ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.E. Ελλάδα

L350H: Ο ελαστικοφόρος φορτωτής-ναυαρχίδα

Η σειρά ελαστικοφόρων φορτωτών εμπλουτίζεται με τον ολοκαίνουριο Volvo L350H, ο οποίος παρέχει έως και 20% μεγαλύτερη αποδοτικότητα καυσίμου σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, χαρακτηριστικά που βελτιώνουν την παραγωγικότητα και εντυπωσιακό νέο σχεδιασμό.

Ο L350H είναι ο μεγαλύτερος ελαστικοφόρος φορτωτής της Volvo Construction Equipment, έτοιμος να αντιμετωπίσει μια σειρά εφαρμογών, από τον εξορυκτικό και λατομικό τομέα έως την εκτέλεση μεγάλων έργων υποδομής. Κατασκευασμένος με βάση τον επιτυχημένο προκάτοχό του – το L350F, που πρωτοεμφανίστηκε πάνω από 10 χρόνια πριν – η Volvo παρουσιάζει το επανασχεδιασμένο L350H, που διαθέτει την τελευταία καινοτόμο τεχνολογία. 

Έως και 5% περισσότερη παραγωγικότητα

Προσφέροντας τον τέλειο συνδυασμό ισχύος και ελέγχου, το L350H είναι κατασκευασμένο για να αυξήσει την παραγωγικότητα. Το υδραυλικό σύστημα αίσθησης φορτίου νέας γενιάς έχει σχεδιαστεί ώστε να ενισχύει την ανταπόκριση των παρελκόμενων και να μειώνει τους χρόνους κύκλου, χάρη στη βελτιωμένη ταχύτητα ανύψωσης και κατεβάσματος της μπούμας.

Ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο παρελκόμενων της Volvo έχει σχεδιαστεί για να συμπληρώνει την απόδοση του μηχανήματος. Το μέγεθος και ο σχεδιασμός της σειράς έχουν προσαρμοστεί στις παραμέτρους του L350H – όπως η γεωμετρία του βραχίονα σύνδεσης και οι διαρρηκτικές και ανυψωτικές δυνάμεις – ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ειδικά σε εφαρμογές όπως μετωπική φόρτωση, διαχείριση ογκόλιθων βαρέος τύπου και διαχείριση κορμών. Οι πελάτες μπορούν επίσης να παραγγείλουν παρελκόμενα κατασκευασμένα ειδικά για να εξυπηρετούν συγκεκριμένες απαιτήσεις τους.

Ο νέος κάδος βράχων Volvo διαθέτει πυθμένα μεγαλύτερου μήκους και βελτιστοποιημένη ακτίνα, για ευκολότερη πλήρωση, με αποτέλεσμα αύξηση της παραγωγικότητας κατά 15%. Επιπλέον, η διαμόρφωση μακριάς μπούμας επιτρέπει τη φόρτωση φορτηγού 65 μετρικών τόνων (70 αγγλικών τόνων) σε όχι περισσότερο από έξι διελεύσεις.

Για υψηλή ανυψωτική δύναμη και μέγιστη σταθερότητα σε εφαρμογές διαχείρισης ογκόλιθων, το L350H διαθέτει δύο διαφορετικά κιτ – στάνταρ ή βαρέος τύπου – και μια σειρά πανίσχυρων παρελκομένων Volvo, όπως περόνες ογκόλιθων, δόντι θραυστήρα και τσουγκράνες εκχέρσωσης. 

Ο νέος κάδος επεξεργασμένων υλικών Volvo, με χωρητικότητα 10,7 m³ (14 yd³), προσφέρει έως και 5% μεγαλύτερη παραγωγικότητα. Ο κάδος έχει επανασχεδιαστεί με κυρτές πλευρές και βελτιωμένο προστατευτικό διαρροής υλικού, για ευκολότερη πλήρωση και λιγότερες απώλειες. Για την ενίσχυση της παραγωγικότητας και την απορρόφηση των κραδασμών, μπορεί να ενσωματωθεί προαιρετικά το σύστημα ανάρτησης μπούμας. Το σύστημα ενεργοποιείται αυτόματα, ανάλογα με την επιλεγμένη σχέση και ταχύτητα.

20% βελτίωση της αποδοτικότητας καυσίμου

Το L350H διαθέτει επίσης έξυπνη τεχνολογία, που στοχεύει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου. Χάρη στην ευκολότερη πλήρωση των κάδων, μπορείτε να μετακινήσετε περισσότερο υλικό με λιγότερα καύσιμα ενώ η παροχή υγρού κατά τη διάρκεια του κατεβάσματος και της εκκένωσης έχει μειωθεί, ώστε να εξοικονομείται υδραυλική ισχύς για άλλες λειτουργίες.

Το L350H είναι εξοπλισμένο με πανίσχυρο κινητήρα D16 της Volvo, ο οποίος αποδίδει μεγάλη ροπή στρέψης σε χαμηλές στροφές, ενώ μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με τη δυνατότητα αυτόματης απενεργοποίησης του κινητήρα, που σβήνει το μηχάνημα όταν παραμείνει αδρανές για παρατεταμένο διάστημα. Ο ελαστικοφόρος φορτωτής-ναυαρχίδα διαθέτει επίσης ένα πεντάλ οικονομικής λειτουργίας – σχεδιασμένο αποκλειστικά από τη Volvo – το οποίο ενθαρρύνει την οικονομική λειτουργία, εφαρμόζοντας μια μηχανική δύναμη ανάσχεσης κατά την υπερβολική χρήση γκαζιού, βελτιώνοντας τη συνολική αποδοτικότητα καυσίμου.

