Volvo CE öppnar nytt test- och demoområde för hållbar energi, uppkoppling och autonoma lösningar

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) utmärker sig inom entreprenadmaskinbranschen genom att bygga världens första test- och demonstrationsområde för eldrivna autonoma transportlösningar vid sitt Customer Center i Eskilstuna, Sverige.

Byggandet av ett helt nytt område har redan påbörjats vid Volvo CE Customer Center i Eskilstuna, dedikerat till att testa och demonstrera de senaste innovationerna inom hållbar energi, uppkoppling och autonoma lösningar.

Denna 66000 m2 stora innovationszon kommer att innehålla en säker bana för helelektriska, automatiserade och fjärrstyrda maskiner med laddningsinfrastrukturer och 5G-anslutning, en byggnad för kontroll- och utbildningsrum, en åskådarläktare samt utbildningsområde för assist-funktionerna i Volvo Co-pilot.

Mest framstående bland de innovationer som visas upp kommer den autonoma transportlösningen TARA från Volvo Autonomous Solutions för definierade arbetsplatser, som stenbrott eller gruvor, att vara.

”Vi är glada över att kunna visa vår kompletta TARA-lösning för kunderna, inklusive hur arbetsplatsen sätts upp och drivs, hur de autonoma eldrivna TA15-dumprarna laddas och förvaras, och hur vi hanterar verksamheten i kontrollrummet och med övervakning – allt i en helt ny toppmodern anläggning”, förklarar Calle Skillsäter, teknisk specialist för uppkopplade maskiner på Volvo Autonomous Solutions.

På den säkra banan förevisas även fjärrstyrda maskiner, som också är idealiska för arbete i stenbrott eller gruvor, med två fjärrstyrningsriggar installerade i ett av kontrollrummen. Ett annat av kontrollrummen kommer under tiden att i realtid visa hur företagets driftstider och produktivitetstjänster kan minska kundernas totala kostnad för ägande och drift.

”Detta är en viktig strategisk investering, inte bara för Volvo CE och Volvo Autonomous Solutions utan för hela Volvokoncernen – och är ett bevis på vårt åtagande att driva hållbarhet genom innovation. Vi ser fram emot att välkomna besökare till denna anläggning i världsklass och låta dem uppleva precis hur vi bygger morgondagen, säger Carl Slotte, chef för försäljningsregion Europe & International på Volvo CE.

Det nya innovationsområdet förväntas öppna senast hösten 2021.

YTTERLIGARE INFORMATION

Anne Bast

VP Corporate Communication
Volvo Construction Equipment
Försäljningsregion EMEA (Europa – Mellanöstern – Afrika)
Tel: + 46 16 5415906
anne.bast@volvo.com