ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.E. Ελλάδα

Η Volvo CE παρουσιάζει τη νέα γενιά μικρών εκσκαφέων

Οι νέοι μικροί εκσκαφείς της σειράς E, έχουν σχεδιαστεί από την Volvo Construction Equipment για να αντιμετωπίζουν δύσκολες εργασίες σε περιορισμένους χώρους, προσφέροντας παράλληλα χαμηλό ημερήσιο λειτουργικό κόστος.

Οι μικροί εκσκαφείς σειράς E της Volvo Construction Equipment (Volvo CE) είναι ευκίνητοι έτσι ώστε να χωράνε παντού, ακόμη και στους πιο στενούς χώρους. Τα μοντέλα EC15E, EC18E και EC20E είναι μικρά αλλά ανθεκτικά και αντικαθιστούν τους προηγούμενους εκσκαφείς σειράς D, ενώ το ECR18E με μικρή ακτίνα περιστροφής είναι το νέο μοντέλο που προστέθηκε στη σειρά μικρών εκσκαφέων της Volvo CE.

Τα μοντέλα της σειράς E διαθέτουν κοινή πλατφόρμα που έχει κατασκευαστεί με γνώμονα την αντοχή. Χαλύβδινα πλαίσια έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά 10 mm πίσω από το αποκλειστικό αντίβαρο από χυτοσίδηρο υψηλού προφίλ της Volvo, το οποίο εξασφαλίζει προστασία και ευστάθεια κατά την εκσκαφή. Με το ύψος του μηχανήματος να μην ξεπερνά τα 2 m. και σύστημα κύλισης μεταβλητού πλάτους που μπορεί να συμπτυχθεί σε λιγότερο από 1 m, αυτά τα νέα μοντέλα μπορούν να μπουν ακόμη και στις πιο περιορισμένες περιοχές εργασίας. Αφού βρεθούν στη θέση τους, το σύστημα κύλισης μπορεί να επεκταθεί μέχρι 1,35 m για επιπλέον σταθερότητα. Ο σχεδιασμός διασφαλίζει ότι η σωστή γωνία του πλαισίου, ο κεντρικός πείρος περιστροφής και οι υδραυλικοί κύλινδροι παραμένουν μέσα στο πλαίσιο των ερπυστριών. Με αυτό τον τρόπο έχετε άριστη ορατότητα και κατ' επέκταση μικρότερο κίνδυνο ζημιάς στο μηχάνημα όταν πραγματοποιείτε εργασίες δίπλα σε εμπόδια.

μικρός εκσκαφέας volvo

Ασφαλής και εύκολος χειρισμός


Αν και είναι ιδανικό για στενούς χώρους, οι χειριστές θα διαπιστώσουν ότι το περιβάλλον της καμπίνας αυτών των μικρών εκσκαφέων είναι ευρύχωρο και άνετο. Η απλή διάταξη των χειριστηρίων και τα μεγάλα πεντάλ παρέχουν ευκολία στον χειρισμό τους.

μικρός εκσκαφέας volvoΌπως σε όλα τα μηχανήματα Volvo, η ασφάλεια αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό των μικρών εκσκαφέων της σειράς E. Ένας μεγάλος χώρος εισόδου σε συνδυασμό με ένα σκαλοπάτι και χειρολαβές σε κατάλληλες θέσεις διευκολύνουν την είσοδο και έξοδο από την καμπίνα, ενώ όταν ο χειριστής καθίσει στη θέση του είναι ασφαλής, χάρη στην καλή ορατότητα και την καμπίνα με διατάξεις ROPS/TOPS/OPG1 και κουβούκλιο στον στάνταρ εξοπλισμό. Άλλα χαρακτηριστικά ασφαλείας περιλαμβάνουν ασφαλιζόμενα χειριστήρια που αποτρέπουν την μετακίνηση αν ο χειριστής δεν κάθεται σταθερά στο κάθισμα, ζώνη ασφαλείας σε έντονο πορτοκαλί χρώμα και έναν πράσινο φάρο που αναβοσβήνει, βοηθώντας τους εργοταξιάρχες να γνωρίζουν εύκολα ανά πάσα στιγμή εάν οι χειριστές χρησιμοποιούν τη ζώνη ασφαλείας. 

Τα μικρά μηχανήματα μετακινούνται πολύ συχνότερα από τα μεγαλύτερα μηχανήματα, αλλά η Volvo έχει σχεδιάσει την σειρά E για γρήγορη, απλή και ασφαλή μεταφορά. Αυτά τα μικρά θαύματα διαθέτουν αυτόματη ασφάλιση περιστροφής και τέσσερα εύκολα προσβάσιμα σημεία σύνδεσης στο επάνω πλαίσιο. Χάρη στο μικρό τους βάρος και το σύστημα μεταφοράς κάδου της Volvo, τα μηχανήματα μπορούν επίσης να μεταφερθούν με ασφάλεια μαζί με έως και τρεις κάδους και μια υδραυλική σφύρα σε ένα μικρό φορτηγό ή ρυμούλκα.

Ελαφρύ αλλά πανίσχυρο


Ο μικρός εκσκαφέας EC15E βασίζεται στην επιτυχία του προκατόχου του, ενός δοκιμασμένου και δημοφιλούς μηχανήματος, ιδιαίτερα στον τομέα της ενοικίασης. Δεν είναι απλά ελαφρύ. Είναι και το μικρότερο στην γκάμα της Volvo, πράγμα που του επιτρέπει να χωράει και στους πιο στενούς χώρους. Στη δουλειά, ο EC15E αποδεικνύει την αξία του. Όπως και τα μεγαλύτερα αδέλφια του, εξασφαλίζει την ευκολία χειρισμού και την απαραίτητη αντοχή για να φέρει εις πέρας απαιτητικές εργασίες όλη μέρα, κάθε μέρα. Η εύκολη συντήρηση και επισκευή ελαχιστοποιούν τον απρογραμμάτιστο χρόνο διακοπής λειτουργίας, συμβάλλοντας στην επίτευξη χαμηλού συνολικού κόστους ιδιοκτησίας.

