ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.E. Ελλάδα

Οι ελαστικοφόροι φορτωτές μεσαίου μεγέθους σειράς Η προσφέρουν έως και 20% βελτιωμένη αποδοτικότητα καυσίμου

Προσφέροντας έως και 20% μεγαλύτερη αποδοτικότητα καυσίμου, πρόσθετη ευελιξία και χαμηλότερο λειτουργικό κόστος, οι αναβαθμισμένοι ελαστικοφόροι φορτωτές L60H, L70H και L90H της Volvo είναι πολυτάλαντα πανίσχυρα μηχανήματα.

Volvo wheel loader L60H T4F

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι οι μεσαίου μεγέθους ελαστικοφόροι φορτωτές της Volvo Construction Equipment θα μπορούσαν να βελτιωθούν, αλλά οι αναβαθμισμένοι L60H, L70H και L90H προσφέρουν βελτιώσεις σε όλα τα επίπεδα. Η Volvo CE, ο πρώτος κατασκευαστής που έκανε δημοφιλή την ιδέα του ελαστικοφόρου φορτωτή πάνω από μισό αιώνα πριν, χρησιμοποίησε την μηχανολογική της αρτιότητα για να καταστήσει τα αναβαθμισμένα μοντέλα πιο εύκολα στη χρήση και να βελτιστοποιήσει τα βασικά στοιχεία ενός μηχανήματος Volvo: την καλή οικονομία καυσίμου, την παραγωγικότητα, την αξιοπιστία και τον χρόνο λειτουργίας. Η σειρά H επόμενης γενιάς είναι τώρα ο απόλυτος ελαστικοφόρος φορτωτής, αποδεικνύοντας πώς η Volvo CE έχει παραμείνει παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της.

Κατά 20% υψηλότερη αποδοτικότητα καυσίμου

Ελαστικοφόρος φορτωτής Volvo L90H T4FΈνας από τους τομείς με τη μεγαλύτερη βελτίωση σε σχέση με τους προκατόχους τους είναι η οικονομία καυσίμου – οι μεσαίου μεγέθους ελαστικοφόροι φορτωτές είναι μέχρι και 20% καλύτεροι. Με ισχυρούς κινητήρες και έξυπνο υδραυλικό σύστημα ως χαρακτηριστικό γνώρισμα της σειράς H, βασικός παράγοντας που συντέλεσε στην αύξηση της αποδοτικότητας καυσίμων στα νέα αναβαθμισμένα μοντέλα είναι η λειτουργία κλειδώματος. Το προαιρετικό χαρακτηριστικό εξαλείφει τις απώλειες στον μετατροπέα ροπής δημιουργώντας άμεση μετάδοσης κίνησης μεταξύ του κινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων, τα οποία λειτουργούν πιο αποτελεσματικά με τους άξονες. Το κλείδωμα του μετατροπέα ροπής είναι επίσης αυτόματο, χωρίς να απαιτεί ενέργεια του χειριστή και μπορεί να προσαρμοστεί για περαιτέρω βελτίωση των χρόνων κύκλου και της χρήσης καυσίμου. Η αποτελεσματικότητα κάθε κύκλου εργασίας ενισχύεται από αυξημένη τελική ταχύτητα 50 km/h, που διευκολύνεται από τη λειτουργία κλειδώματος. Με το χαρακτηριστικό αυτό διαθέσιμο στους ελαστικοφόρους φορτωτές L70H και L90H, οι χειριστές μπορούν να αναμένουν καλύτερη απόκριση κατά την οδήγηση, καλύτερη απόδοση σε επιφάνειες με κλίση, ταχύτερη φόρτωση και μεταφορά και ομαλότερη οδήγηση.
Για να εναρμονίσει την εκάστοτε εφαρμογή με τις συνθήκες εδάφους, ο χειριστής μπορεί απλώς να προσαρμόσει την ελκτική δύναμη, πράγμα που όχι μόνο εξοικονομεί καύσιμο, αλλά μειώνει επίσης τη φθορά των ελαστικών και εμποδίζει το σπινάρισμα των τροχών για αποτελεσματική πλήρωση του κάδου. Προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή χρήση της ισχύος του κινητήρα σε όλες τις εφαρμογές, η σειρά H είναι εξοπλισμένη με το σύστημα Smart Control, το οποίο εξασφαλίζει σωστή ροπή στρέψης σε όλες τις συνθήκες. Επιπλέον, το πεντάλ Eco μειώνει επίσης την κατανάλωση καυσίμου χάρη σε μια μηχανική δύναμη απώθησης που ενθαρρύνει τον χειριστή να χαλαρώσει το γκάζι όταν οι στροφές του κινητήρα πλησιάζουν να υπερβούν το βέλτιστο εύρος λειτουργίας.

