Construction Equipment Sverige

Volvo CE bidrar till en hållbar framtid med det största utbudet av eldrivna maskiner

Med tre nya eldrivna kompaktmaskiner — L20 Electric, EC18 Electric och ECR18 Electric — på marknaden visar Volvo Construction Equipment (Volvo CE) sitt engagemang för att bygga den värld vi vill leva i genom att erbjuda tillverkningsindustrins största utbud av eldrivna maskiner. Totalt har kunderna nu fem modeller att välja mellan.

De tre nya modellerna kan bokas online från och med idag (7 oktober), för leverans år 2022.

Återigen visar Volvo CE att hållbara lösningar inte bara är ett löfte för morgondagen, utan en verklig innovation idag. Volvo CE:s växande sortiment av elektriska maskiner ger kunderna en renare, tystare och bekvämare arbetsmiljö - men nu med ett ännu bredare utbud.

Dessa innovationer är nästa steg i Volvo CE 's ambition att nå nollutsläpp av växthusgaser år 2040 - tillsammans med utveckling av lösningar baserade på bränslecellsteknologi och förbränningsmotorer med reducerade emissioner - och är en del av Volvokoncernens mål att sälja minst 35% elektriska produkter år 2030.

Melker Jernberg, VD för Volvo CE, säger: "Vi är stolta över att vara ledande i branschens kamp mot klimatförändringar, och vara den tillverkare som har världens största utbud av eldrivna maskiner. Vi tillhandahåller inte bara verkliga lösningar för ett hållbart sätt att arbeta, utan vi stärker även våra kunders verksamhet gonom att erbjuda valmöjligheter som tillgodoser kundernas behov på bästa sätt.

Beprövad historia, elektrisk framtid

De nya eldrivna maskinerna går nu att boka online

Den nya eldrivna kompaktlastaren L20 Electric samt de eldrivna kompaktgrävarna EC18 Electric och ECR18 Electric ansluter nu till de redan lanserade L25 Electric och ECR25 Electric. De två befintliga modellerna är etablerade på marknaden och levererar kraft och prestanda som är skonsammare för miljön. De tre senaste modellerna representerar de senaste tillskotten i Volvo CE:s för branschen unika åtagande att överföra sitt sortiment av kompaktlastare och kompaktgrävare till eldrift samt upphöra med utvecklingen av nya dieselvarianter.

L20 Electric är ett beprövat koncept som baseras på den större modellen L25 Electric. Den har en nyttolast på 1,8 ton och lyftarmsystem av parallelltyp som ger utmärkt sikt över det redskap som används, enastående lyfthöjd samt 100% parallella rörelser, vilket gör den perfekt även för gaffelapplikationer. Elmaskinen, som beräknas kunna tillhandahålla upp till sex timmars arbete per laddning, kan fås med två olika batteripaket (33kWh eller 40kWh) och minskar underhållet med 30 %. Utöver de mer vilsamma arbetsförhållandena, eftersom den är nästan helt tyst, förbättras även komforten tack vare den nya automatiska parkeringsbromsen med motlutsfunktion och olika anpassningsbara arbetslägen.

Den korta men tuffa 1,8-tons ECR18 Electric ger samma klassledande stabilitet och operatörsupplevelse som kunderna väntar sig av den dieseldrivna motsvarigheten, men med låg ljudnivå, låga vibrationer och mer reaktionssnabb hydraulik tack vare det omedelbara vridmomentet. Med uppskattningsvis fyra timmars aktivt arbete per laddning, beroende på miljö och arbetsuppgift, har ECR18 Electric även nytta av en ytterst kort svängradie, vilket är perfekt för trånga platser. Den har byggts med slitstarkhet i åtanke — från motvikten med hög profil, till stålpaneler runt om och slangar dragna inuti bommen.

Den smidiga EC18 Electric, är lätt att använda och transportera och erbjuder kunderna en kostnadseffektiv kompakt grävmaskin som fungerar i 1,8 ton applikationer. Den ställbara undervagnen kan skjutas in till mindre än 1 meter och skjutas ut upp till 1,35 meter, så att den tar sig fram på riktigt trånga platser, medan maskinens konstruktion säkerställer att det högra ramhörnet, svängstolpen och cylindern håller sig inom bandbredden, vilket ger utmärkt sikt och minskar risken för maskinskador under arbete längs hinder. Utöver ergonomiska reglage, en rymlig hytt med värme och en rad anpassningsbara inställningar.

Alla tre maskinerna har en integrerad inbyggd laddare som gör att de kan ladda från O till 100 % på mindre än sex timmar. Med en inbyggd snabbladdare som tillval, fulladdas L20 Electric på mindre än två timmar, medan ECR18 Electric och EC 18 Electric laddas upp till 80 % på en timme och en kvart. För att få en så exakt bild som möjligt kan Volvoåterförsäljare beräkna den förväntade driftstiden och optimala laddningslösningen baserat på kundernas aktiviteter. Med alla dessa maskiner kan kunderna arbeta i bullerkänsliga områden och utanför vanliga arbetstider, såväl som i projekt med låga koldioxidutsläpp samt inomhus, utan att behöva investera i kostsamma rökutsugningssystem.

Smarta lösningar för smarta maskiner

Electric Machine Management Application (EMMA) ger insikter för effektivare hantering av elmaskiner

Kunder som köper någon av de fem eldrivna modellerna kommer snart även att kunna dra nytta av en ny lösning för maskinparkshantering framtagen specifikt för fjärrövervakning av eldrivna maskiner. Electric Machine Management Application (EMMA) ger värdefulla insikter i batterinivå och återstående arbetstid, laddningsstatus, geografisk plats och mycket mer, öka drifttiden för kunderna.

Precis som med de första eldrivna modellerna som presenterades 2019 och lanserades på marknaden 2020 har Volvo CE nu ett bokningsverktyg för kunderna att beställa en av dessa tre nya maskiner, tillgängliga i 12 europeiska länder innan de expanderar till andra marknader. Kunder som gör en bokning online senast den 31 december 2021 får en extra gåva — vid beställning av L20 Electric en kostnadsfri Volvoskopa och vid beställning av antingen ECR18 Electric eller EC 18 Electric två kostnadsfria Volvoskopor.

Till alla som önskar beställa någon av dessa eldriva maskiner — och därigenom bidra till en bättre morgondag — är välkomna att besöka https://www.volvoce.com/electromobility/prebook/.

Volvo CE bidrar till en hållbar framtid med det största utbudet av eldrivna maskiner.

YTTERLIGARE INFORMATION

Anne Bast

Kommunikationschef
Volvo Construction Equipment
Försäljningsregion Europa/internationellt
E-post: anne.bast@volvo.com
Telefon: 0735585906