators), άλλων κατασκευαστών, ανάλογα με τις επιθυμίες του πελάτη, αλλά δεν τοποθετούνται στο εργοστάσιο.

Νέες υπηρεσίες uptime

Υπό την ομπρέλα των Υπηρεσιών Volvo, η Volvo CE προωθεί στην Intermat τις νέες της υπηρεσίες Προληπτικής παρακολούθησης (Proactive Monitoring) και Αναφορών κατάστασης (Health Reports) του μηχανήματος. Με την Προληπτική παρακολούθηση (Proactive Monitoring), οι αντιπρόσωποι θα παρακολουθούν ενεργά συναγερμούς και κωδικούς βλαβών στο μηχάνημα του πελάτη και θα μπορούν να διαγνώσουν τα προβλήματα από απόσταση. Με τη διεξαγωγή προληπτικής συντήρησης, οι αντιπρόσωποι μπορούν να βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση του απρογραμμάτιστου χρόνου μη λειτουργίας και του κόστους επισκευής. Παρομοίως, οι Αναφορές κατάστασης (Health Reports) παρέχουν διαγνωστικό έλεγχο του μηχανήματος, βοηθώντας στον προγραμματισμό της συντήρησης ή στην επισήμανση προβλημάτων που προκύπτουν από λανθασμένη λειτουργία ή εφαρμογή. Επιπλέον, σε ορισμένες ευρωπαϊκές αγορές η Volvo CE εισάγει μια νέα διετή εγγύηση για ανταλλακτικά.

Η δύναμη της ομάδας

Οι εταιρείες του Ομίλου, Volvo Trucks, Volvo Penta και Volvo Financial Services, συμμετέχουν επίσης στην Intermat, επισημαίνοντας τη δύναμη της συνολικής προσφοράς του Ομίλου Volvo. Τα φορτηγά οδοποιίας της Volvo Trucks λειτουργούν σε στενή συνεργασία με τα μηχανήματα έργων της Volvo, ενώ οι βιομηχανικοί κινητήρες της Volvo Penta για εξοπλισμό άλλων εργοταξίων καθιστούν εύκολο το σέρβις. Τα μεγάλα projects, όπως το Grand Paris, καταδεικνύουν τα οφέλη αυτής της συνεργασίας στην πράξη και αποτελούν παραδείγματα της συνεχιζόμενης δέσμευσης της Volvo στη γαλλική αγορά.

Εικόνα 1: Το περίπτερο της Volvo στον εσωτερικό χώρο της Intermat 2018 στο Παρίσι
Εικόνα 2: Το περίπτερο της Volvo στον εξωτερικό χώρο της Intermat 2018 στο Παρίσι