Μικρά μηχανήματα, ΜΕΓΑΛΗ απόδοση


Τα μοντέλα EC18E και EC20E ανεβάζουν τις επιδόσεις σε νέα επίπεδα, με 13% μεγαλύτερη ελκτική δύναμη και αντίστοιχα 2.130 kg και 3.120 kg συνδυασμένων δυνάμεων εκσκαφής. Η ανυψωτική τους ικανότητα στο μπροστινό μέρος έχει αυξηθεί 22% κατά μέσο όρο σε σύγκριση με την σειρά D που αντικαθιστούν, συν επιπλέον 7% πλευρικά στον EC20E. Το κατά 11% μακρύτερο σύστημα κύλισης του EC18E συμβάλλει σε ακόμα καλύτερη συνολική ανυψωτική ικανότητα και σταθερότητα, σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, με βάθος εκσκαφής αυξημένο κατά 140 mm. Για επιπλέον ευελιξία, οι βοηθητικές παροχές υδραυλικού λαδιού μπορούν να ρυθμιστούν ανεξάρτητα, προς κάθε κατεύθυνση, εξασφαλίζοντας βέλτιστη ταχύτητα και έλεγχο ενώ μια δεύτερη βοηθητική γραμμή διατίθεται επίσης στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Μικρή ακτίνα περιστροφής, μεγάλες δυνατότητες


Το ECR18E είναι ένα εντελώς νέο μοντέλο με σχεδιασμό μικρής ακτίνας περιστροφής. Με ικανότητα να εκτελεί εργασίες και στους πιο περιορισμένους χώρους, η εξαιρετικά μικρη ακτίνα περιστροφής του πίσω μέρους του εκσκαφέα είναι η μικρότερη στη σειρά της Volvo. Το μηχάνημα είναι εξαιρετικά σταθερό σε όλη την ακτίνα περιστροφής 360o της υπερδομής και το μεταβλητό σύστημα κύλισης μπορεί να συμπτυχθεί σε μόλις 995 mm ή να επεκταθεί έως 1.352 mm. Το νέο ECR18E συμπληρώνει την γκάμα μικρών εκσκαφέων Volvo, η οποία μέχρι στιγμής περιλαμβάνει επτά μοντέλα με μικρή ακτίνα περιστροφής που κυμαίνονται από 1,7 έως 9,5 τόνους.

μικρός εκσκαφέας ecr18e

Το ολοκληρωμένο πακέτο για μέγιστη κερδοφορία


μικρός εκσκαφέας volvo Το μηχάνημα είναι εξαιρετικά σταθερό σε όλη την ακτίνα περιστροφής 360o και το μεταβλητό σύστημα κύλισης μπορεί να συμπτυχθεί σε μόλις 995 mm ή να επεκταθεί έως 1.352 mm. Το μεσοδιάστημα γρασαρίσματος των 50 ωρών συμβάλλει περαιτέρω έτσι ώστε αυτά τα μηχανήματα να διακρίνονται από τη μεγαλύτερη ευκολία service στην κατηγορία τους. Ο κινητήρας μπορεί επίσης να είναι εφοδιασμένος με αυτόματο ρελαντί και αυτόματη λειτουργία απενεργοποίησης του κινητήρα, που συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων θορύβου, του κόστους service και της κατανάλωσης καυσίμου – εξασφαλίζοντας, τελικά, υψηλότερη τιμή μεταπώλησης. Όπως και για όλα τα μοντέλα της Volvo, η σειρά E μπορεί να συμπληρωθεί με μια σειρά παρελκόμενων, όπως ταχυσύνδεσμοι, κάδοι, σφύρες και φυσικά γνήσια ανταλλακτικά Volvo.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να βρείτε τον τοπικό σας επίσημο αντιπρόσωπο Volvo, μεταβείτε στο volvoce.com 

 

Βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά:

    EC15E ECR18E EC18E EC20E
Βάρος λειτουργίας kg  1 640  1 700  1 810  1 965
 Ισχύς κινητήρα (Μικτή) kW 12 12 12 12
 Χωρητικότητα κάδου l 36 36 36 63
 Ύψος μηχανήματος mm  2 335  2 300  2 335  2 335
 Πλάτος μηχανήματος mm  995  995 - 1 352  995 - 1 352  995 - 1 352
 Δύναμη διείσδυσης κάδου, ISO daN  1 290 1 290  1 290   1 827
Δύναμη αποκόλλησης, ISO daN  795  795  795  1 229
Μέγ. βάθος εκσκαφής mm  2 434 2 434  2 434   2 579
 Μέγ. ύψος ανατροπής mm  2 588  2 588  2 588  2 796

*Δεν είναι διαθέσιμα όλα τα προϊόντα σε όλες τις αγορές. Στα πλαίσια της πολιτικής μας για συνεχή βελτίωση, διατηρούμε το δικαίωμα αλλαγής στις προδιαγραφές και τον σχεδιασμό χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Οι εικόνες ενδέχεται να μην απεικονίζουν την standard έκδοση του μηχανήματος.