Προετοιμασμένο για παραγωγικότητα

Η παραγωγικότητα ενισχύεται από την εξαιρετική σταθερότητα του μηχανήματος. Η πρόσφατα βελτιστοποιημένη μονάδα φόρτωσης και το επανασχεδιασμένο αντίβαρο βαρέος τύπου εξασφαλίζουν σταθερότητα του μηχανήματος, ανεξάρτητα από το έδαφος. Το L90H διαθέτει επίσης μεγαλύτερο ύψος ανύψωσης κατά 73 mm και φορτίο ανατροπής υψηλότερο κατά 3%.
Δεν είναι μόνο τα αναβαθμισμένα L60H, L70H και L90H που είναι έτοιμα για οποιαδήποτε πρόκληση – από την άνεση και την ασφάλεια της καμπίνας Volvo, είναι και ο χειριστής πανέτοιμος για μια παραγωγική βάρδια. Για την ενίσχυση της παραγωγικότητας των χειριστών, η καμπίνα Volvo είναι ευρύχωρη, με επανατοποθετημένη ανάφλεξη κλειδιού για μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση, εργονομικά χειριστήρια και καλή ορατότητα του παρελκόμενου και του γύρω χώρου του εργοταξίου. Η ορατότητα έχει ενισχυθεί περαιτέρω από τους επανασχεδιασμένους πλευρικούς καθρέφτες και μια κάμερα οπισθοπορείας καθώς και από την προαιρετική μπροστινή κάμερα.
Η δυνατότητα ελέγχου εξασφαλίζεται από τα σερβοηλεκτρικά χειριστήρια. Το προαιρετικό αυτό χαρακτηριστικό παρέχει στον χειριστή πλήρη έλεγχο στις υδραυλικές λειτουργίες, καθιστώντας εύκολη τη μετάβαση από τη χρήση πολλαπλών χειριστηρίων σε χρήση μόνο ενός μοχλού. Ανάλογα με τη λειτουργία, ο χειριστής μπορεί να επιλέξει από τρία υδραυλικά προγράμματα λειτουργίας ώστε να προσαρμόσει τον μοχλό ελέγχου σύμφωνα με τις προτιμήσεις του. Ο μοχλός περιλαμβάνει την τρίτη λειτουργία συγκράτησης, το kick-out της μπούμας, την επιστροφή σε εκσκαφή, καθώς και τη λειτουργία οριζοντίωσης του κάδου, η οποία επαναφέρει αυτόματα τον κάδο από τις θέσεις εκκένωσης και ανάκλισης. Χρησιμοποιώντας την εύκολη στην ανάγνωση οθόνης Contronics, ο χειριστής έχει πλήρη εικόνα των ζωτικών πληροφοριών του μηχανήματος και μπορεί να εκτελεί διάφορες διαμορφώσεις, όλες από την άνεση ενός ρυθμιζόμενου καθίσματος της επιλογής του.

