ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.E. Ελλάδα

Κατασκευασμένος από τους καλύτερους: παρουσιάζουμε τον ολοκαίνουριο εκσκαφέα διαχείρισης υλικών EW240E της Volvo

Βασιζόμενη στην εκτεταμένη εμπειρία της, η Volvo Construction Equipment δημιούργησε τον ισχυρότερο και πιο πρωτοποριακό εκσκαφέα διαχείρισης υλικών - τον EW240E.

Ειδικά σχεδιασμένος για τις βιομηχανίες αποβλήτων και ανακύκλωσης και κατασκευασμένος στο εργοστάσιο της Volvo, ο νέος εκσκαφέας διαχείρισης υλικών EW240E της Volvo Construction Equipment είναι ένας πανίσχυρος και αξιόπιστος συνεργάτης σε οποιαδήποτε εργασία μπορεί να χαρακτηριστεί ως απαιτητική. Το ευέλικτο αυτό μηχάνημα υπόσχεται μέγιστη παραγωγικότητα και ευελιξία χάρη στα πολλά δοκιμασμένα χαρακτηριστικά του.

Ο εκσκαφέας διαχείρισης υλικών EW240E ζυγίζει 26 τόνους και τροφοδοτείται από έναν κινητήρα Tier 4 final της Volvo, ο οποίος αποδίδει ισχύ 129 kW (173 hp), επιτυγχάνοντας μέγιστη ροπή 850 Nm σε μόλις 1350 σ.α.λ. Με ευθεία μπούμα 6,5 μέτρων και βραχίονα τύπου gooseneck (λαιμού χήνας) πέντε μέτρων, το μηχάνημα έχει εντυπωσιακή εμπρόσθια έκταση πάνω από 11 μέτρα. 

Ειδικά κατασκευασμένο για διαχείριση υλικών

Σχεδιασμένος με βάση τη μηχανολογική υπεροχή δεκαετιών, ο εκσκαφέας διαχείρισης υλικών EW240E έχει κατασκευαστεί ειδικά για εφαρμογές διαχείρισης υλικών. Χάρη στην ύπαρξη δοκιμασμένων εξαρτημάτων κοινών σε άλλους ελαστικοφόρους εκσκαφείς Volvo, η Volvo είχε τη δυνατότητα να αφιερώσει χρόνο για την τελειοποίηση του νέου μηχανήματος, ώστε να ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένες απαιτήσεις εφαρμογών διαχείρισης υλικών. Παρότι το πιο πρόσφατο μηχάνημα βασίζεται στον καθιερωμένο σχεδιασμό των προκατόχων του, διαθέτει πολλά νέα χαρακτηριστικά, τα οποία έχουν υποβληθεί σε αυστηρές δοκιμές υπό πραγματικές συνθήκες.

Σχεδιασμένος ώστε να διατηρεί υψηλή παραγωγικότητα και χαμηλό νεκρό χρόνο, ο εκσκαφέας διαχείρισης υλικών EW240E είναι ιδανικός για εφαρμογές που απαιτούν βέλτιστη έκταση και εξαιρετική ορατότητα. Το μηχάνημα διαθέτει ανωδομή αποκλειστικής χρήσης και ενισχυμένο σύστημα κύλισης ώστε να αντέχει τις δυνάμεις που ασκούνται σε εργασίες διαλογής μεταλλικών απορριμμάτων. Άλλες διαφορές σε σύγκριση με έναν τυπικό εκσκαφέα περιλαμβάνουν υδραυλικά ανυψούμενη καμπίνα, τέσσερα ποδαρικά στον στάνταρ εξοπλισμό, ελαστικά εξ ολοκλήρου από καουτσούκ και κατά παραγγελία κατασκευασμένη ευθεία μπούμα που είναι αρκετά ευέλικτη ώστε να μπορεί να εφοδιαστεί είτε με βραχίονα τύπου gooseneck πέντε μέτρων είτε με βραχίονα αρπάγης/διαλογής τεσσάρων μέτρων.

Η απόδοση έχει βελτιωθεί χάρη στη λειτουργία πλεύσης της μπούμας, και τους αποσβεστήρες κραδασμών του κυλίνδρου της μπούμας, που ελαχιστοποιεί τις αναπηδήσεις και διατηρεί την αρπάγη στη θέση της για αυξημένη σταθερότητα. Για βελτίωση της ακρίβειας, το σύστημα ελέγχου αρπάγης και το σύστημα ήπιου φρεναρίσματος περιστροφής λειτουργούν αρμονικά κατά τη διάρκεια ταυτόχρονων λειτουργιών, ενώ το βελτιστοποιημένο υδραυλικό σύστημα εξασφαλίζει άμεση ανταπόκριση.

Οι χειριστές μπορούν να εργάζονται με άνεση στην ευρύχωρη καμπίνα Volvo, η οποία μπορεί να ανυψωθεί μέχρι και πέντε μέτρα πάνω από το έδαφος, για ορατότητα στο επίπεδο των ματιών. Εξασφαλίζοντας σταθερό χειρισμό κατά την εργασία σε ανυψωμένη θέση, η καμπίνα διαθέτει επίσης διπλούς αποσβεστήρες, για μείωση του θορύβου και των κραδασμών. Για την ενίσχυση της ασφάλειας, ο εκσκαφέας διαχείρισης υλικών EW240E διαθέτει σύστημα περιορισμού του βραχίονα που αποτρέπει τον κίνδυνο πρόσκρουσης μεταξύ της καμπίνας και της αρπάγης. Ως πρόσθετο χαρακτηριστικό ασφαλείας κατά την εργασία σε εσωτερικούς χώρους, η Volvo προσφέρει την προαιρετική λειτουργία περιορισμού ύψους. Ο χειριστής μπαίνει και βγαίνει από την καμπίνα ευκολότερα, χάρη στις κουπαστές έντονου χρώματος και στα σκαλιά που έχουν προστεθεί στα ποδαρικά.

