ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.E. Ελλάδα

Η Volvo CE παρουσιάζει νέα σειρά άκαμπτων μεταφορικών οχημάτων

Τα νέα άκαμπτα μεταφορικά οχήματα της σειράς D της Volvo Construction Equipment είναι κατασκευασμένα πάνω σε μια δοκιμασμένη ιδέα μεταφορικών οχημάτων και διαθέτουν χαρακτηριστικά τελευταίας τεχνολογίας τα οποία βελτιστοποιούν την αποδοτικότητα καυσίμου και τον χρόνο λειτουργίας.

Η Volvo Construction Equipment ενίσχυσε το χαρτοφυλάκιο των κορυφαίων στον κλάδο μεταφορικών οχημάτων της με την προσθήκη των άκαμπτων μεταφορικών οχημάτων R45D, R60D και R70D. Με ωφέλιμο φορτίο από 41 έως 65 τόνους, τα μηχανήματα έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους επαγγελματίες του κλάδου να μειώσουν το βασικό λειτουργικό τους κόστος – τα καύσιμα – καθώς και για να ενισχύσουν την ασφαλή λειτουργία και την εύκολη χρήση.

Τα άκαμπτα μεταφορικά οχήματα της σειράς D μπορεί να είναι νέα, αλλά έχουν πίσω τους πλούσιο παρελθόν που χρονολογείται πάνω από 70 χρόνια, τόπε που η ομάδα τεχνικών εμπειρογνωμόνων και μηχανικών παρουσίασε το πρώτο ανατρεπόμενο φορτηγό εκτός δρόμου από τις εγκαταστάσεις της Volvo CE στο Μαδεργουέλ της Σκωτίας. Τώρα, με τη στήριξη των βασικών αξιών που διέπουν τον σχεδιασμό και τις κατασκευές της Volvo CE, τα άκαμπτα μεταφορικά οχήματα της σειράς D κατασκευάζονται στις ίδιες εγκαταστάσεις που παρήγαγαν άκαμπτα μεταφορικά οχήματα για δεκαετίες. Συνδυάζοντας ισχυρή κληρονομιά, τεχνογνωσία και σύγχρονες διαδικασίες, τα τελευταία μεταφορικά οχήματα παρέχουν στους χρήστες τους υψηλής ποιότητας, αξιόπιστο και παραγωγικό εξοπλισμό.

Δεδομένη αποδοτικότητα


Τροφοδοτούμενα από premium κινητήρες, τα άκαμπτα μεταφορικά οχήματα R45D, R60D και R70D επιτυγχάνουν υψηλές επιδόσεις, υψηλή ροπή και ισχύ έως και 567 kW (760 hp), ακόμη και σε χαμηλές στροφές. Επιπλέον, τα μεγάλα διαστήματα συντήρησης και η αποδοτική χρήση καυσίμων εξασφαλίζουν εξαιρετικά χαμηλό λειτουργικό κόστος.Το ηλεκτρονικό σύστημα που έχει ενσωματωθεί μεταξύ του κινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων εξασφαλίζει ομαλή αλλαγή ταχυτήτων για σταθερή ταχύτητα κίνησης και επιτάχυνση του μηχανήματος σε όλες τις συνθήκες μεταφοράς. Οι επιδόσεις και η αποδοτικότητα καυσίμων έχουν ενισχυθεί χάρη στο ενσωματωμένο σύστημα μοτίβων αλλαγής ταχυτήτων, το οποίο περιλαμβάνει δύο προγράμματα αλλαγής σχέσεων – Power και Economy – προσαρμόζοντας την απόδοση του μηχανήματος σε όλες τις συνθήκες του εργοταξίου. Ο χειριστής μπορεί να προ-επιλέξει τον τρόπο λειτουργίας του κιβωτίου ταχυτήτων ώστε να το προσαρμόσει στα εκάστοτε φορτία μεταφοράς. Επιπλέον, τα υδραυλικά συστήματα παρέχουν την απαραίτητη ροή για τα συστήματα ψύξης και ενεργοποίησης ώστε να εξασφαλίζεται η απαιτούμενη παραγωγική απόδοση και να επιτυγχάνονται γρήγοροι χρόνοι κύκλου και υψηλές επιδόσεις.