Πολυτάλαντα μηχανήματα

Οι ελαστικοφόροι φορτωτές επόμενης γενιάς L60H, L70H και L90H είναι αποδοτικοί και παράλληλα είναι κατάλληλοι για μια ευρεία γκάμα εφαρμογών, χάρη στον σύνδεσμο παράλληλης ροπής (TP). Χαρακτηριστικό κοινό σε όλους τους ελαστικοφόρους φορτωτές της σειράς Η – από τον L60H έως τον L220H –, ο σύνδεσμος TP συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της σύνδεσης ράβδου Z και της παράλληλης σύνδεσης για την επίτευξη υψηλής διαρρηκτικής ροπής και εξαιρετικής παράλληλης κίνησης σε όλο το εύρος ανύψωσης. Ο χειριστής έχει πλήρη έλεγχο του φορτίου, διασφαλίζοντας ότι παραμένει σε οριζόντια θέση σε όλες τις λειτουργίες, για αυξημένη ασφάλεια και παραγωγικότητα.
Ελαστικοφόρος φορτωτής Volvo L90H T4F Όποια και αν είναι η δουλειά, η Volvo έχει τα εργαλεία για να την ολοκληρώσει. Η αναβαθμισμένη σειρά H είναι συμβατή με μια ευρεία γκάμα παρελκόμενων, που περιλαμβάνει αρπάγες, σάρωθρα, εργαλεία διαχείρισης υλικών, εκχιονισιτκά πτύα, καθώς και εξατομικευμένα παρελκόμενα για συγκεκριμένες ανάγκες. Από ελαφρά υλικά μέχρι μεγάλους βράχους, τα μηχανήματα κατασκευάζονται για να μπορούν να υποδεχτούν διάφορους κάδους Volvo, όπως κάδοι γενικής χρήσης, ισοπέδωσης, απορριμμάτων και ελαφρών υλικών. Για να ξεκλειδώσει τη χρήση πολλαπλών παρελκόμενων, ο χειριστής μπορεί να αλλάξει τα εργαλεία σε λίγα δευτερόλεπτα με τη βάση παρελκόμενων της Volvo, η οποία διαθέτει οπτική ένδειξη που τον βοηθά να επιβεβαιώσει ότι το εξάρτημα έχει συνδεθεί με ασφάλεια και είναι έτοιμο για χρήση. Για τη χρήση υδραυλικών παρελκόμενων, τα L60H, L70H και L90H μπορούν να εξοπλιστούν με προαιρετική τρίτη και τέταρτη λειτουργία. Η ευελιξία έχει επίσης ενισχυθεί με περόνες παλετών της Volvo, που προσφέρουν υψηλή ορατότητα και το πλεονέκτημα της σύνδεσης TP και της παράλληλης ανύψωσης. Οι περόνες παλετών είναι ιδανικές για διαχείριση παλετών και υλικών. Οι περόνες Volvo διαθέτουν σχεδιασμό βαρέος τύπου που τους επιτρέπει να κινούνται άνετα σε χώρους εργοταξίων, όπως μάντρες, αποθήκες και λιμάνια.

Διατηρήστε το σε άριστη κατάσταση


Οι ιδιοκτήτες όχι μόνο θα δουν να μειώνονται τα έξοδά τους για καύσιμα, αλλά θα πρέπει να περιμένουν και μείωση στα έξοδα σέρβις και ανταλλακτικών, χάρη στον ανθεκτικό και μικρής ανάγκης συντήρησης σχεδιασμό, που επιμηκύνει τη διαθεσιμότητα του μηχανήματος και βελτιώνει την ασφάλεια του χειριστή. Γνωστοί για την αξιοπιστία τους, οι αναβαθμισμένοι ελαστικοφόροι φορτωτές της σειράς H είναι κατασκευασμένοι με ένα πρωτοποριακό στον κλάδο ισχυρό πλαίσιο και κεντρικό μεντεσέ, το οποίο, σε συνδυασμό με το ιδανικά συνδυασμένο γνήσιο σύστημα μετάδοσης κίνησης Volvo, επιτυγχάνει μακρόχρονη απόδοση. Η βελτιωμένη ικανότητα ψύξης ρυθμίζει τη θερμοκρασία των εξαρτημάτων για μεγαλύτερη χρήση του μηχανήματος όταν χρησιμοποιεί παρελκόμενα που επιβαρύνουν ιδιαίτερα το υδραυλικό σύστημα. Σε συνδυασμό με το προαιρετικό σύστημα εξωτερικής ψύξης του άξονα – ιδανικό για δύσκολες εφαρμογές – τα δύο χαρακτηριστικά διπλασιάζουν τα διαστήματα αλλαγής λαδιού, οδηγώντας σε μεγαλύτερο χρόνο λειτουργίας και χαμηλότερο κόστος συντήρησης. Επιπλέον, η φθορά των εξαρτημάτων μειώνεται χάρη στην πρόσφατα σχεδιασμένη προαιρετική λειτουργία καθυστερημένης απενεργοποίησης του κινητήρα, η οποία σβήνει τον κινητήρα μόνο αφού ο υπερσυμπιεστής έχει ψυχθεί στην ιδανική θερμοκρασία.

