ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.E. Ελλάδα

Η σειρά D της Volvo στρώνει τον δρόμο προς τον έλεγχο, την απόδοση και την τεχνολογία πήχεων επιπέδωσης

Οι διαστρωτήρες ασφάλτου P6820D ABG και P7820D ABG της Volvo Construction Equipment συνδυάζουν ισχύ, ευκολία χειρισμού, αποδοτικότητα καυσίμου, ευέλικτους πήχεις επιπέδωσης και χαρακτηριστικά που βελτιώνουν τη διάρκεια ζωής, για να εξασφαλίσουν διαστρώσεις κορυφαίας ποιότητας.

Με πάνω από μισό αιώνα εμπειρία σε εφαρμογές διάστρωσης και καινοτόμο μηχανολογικό σχεδιασμό, η Volvo έχει σχεδόν τελειοποιήσει τα μηχανήματά της διάστρωσης επόμενης γενιάς με τα μοντέλα P6820D ABG και P7820D ABG.

Το νέο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης διάστρωσης (EPM 3), για παράδειγμα, είναι η πιο επαναστατική εξέλιξη που εγκαινιάστηκε με τους διαστρωτήρες της σειράς D. Το EPM 3 βελτιώνει τον έλεγχο του μηχανήματος και βελτιστοποιεί τον διαστρωτήρα για συγκεκριμένες εφαρμογές. Το σύστημα συνενώνει τα κουμπιά ελέγχου, τα οποία είναι τοποθετημένα σε πανοραμική διάταξη, ώστε να καθοδηγεί τον χειριστή διαισθητικά σε μεμονωμένες λειτουργίες κατά τη διάρκεια της εργασίας. Οι λειτουργίες επιλέγονται γρήγορα και ρυθμίζονται χρησιμοποιώντας τον εργονομικά τοποθετημένο τροχό κύλισης.

Σε μεμονωμένα έργα, η λειτουργία διαχείρισης των ρυθμίσεων (Settings manager) αποθηκεύει προσαρμοσμένες ρυθμίσεις εντός του EPM 3, επιτρέποντας στον χειριστή να ανακαλέσει αποθηκευμένες παραμέτρους σε παρόμοια έργα στο μέλλον. Αυτό το χαρακτηριστικό απλουστεύει την εκκίνηση του μηχανήματος. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα ρυθμίσεων ακριβείας, ενόσω διεξάγεται η διάστρωση, για βελτιστοποίηση της παραγωγικότητας και διάστρωση υψηλής ποιότητας σε κάθε εφαρμογή.

Από την πλατφόρμα χειριστή, η ορατότητα φτάνει τις 360 μοίρες γύρω από τον διαστρωτήρα, τη χοάνη, το κανάλι του κοχλία διανομής και τον πήχη επιπέδωσης, επιτρέποντας στον χειριστή να ελέγχει με μια ματιά την τροφοδοσία και τη ροή υλικού. Η νέα γυάλινη επιφάνεια και στις δύο πλευρές της πλατφόρμας προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ορατότητα, βελτιστοποιώντας τη συνολική απόδοση και την ασφάλεια του εργοταξίου. Ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, οι χειριστές μπορούν να συνεχίζουν τη διάστρωση με ακρίβεια χάρη στον υπερσύγχρονο φανό εργασίας LED και τα μπαλόνια φωτισμού. Για μεγιστοποίηση της ασφάλειας, τα φώτα καμπίνας, που βρίσκονται κάτω από το κουβούκλιο, φωτίζουν την πλατφόρμα του χειριστή και τα σκαλιά για τρία λεπτά αφού ανάψει ο κύριος διακόπτης και μετά την απενεργοποίηση της ανάφλεξης. Για γρήγορη διάστρωση ή προετοιμασία μεταφοράς, η οροφή μπορεί να ανυψωθεί και να χαμηλώσει εύκολα πατώντας ένα κουμπί. 

Για άνετη οδήγηση, το κουβούκλιο προσφέρει ενσωματωμένη ηχομόνωση, ενώ ο αυτόματος εντατήρας της ερπύστριας μειώνει τους κραδασμούς, εξασφαλίζοντας ομαλή λειτουργία.

Υψηλές επιδόσεις

Πέρα από τον έλεγχο του μηχανήματος και την άνεση του χειριστή, οι διαστρωτήρες Volvo P6820D ABG και P7820D ABG είναι εξοπλισμένοι με ενσωματωμένα χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας, ξεκινώντας από τον premium κινητήρα της Volvo. Συνδυάζοντας υψηλή ροπή και χαμηλές στροφές, ο κινητήρας Volvo είναι ειδικά προσαρμοσμένος στο υδραυλικό σύστημα ώστε να εξασφαλίζει κορυφαία στον κλάδο ισχύ, παραγωγικότητα και αποδοτικότητα καυσίμου. Το σύστημα διαθέτει την προσαρμοζόμενη λειτουργία ECO που προσαρμόζει την απόδοση του κινητήρα στις απαιτήσεις του εργοταξίου. Αυτή η προεπιλεγμένη λειτουργία μπορεί να μειώσει τη χρήση καυσίμων έως και 30%, προς όφελος τόσο του πελάτη όσο και του περιβάλλοντος – κάτι που έχει ληφθεί σοβαρά υπόψη κατά την ανάπτυξη των διαστρωτήρων της σειράς D.