Παραγωγικές μηχανές


Αποτελεσματικά και έξυπνα, τα μεταφορικά οχήματα Volvo διαθέτουν ανταγωνιστικό λόγο ισχύος προς βάρος, αποτελεσματική αλλαγή σχέσεων και βέλτιστη κατανομή βάρους, επιτρέποντας στους χειριστές να επιτυγχάνουν ταχύτερα τους στόχους παραγωγικότητας. Με εντυπωσιακή ελκτική δύναμη, που εξασφαλίζεται από τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό και τη διαμόρφωση του συστήματος μετάδοσης κίνησης, τα άκαμπτα μεταφορικά οχήματα R45D, R60D και R70D είναι τα ιδανικά μηχανήματα για εργασία σε απότομες κλίσεις που συχνά συναντώνται στα εργοτάξια εξορύξεων και λατομικών εργασιών. Ενισχύοντας τη ροπή στον πίσω άξονα κατά το κατέβασμα ταχύτητας, η ολοκληρωμένη βαθμονόμηση του συστήματος μετάδοσης κίνησης προσφέρει ισχυρή δύναμη έλξης, με αποτέλεσμα κορυφαία παραγωγικότητα σε κακές συνθήκες εδάφους και απότομες κλίσεις.Προσφέροντας καλή συγκράτηση υλικού, τα ανθεκτικά στην τριβή αμαξώματα μεγάλης χωρητικότητας κατασκευάζονται από χάλυβα HARDOX 400 και διαθέτουν σύστημα θέρμανσης μέσω της εξάτμισης ώστε να εξασφαλίζουν πλήρη εκκένωση και ελάχιστες απώλειες υλικού. Για τη βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας και της παραγωγικότητας του εργοταξίου τόσο για υπάρχοντα όσο και για μελλοντικά έργα, οι χειριστές έχουν πρόσβαση σε διάφορα έξυπνα συστήματα, όπως το Volvo Site Simulation, το οποίο παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα μηχανήματα, τις επιλογές στόλου και τη διαμόρφωση του εργοταξίου. Η παραγωγικότητα των χειριστών ενισχύεται από χαρακτηριστικά γρήγορης ανταπόκρισης, όπως το τιμόνι, και τα εύκολα προσβάσιμα χειριστήρια. Για ακόμη μεγαλύτερη άνεση, ο χειριστής μπορεί να διαμορφώσει ακόμη πιο άνετες συνθήκες με το σύστημα θέρμανσης, κλιματισμού και εξαερισμού (HVAC) υψηλής απόδοσης.

Στιβαρή κατασκευή


Τα άκαμπτα μεταφορικά οχήματα της σειράς D δεν είναι απλώς παραγωγικά μηχανήματα βραχυπρόθεσμα, αλλά συνεχίζουν να εργάζονται για μεγάλη διάρκεια λειτουργικής ζωής, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη διαθεσιμότητα του μηχανήματος και σημαντική μείωση των εξόδων συντήρησης και επισκευής. Προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν σε απαιτητικά εργοτάξια, τα ανθεκτικά μηχανήματα έχουν υποβληθεί σε αυστηρές δοκιμές υπό ακραίες συνθήκες εργασίας ώστε να επιτευχθεί μεγάλη διάρκεια ζωής του μηχανήματος και των εξαρτημάτων. Απλά στον σχεδιασμό, τα μεταφορικά οχήματα είναι εξοπλισμένα με συγκρότημα πλαισίου που διαθέτει δομική αντοχή η οποία υπερβαίνει κατά πολύ τις απαιτήσεις δύσκολων εργοταξίων. Με ισορροπημένη κατανομή βάρους, χάρη σε ένα κεντρικά τοποθετημένο κιβώτιο ταχυτήτων και χαμηλό κέντρο βάρους, όλες οι επιπτώσεις του φορτίου κατανέμονται ομοιόμορφα σε όλα τα ελαστικά. Ικανό να αντέχει ακραίες δομικές καταπονήσεις, το σασί υψηλής αντοχής των άκαμπτων μεταφορικών οχημάτων απορροφά τους κραδασμούς και τις δονήσεις από τις συνθήκες του οδοστρώματος και τις διαδικασίες φόρτωσης, προσφέροντας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και χαμηλότερο κόστος λειτουργίας χάρη στην μικρότερη ανάγκη συντήρησης.