Ευέλικτος από τη φύση του

Ευέλικτος από τη φύση του, ο εκσκαφέας διαχείρισης υλικών EW240E μπορεί να διαμορφωθεί εξ ολοκλήρου. Οι πελάτες μπορούν να μεγιστοποιήσουν την παραγωγικότητα σχεδιάζοντας ένα μηχάνημα που ανταποκρίνεται ειδικά στην εφαρμογή τους. Για παράδειγμα, μπορούν να επιλέξουν είτε βραχίονα τύπου gooseneck είτε ευθύ βραχίονα ώστε να είναι σίγουροι ότι θα έχουν πάντα την καλύτερη δυνατότητα σύλληψης κατά τη διαχείριση υλικών. Οι αντίστοιχες αρπάγες, βελτιστοποιημένες με εργοστασιακά εγκατεστημένα βοηθητικά κυκλώματα, λειτουργούν σε απόλυτη αρμονία με το μηχάνημα Volvo και είναι διαθέσιμες μέσω του εργοστασίου της Volvo.

Το μηχάνημα μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στην εκάστοτε εργασία και επιπλέον μπορεί να εξατομικευτεί με διάφορα προαιρετικά εξαρτήματα ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες των πελατών. Με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, η καμπίνα Volvo προσφέρει περιμετρική ορατότητα και απόλυτη ασφάλεια. Για βελτιωμένη ορατότητα, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν τη λειτουργία Volvo Smart View ή ένα μονοκόμματο παράθυρο από πολυανθρακικό με προστατευτικό φιλμ. Για περισσότερη ευκολία, το σύστημα άνετης οδήγησης (Comfort Drive Control, CDC) προσφέρει στον χειριστή τη δυνατότητα οδήγησης του μηχανήματος χρησιμοποιώντας μόνο το περιστρεφόμενο κουμπί του joystick, μέχρι και 20 km/h – μια νέα δυνατότητα της σειράς ελαστικοφόρων εκσκαφέων της Volvo. Κάτι που ισχύει ειδικά για τους εκσκαφείς διαχείρισης υλικών EW220E και EW240E είναι ότι τα μηχανήματα μπορούν να παραγγελθούν από το εργοστάσιο χωρίς την κολόνα τιμονιού. Αυτό επιτρέπει στον χειριστή να ελέγχει ολόκληρο το μηχάνημα, συμπεριλαμβανομένων του tilt rotator και των ποδαρικών, χρησιμοποιώντας μόνο τα joystick.

Α για απόδοση

Ο εκσκαφέας διαχείρισης υλικών EW240E είναι έξυπνος αλλά και οικονομικός στην κατανάλωση καυσίμου χάρη στον τρόπο που λειτουργεί. Το αυτόματο ρελαντί, που μειώνει τις στροφές στο ρελαντί όταν τα χειριστήρια παραμείνουν ανενεργά για ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα, σε συνδυασμό με την αυτόματη απενεργοποίηση του κινητήρα, συμβάλλουν στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου. Ο εκσκαφέας διαχείρισης υλικών EW240E διαθέτει λειτουργίες που συμβάλλουν στην αύξηση της αποδοτικότητας καυσίμου και τη μείωση της φθοράς του μηχανήματος που ενισχύονται από τη λειτουργία ECO, η οποία ενεργοποιείται αυτόματα.

Για τη διατήρηση του μηχανήματος σε πλήρη λειτουργία, ο εκσκαφέας διαχείρισης υλικών EW240E έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ευκολία συντήρησης. Σε όλα τα προϊόντα ελαστικοφόρων εκσκαφέων της σειράς E, τα σημεία λίπανσης είναι συγκεντρωμένα και τα φίλτρα βρίσκονται πίσω από ανοιγόμενα καπό κινητήρα, όλα προσβάσιμα από το επίπεδο του εδάφους. Με βελτιωμένη πρόσβαση σε χώρους όπως τα ψυγεία και τα φίλτρα, η συντήρηση γίνεται εύκολη, βοηθώντας τους χειριστές να έχουν πάντα τον έλεγχο, ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες.

Με ένα μηχάνημα εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο στο εργοστάσιο της Volvo, οι πελάτες έχουν πρόσβαση σε μια σειρά υπηρεσιών Volvo – που έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίζουν μέγιστη απόδοση της επένδυσης. Από τα Γνήσια Ανταλλακτικά Volvo και τους τεχνικούς της Volvo, μέχρι την προληπτική παρακολούθηση των μηχανημάτων και την εκπαίδευση των χειριστών – όλα είναι διαθέσιμα από ένα σημείο.

Εκσκαφέας διαχείρισης υλικών EW240E

Βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά:

Κινητήρας Volvo D6J
Βάρος λειτουργίας 
Ευθεία μπούμα, βραχίονας διαλογής 4 m, διπλά ελαστικά solideal 10.00-20, αρπάγη διαλογής με ταχυσύνδεσμο (1500 kg)
kg 25.900 
lb 57.100 
Βάρος λειτουργίας 
Ευθεία μπούμα, βραχίονας τύπου gooseneck 5 m, διπλά ελαστικά solideal 10.00-20, αρπάγη 600 l (1600 kg)
kg 26.000 
lb 57.320 
Μικτή ισχύς kW 129 
Hp (imp)  173 
...σε στροφές κινητήρα r/min 1.800 
Μέγ. έκταση εκσκαφής mm 11.000 
ft in 36'1" 
Μέγιστη ταχύτητα  km/h 20 
mph  12,4