Επιπλέον, όπως όλοι οι διαστρωτήρες της Volvo, οι P6820D ABG και P7820D ABG διαθέτουν εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα θορύβου, προς όφελος τόσο των χειριστών όσο και της τοπικής κοινότητας.

Ακόμα και σε υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, το έξυπνα σχεδιασμένο διαμέρισμα του κινητήρα και το καπό διαθέτουν αρκετό χώρο για συνεχή κυκλοφορία αέρα από τον προσαρμοζόμενο ανεμιστήρα ψύξης, επιτρέποντας στον κινητήρα και το υδραυλικό σύστημα να ψύχονται αποτελεσματικά. Ανεξάρτητα από τις περιβαλλοντικές συνθήκες ή την εφαρμογή, οι διαστρωτήρες της σειράς D παρέχουν ομαλό, ομοιόμορφο τάπητα, χάρη στον βραβευμένο συνδυασμό διαφόρων χαρακτηριστικών, όπως η μεγάλη χωρητικότητα της χοάνης, το σύστημα αυτόματης τάνυσης και το Soft Dock.

Χάρη σε αυτές τις προηγμένες λειτουργίες, καθώς και στο προαιρετικό σύστημα υποβοήθησης διάστρωσης, η επίτευξη διάστρωσης κορυφαίας ποιότητας δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη. Υποστηριζόμενο από την οθόνη Volvo Co-Pilot, το σύστημα υποβοήθησης διάστρωσης έχει σχεδιαστεί για τη βελτίωση της λειτουργικότητας, παρέχοντας στους χειριστές τη δυνατότητα να γνωρίζουν σε πραγματικό χρόνο την ποιότητα και την παραγωγικότητα της διαδικασίας διάστρωσης. Η εξαιρετικά καινοτόμος λύση της Volvo που αναπτύχθηκε εσωτερικά βοηθά τους χειριστές να διαχειρίζονται τις εργασίες διάστρωσης με μεγαλύτερη ευκολία και ανεξαρτησία. Το σύστημα υποβοήθησης διάστρωσης περιλαμβάνει εργαλεία όπως το Material Manager (σύστημα διαχείρισης υλικού), το Thermal Profiling (διαμόρφωση θερμικού προφίλ) και το Weather View (πρόγνωση καιρού).

Πρωτοποριακοί πήχεις επιπέδωσης

Οι πήχεις επιπέδωσης της Volvo έχουν σχεδιαστεί ώστε να εξασφαλίζουν ασφαλτοτάπητα βέλτιστης ποιότητας, ομοιομορφίας και ομαλότητας. Ευέλικτοι και αποτελεσματικοί σε πλάτη διάστρωσης έως και 11 μέτρα, οι διαστρωτήρες Volvo P6820D ABG και P7820D ABG διαθέτουν πρωτοποριακούς πήχεις επιπέδωσης με δυνατότητα να χειρίζονται ένα ευρύ φάσμα υλικών.Volvo tracked paver P6820D T3 T4 F

Οι ειδικά σχεδιασμένες μπάρες συμπίεσης της Volvo εξασφαλίζουν την επιθυμητή πυκνότητα υλικού σε όλο το πλάτος εργασίας και είναι πλήρως σκληρυσμένες για διαρκή ανθεκτικότητα. Ανάλογα με την εφαρμογή και τις συνθήκες, οι πελάτες της Volvo μπορούν να επιλέξουν από το ευρύ φάσμα μονών ή διπλών δονητικών πήχεων για να εξασφαλίσουν ομαλή επιφάνεια. Η τεχνολογία διπλής μπάρας συμπίεσης Volvo ABG προσφέρει τον υψηλότερο βαθμό προσυμπύκνωσης πίσω από τον πήχη, απαραίτητη κατά τη διάστρωση ασφάλτου μεγάλου πάχους και υλικού βάσης σταθεροποιηµένης µε τσιµέντο (CTB).

Για να διασφαλιστεί η ομαλή και ακριβής κίνηση των υδραυλικών επεκτάσεων του πήχη, το σταθερό σύστημα οδήγησης του πήχη διαθέτει δύο ειδικά κατασκευασμένους οδηγούς κυλίνδρους που είναι τοποθετημένοι σε κάθε πλευρά του διαστρωτήρα. Οι άκαμπτοι σωλήνες λειτουργούν από κοινού αποτρέποντας το ενδεχόμενο συστροφής των προεκτάσεων των πήχεων όταν ασκούνται σε αυτές υψηλές δυνάμεις, επιτυγχάνοντας με αυτόν τον τρόπο συμπαγή, ομοιόμορφα συμπιεσμένη επιφάνεια.