Τα άκαμπτα μεταφορικά οχήματα έχουν κατασκευαστεί έτσι ώστε να επιτυγχάνουν καλή μακροπρόθεσμη αξία, χάρη σε εξαρτήματα που βελτιώνουν τον χρόνο λειτουργίας τους. Η διάρκεια ζωής του κύριου συστήματος φρένων επιμηκύνεται από το σύστημα επιβράδυνσης που είναι ενσωματωμένο στο κιβώτιο ταχυτήτων - ένα στάνταρ χαρακτηριστικό που μειώνει τις στροφές του κινητήρα και ελαχιστοποιεί τη χρήση των φρένων λειτουργίας. Το κλειδί για χαμηλό λειτουργικό κόστος είναι η μεγάλη διάρκεια ζωής των εξαρτημάτων. Γι' αυτό, κάθε εξάρτημα προστατεύεται. Για παράδειγμα, το υδραυλικό σύστημα διαθέτει διάφορα επίπεδα φιλτραρίσματος ώστε να αποτρέπεται η ρύπανσή του από το περιβάλλον, πράγμα που αυξάνει τον χρόνο λειτουργίας του μηχανήματος. Τα μηχανήματα είναι επίσης εξοπλισμένα με λειτουργία ασφαλείας κινητήρα, η οποία προειδοποιεί τον χειριστή όταν ο κινητήρας εισέλθει σε μη ασφαλή παράμετρο λειτουργίας. Η ισχύς και η ταχύτητα του κινητήρα θα μειωθούν βαθμιαία ανάλογα με τον βαθμό σοβαρότητας της κατάστασης, αποτρέποντας βλάβη του κινητήρα. Οι προειδοποιήσεις αφορούν παραμέτρους του κινητήρα όπως υψηλές θερμοκρασίες ψυκτικού, σήματα εξόδου του πεντάλ γκαζιού και χαμηλή στάθμη ψυκτικού.

Η ασφάλεια είναι στο DNA μας


Κατασκευασμένα για σκληρή δουλειά, τα άκαμπτα μεταφορικά οχήματα της σειράς D διαθέτουν επίσης πολλά χαρακτηριστικά τα οποία έχουν σχεδιαστεί ώστε να καθιστούν τον χειρισμό τους ασφαλέστερο. Από την καμπίνα με πιστοποίηση FOPS, εξοπλισμένη με κουβούκλιο αμαξώματος ROPS, ο χειριστής έχει εξαιρετική ορατότητα στο εργοτάξιο και τις γύρω περιοχές. Η ορατότητα έχει ενισχυθεί χάρη στο κάθισμα του χειριστή, που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της καμπίνας, και το σύστημα Volvo Smart View, το οποίο συνδυάζει τις εικόνες από τέσσερις εξωτερικές κάμερες, προσφέροντας μια πανοραμική άποψη, που είναι ορατή στην ενσωματωμένη οθόνη.