Άνετη οδήγηση

Εξ ολοκλήρου νέος, ο L350H έχει κατασκευαστεί με γνώμονα την άνεση του χειριστή. Η κορυφαία στον κλάδο καμπίνα Volvo έχει ελάχιστα επίπεδα κραδασμών και εξαιρετική ορατότητα, χάρη σε μια νέα κάμερα οπίσθιας παρατήρησης και ανασχεδιασμένους καθρέφτες οπίσθιας παρατήρησης. Η καμπίνα είναι επίσης εξοπλισμένη με νέο ρυθμιζόμενο κάθισμα και διαθέτει αναβαθμισμένη διεπαφή ανθρώπου μηχανής – στάνταρ σε όλους τους ελαστικοφόρους φορτωτές σειράς H της Volvo. Η πρόσβαση στην καμπίνα είναι πλέον ευκολότερη και ασφαλέστερη, χάρη στην έξυπνη τοποθέτηση πορτοκαλί κουπαστών και σκαλιών, καθώς και στη δυνατότητα ανοίγματος της πόρτας με τηλεχειριστήριο.

Για μείωση της κόπωσης του χειριστή και ευκολότερο χειρισμό, το L350H μπορεί να εξατομικευτεί με μια σειρά από τρία υδραυλικά προγράμματα λειτουργίας, ώστε να ανταποκρίνεται στην επιθυμητή ταχύτητα απόκρισης του χειριστή – ήπιο, κανονικό ή ενεργό. Επιπλέον, το σύστημα ελέγχου άνετης οδήγησης (Comfort Drive Control, CDC) επιτρέπει στον χειριστή να οδηγεί το μηχάνημα χρησιμοποιώντας ένα μικρό μοχλό, ιδιαίτερα αποτελεσματικό για εργασίες φόρτωσης φορτηγών με γρήγορο ρυθμό.

Προετοιμασμένο για επιδόσεις

Σχεδιασμένο με γνώμονα την ανθεκτικότητα, το L350H είναι κατασκευασμένο με ισχυρή δομή πλαισίου και ειδικά σχεδιασμένο ανυψωτικό βραχίονα σύνδεσης Z, ο οποίος διαθέτει διπλή σφράγιση σε κάθε πείρο. Επιπλέον, οι πλήρως πλωτοί άξονες βαρέος τύπου (fully floating), ο πλανητικός μειωτήρας και τα ρουλεμάν πίσω άξονα περιστροφής που δεν χρειάζονται συντήρηση, συμβάλλουν στην αύξηση της διάρκειας ζωής των εξαρτημάτων.

Για βελτιωμένη δυνατότητα σέρβις, οι καθημερινοί έλεγχοι ρουτίνας έχουν γίνει ευκολότεροι χάρη στα πλαϊνά πλαίσια του καπό κινητήρα. Επίσης, ένας περιμετρικός διάδρομος εξασφαλίζει ασφαλή πρόσβαση σε βασικά σημεία συντήρησης. Επιπλέον, η παθητική και αυτόματη αναγέννηση καθαρίζουν αυτόματα το φίλτρο σωματιδίων πετρελαίου (DPF), χωρίς να διακυβεύουν την απόδοση του μηχανήματος.

Για να συμπληρώσει τις επιδόσεις του μηχανήματος και να αυξήσει την κερδοφορία, η Volvo προσφέρει μια σειρά υπηρεσιών, όπως παρακολούθηση του μηχανήματος, γνήσια ανταλλακτικά Volvo, εκπαίδευση χειριστών και προσομοίωση εργοταξίου Volvo – για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

Ο τέλειος συνεργάτης για ακραία περιβάλλοντα εργασίας, το επανασχεδιασμένο μοντέλο-ναυαρχίδα L350H της Volvo είναι ο βασιλιάς των φορτωτών.

L350H Τεχνικά χαρακτηριστικά

Βάσει της διαμόρφωσης του μηχανήματος: Στάνταρ μπούμα, κάδος 7,3 m³ (9,5 yd³) ευθείας ακμής με δόντια και προστατευτικά.

Βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά:

  Tier 3 Tier 4 final 
Στατικό φορτίο ανατροπής σε πλήρη στροφή kg 34.290  34.290
lb 75.596  75.596
 Χωρητικότητα κάδου m3 6,2-12,7  6,2-12,7 
yd3 8,1-16,6  8,1-16,6 
Αρπάγες κορμών m2 5,5-6,3  5,5-6,3 
ft2 59,2-67,8  59,2-67,8 
Βάρος λειτουργίας kg 50.000 - 56.300  50.000 - 56.300 
lb 110.231-124.120  110.231-124.120 
Διαρρηκτική δύναμη kN 472,8  472,8 
lbf 106.280  106.280
Κινητήρας   Volvo D16E Volvo D16E
Μέγ. ισχύς στις r/min 1.800  1.800 
r/s 30,0 30,0 
...SAE J1995 μικτή kW 397  397 
hp 540  540 
...ISO 9249, SAE J1349 καθαρή kW 394  394 
hp 532  532 
 Ελαστικά   35/65 R33  35/65 R33