Εύκολη συντήρηση και σέρβις

Ελαστικοφόρος φορτωτής Volvo L90H T4FΓια μεγιστοποίηση του χρόνου λειτουργίας, το καπό κινητήρα λειτουργεί ηλεκτρονικά, προσφέροντας πρόσβαση από το επίπεδο του εδάφους σε ομαδοποιημένα σημεία σέρβις και στο ψυγείο, επιτρέποντας γρήγορο και ασφαλές καθημερινό σέρβις. Μια νέα εγκατάσταση ψυγείου τώρα πλέον ολισθαίνει για εύκολο καθαρισμό, ενώ επανατοποθετημένα στόμια μειώνουν τον χρόνο που απαιτείται για την πλήρωση λαδιού του κινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων. Επιπλέον, οι κουπαστές και τα σκαλιά έχουν βαφτεί σε πορτοκαλί χρώμα, για να διευκολύνουν τη μετακίνηση των τεχνικών συντήρησης και των χειριστών στο μηχάνημα. Αυτό βοηθά το μηχάνημα μπορεί να επιστρέψει στην εργασία το ταχύτερο δυνατόν. Πλευρικά αντιολισθητικά σκαλοπάτια επιτρέπουν πρόσβαση με στήριξη σε τρία σημεία, ενώ στιβαρές και στρατηγικά τοποθετημένες κουπαστές ενισχύουν περαιτέρω την ασφάλεια.
Για τη μείωση του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας και την αύξηση της κερδοφορίας καθ' όλη τη διάρκεια ζωής του μηχανήματος, η Volvo παρέχει μια ολοκληρωμένη σειρά λύσεων πελατών που περιλαμβάνουν Γνήσια ανταλλακτικά Volvo, εξατομικευμένα παρελκόμενα, αναφορές αποτελεσματικότητας και προληπτική παρακολούθηση των μηχανημάτων. Οι πελάτες μπορούν απλώς να επιλέξουν από διάφορες Υπηρεσίες Volvo και να τις εντάξουν σε ένα Συμφωνητικό Υπηρεσιών Volvo.
Οι αναβαθμισμένοι ελαστικοφόροι φορτωτές της σειράς H είναι μονάδες παραγωγής που έχουν σχεδιαστεί για να επιτυγχάνουν το χαμηλότερο κόστος ανά τόνο. Με τους τέσσερις βασικούς παράγοντες να είναι η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, η υψηλή παραγωγικότητα, η αξιοπιστία και ο χρόνος λειτουργίας, οι πρόσφατα αναβαθμισμένοι ελαστικοφόροι φορτωτές Volvo L60H, L70H και L90H της Volvo είναι μια υπολογίσιμη δύναμη.

Βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά:

 L60H T4f
 L70H T4f
 L90H T4f
Στατικό φορτίο ανατροπής σε πλήρη στροφή kg 7 630 8 500 9 700
Χωρητικότητα κάδου m3 1.6 - 5.0 1.8 - 6.4 2.1 - 7.0
Αρπάγες κορμών m2 0.7 - 1.3 0.9 - 1.5 1,3 - 2,4
Βάρος λειτουργίας kg
11 000 - 13 600 12 700 - 15 500 14 500 - 17 300
Διαρρηκτική δύναμη kN 84.9 96.5 137.7
Κινητήρας
D6J D6J D6J
Μέγ. ισχύς στις r/min 1 500 - 1800 1 400 - 1 700 1 400 - 1 700
. . . SAE J1995 μικτή kW 122 127 137
. . . ISO 9246, SAE J1349 καθαρή kW 122 127 137
Μέγ. ροπή στις r/min 1 500 1 400 1 400
. . . SAE J1995 μικτή Nm 820 853 934
. . . ISO 9246, SAE J1349 καθαρή Nm 820 853 934
Ελαστικά
 17.5 R25, 20.5 R25 600/65 R25  20.5 R25 600/65 R25  20.5 R25 600/65 R25

L60H: Βάσει κάδου STE BOE P 2,1 m³

L70H: Βάσει κάδου STE BOE P 2,4 m³

L90H: Βάσει κάδου STE BOE P 2,8 m³

Φεβρουάριος 2018

Σημείωση: μπορείτε να κατεβάσετε απευθείας τις εικόνες αυτού του δελτίου τύπου κάνοντας κλικ εδώ..