Με την ασφάλεια ενσωματωμένη σε κάθε πτυχή του σχεδιασμού, αυτά τα μηχανήματα υψηλών επιδόσεων μπορούν να κινούνται σε ανηφορικές και κατηφορικές επιφάνειες με απόλυτο έλεγχο, χάρη στο σύστημα επιβράδυνσης του κιβωτίου ταχυτήτων και των φρένων και τον προαιρετικό αναστολέα κίνησης με το κιβώτιο στη νεκρά. Ένα σύστημα προστασίας υπέρβασης στροφών του κινητήρα επιβραδύνει αυτόματα το μηχάνημα εντός ασφαλών ορίων λειτουργίας, ενώ ο αναστολέας ανύψωσης αμαξώματος αποτρέπει το ανέβασμα σχέσης κατά την οδήγηση με το αμάξωμα στην ανυψωμένη θέση. Μια σειρά άλλων χαρακτηριστικών ασφαλείας, όπως το ασφαλές σύστημα πέδησης και το δευτερεύον σύστημα διεύθυνσης, παρέχουν αυτήν την τόσο σημαντική ξενοιασιά.

Εύκολη συντήρηση


Προκειμένου να εξασφαλιστεί μεγάλη διάρκεια ζωής και μέγιστη διαθεσιμότητα, απαιτούνται τακτικές επιθεωρήσεις σέρβις για τον εντοπισμό πιθανών προβλημάτων προτού αυτά συμβούν. Η πρόσβαση στο μηχάνημα γίνεται εύκολα και με ασφάλεια, χάρη σε αντιολισθητικά σκαλοπάτια και ασφαλείς διάδρομους. Τόσο από την φαρδιά πλατφόρμα όσο και από το επίπεδο του εδάφους, οι τεχνικοί μπορούν να έχουν ασφαλή πρόσβαση σε πρακτικά ομαδοποιημένα σημεία ελέγχου, με ελάχιστα εργαλεία. Το κεντρικά τοποθετημένο κιβώτιο ταχυτήτων παρέχει εύκολη πρόσβαση χωρίς να χρειάζεται να αφαιρεθούν άλλα εξαρτήματα. Μέσα στην καμπίνα, ο χειριστής έχει πρόσβαση σε διαγνωστικά δεδομένα υψηλού επιπέδου μέσω του ταμπλό, για γρήγορη ανάλυση και λύσεις.

Και όταν τα μεταφορικά οχήματα απαιτούν περισσότερη προσοχή από έναν απλό έλεγχο ρουτίνας, οι πελάτες μπορούν να βασίζονται στην παγκόσμια υποδομή σέρβις της Volvo που περιλαμβάνει τεχνικούς, συνεργεία και επίσημους αντιπροσώπους. Συνδυάζοντας τοπική γνώση και παγκόσμια εμπειρία στον εξορυκτικό τομέα, η Volvo προσφέρει εξαιρετική διαθεσιμότητα ανταλλακτικών, Συμβόλαια Υπηρεσιών Volvo (VSA) και αναφορές του μηχανήματος μέσω του συστήματος τηλεματικής που υποστηρίζουν περαιτέρω την δέσμευση της Volvo για μείωση του λειτουργικού σας κόστους.


 

Βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά:

    R45D R60D R70D
Ωφέλιμο φορτίο kg
lb
41000
90,389
54500
120,152
65000
143,300
Χωρητικότητα αμαξώματος, σώρευση 2:1 κατά SAE m3
yd3
26
34
35
46
41.5
54
Καθαρό βάρος kg
lb
36435
80,325
42048
92,700
49573
109,290
Μικτό βάρος kg
lb
77435
170,715
96548
212,852
114573
252,590
Κινητήρας   Cummins QSK19-C525 Cummins QSK19-C700 MTU-2000TA
Εκπομπές κινητήρα   Tier 3 / Stage IIIA Tier 3 / Stage IIIA Tier 2 / Stage II
Μέγ. μικτή ισχύς κινητήρα kW
hp (imp)
392
526
522
700
567
760
. . . σε στροφές κινητήρα r/min 2 000 2 000 2 100
Μέγ. Μικτή ροπή SAE J1349 Nm
ft lbf
2407
1,775
2981
2,199
3323
2,451
... σε στροφές κινητήρα r/min 1500 1500 1350
Μέγιστη ταχύτητα  km/h
mi/h
65.0
40.4
57.5
35.7
57.0
35.4

Σημείωση: μπορείτε να κατεβάσετε τις εικόνες αυτού του δελτίου τύπου κάνοντας κλικ εδώ.