Επιπλέον, το προσωπικό διάστρωσης μπορεί να ανταποκριθεί σε διάφορες απαιτήσεις του εργοταξίου, προσθέτοντας ή αφαιρώντας επεκτάσεις πήχεων σε λίγα λεπτά, χωρίς ειδικά εργαλεία, χάρη στο σύστημα γρήγορης σύνδεσης της Volvo. Η ασφάλεια και η ποιότητα ενισχύονται περαιτέρω από τις νέες, υδραυλικά ελεγχόμενες ακραίες θύρες, επιτρέποντας ταχύτερο χειρισμό στον χειριστή του πήχη και καθαρό πλευρικό φινίρισμα.

Κατά τη διάστρωση ειδικών κυρτωμάτων του οδοστρώματος, οι πήχεις επιπέδωσης VB 79/89 και VDT-V 79/89 είναι ιδανικοί. Οι επεκτάσιμοι πήχεις διαθέτουν δύο επιπλέον αρθρωτά τμήματα και μπορούν να ρυθμίζονται προς τα πάνω ή προς τα κάτω κατά 10% (5,7°), παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα διάστρωσης ακανόνιστων προφίλ – όπως σε ειδικές απαιτήσεις αποχέτευσης – με μεγαλύτερη ευκολία, λιγότερο υλικό και χαμηλότερο κόστος.

Βέλτιστος ωφέλιμος χρόνος λειτουργίας

Για τη διατήρηση της απόδοσης των μηχανημάτων και την αύξηση της διάρκειας ζωής τους, η Volvo προσφέρει γρήγορη και εύκολη συντήρηση, καθώς και πολλά χαρακτηριστικά που παρατείνουν τη ζωή καθώς και υπηρεσίες uptime. 

Χάρη στη βελτιωμένη πρόσβαση για σέρβις σε βασικά σημεία ελέγχου, οι πελάτες μπορούν να βασίζονται στους διαστρωτήρες σειράς D της Volvo για να μειώσουν τον νεκρό χρόνο και να ελαχιστοποιήσουν το λειτουργικό κόστος. Τα Volvo Care Kit βοηθούν επίσης στη μείωση του κόστους, βελτιστοποιώντας την απόδοση και τη διάρκεια ζωής των εξαρτημάτων που υπόκεινται σε φθορά. Διαθέσιμα όλα αυτά σε ένα ενιαίο πακέτο, τα Volvo Care Kit βοηθούν τους πελάτες να εντοπίσουν ποια εξαρτήματα πρέπει να αντικαταστήσουν.

Επιπλέον, με τεχνολογικά προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως το σύστημα διαχείρισης διαστημάτων σέρβις, το Service Interval Manager, οι πελάτες είναι πάντα ενήμεροι για τις απαιτήσεις σέρβις. Το σύστημα ειδοποιεί τον χειριστή για την απαιτούμενη ή προγραμματισμένη συντήρηση και διατηρεί ιστορικό σέρβις στο EPM 3. Για την παρακολούθηση των μηχανημάτων τους εξ αποστάσεως, οι πελάτες μπορούν επίσης να βασίζονται στο CareTrack®. Το σύστημα τηλεματικής δημιουργεί λεπτομερείς αναφορές σχετικά με την τοποθεσία, τη χρήση, την παραγωγικότητα, την κατανάλωση καυσίμων του μηχανήματος και πολλά άλλα. Χρησιμοποιώντας το διαγνωστικό λογισμικό MATRIS, οι επίσημοι αντιπρόσωποι της Volvo μπορούν να αναλύσουν τα λειτουργικά δεδομένα του μηχανήματος. Το σύστημα παρακολουθεί τις δραστηριότητες και εντοπίζει τομείς βελτίωσης, με αποτέλεσμα καλύτερη οικονομία και μειωμένη φθορά του μηχανήματος.

Αυτά τα έξυπνα συστήματα, που παρέχονται επιπλέον μιας σειράς υπηρεσιών και διατίθενται από το δίκτυο αντιπροσώπων της Volvo, καθιστούν εύκολη τη διατήρηση της απρόσκοπτης λειτουργίας των μηχανημάτων P6820D ABG και P7820D ABG.

  P7820D ABG P6820D ABG
Εκπομπές κινητήρα EU Stage 4 / EPA Tier 4f  EU Stage 3a / EPA Tier 3 EU Stage 4 / EPA Tier 4f  EU Stage 3a / EPA Tier 3
Τύπος κινητήρα D8J D7E GEE3 D6J D6E GAE3
Ισχύς κινητήρα kW
hp (imp)
175
235
170
228
140
188
140
188
...σε στροφές κινητήρα r/min 1.800 1.800 2.000 2.000
Βασικό πλάτος m
ft
2,548
8,36
2,548
8,36
2,548
8,36
2,548
8,36
Μέγιστο πλάτος διάστρωσης m
ft
11
36,1
11
36,1
10
32,8
10
32,8
Απόδοση διάστρωσης ton/hr
short ton/hr
900
992
900
992
700
772
700
772
Μέγιστο πάχος στρώσης mm
in
300
11,8
300
11,8
300
11,8
300
11,8
Χωρητικότητα χοάνης ton
short ton
13,5
14,9
13,5
14,9
13,5
14,9
13,5
14,9
Βάρος ελκυστήρα kg
lb
14.900
32.849
14.650
32298
14.350
31.636
14.200
31.306