Volvo presenterar F-generationens ECR50: enastående mångsidighet och användarvänlighet

Den nya F-generationen ECR50 är mer allsidig än någonsin och redo att ta sig an alla jobb – var som helst.

Volvo Compact Excavator ECR50

Den här uthyrningsklara 5-tons kompaktgrävaren kombinerar kvalitet, tillförlitlighet och innovation för enastående smidighet och användarvänlighet. Ett perfekt tillskott till varje maskinpark.

Hög hållbarhet och låg driftskostnad

Som uthyrningsägare behöver du en maskin som presterar som ny för kunderna månad efter månad – och ECR50 är precis det. Zero-tail-svängradien möjliggör åtkomst och arbete på trånga platser, samtidigt som risken för maskinskador minskar. Dessutom säkerställer den specialutformade bomsvängningen att svängstolpen och cylindern hålls inom spårbredden vid grävning längs hinder. Förstärkt grävutrustning, undervagn och huvar bidrar till ännu större hållbarhet. Med ett smörjintervall på 50 timmar, motorhuv med vid öppningsvinkel samt lättåtkomliga servicepunkter är dessa maskiner busenkla att sköta. Tack vare den automatiska motoravstängningen registreras inte timmar där inget arbete utförs, vilket ger lägre underhållskostnader samtidigt som återförsäljningsvärdet gynnas. Sist men inte minst ger det patenterade flerfunktionella hydrauloljefiltret enastående skydd för hydraulsystemet.

Naturligt intuitiv

Om du hyr en maskin vill du att den ska vara lätt att använda. Reglagen i ECR50 är smidigt utplacerade, med ett jogghjul av biltyp och en 5-tums färgdisplay som gör det enkelt bläddra i menyerna. Tack vare proportionella fingertoppsreglagen, stora körpedalerna och den automatiska körningen i två hastigheter bekantar sig alla förare snabbt med maskinen. Till och med att byta redskap är okomplicerat tack vare det hydrauliska redskapsfästet och de stegvisa anvisningarna på skärmen. I nya ECR50 kan du med några enkla steg förprogrammera hjälphydraulikinställningarna så att de passar jobbet. Du kan sedan välja om förarna ska använda de fördefinierade inställningarna, eller lämna möjligheten öppen för dem att göra hydrauljusteringar från hytten.

I samma liga som de större grabbarna

Trots sina slanka proportioner är nya ECR50 en fullfjädrad 5-tonsmaskin som klarar tuffa arbetsuppgifter galant. Enastående stabilitet och hydraulkraft bidrar till grävprestanda, lyftkapacitet och dragkraft utan motstycke.

Volvo kompaktgrävare ECR50F ECR58F

För att matcha specifika preferenser och applikationer kan maskinen specialanpassas med en mängd redskap och extrautrustning, inklusive ett tiltredskapsfäste, grönt varningsljus – som blinkar när säkerhetsbältet är ordentligt fastspänt – extra motvikt, extra timmätare med mera. I likhet med andra Volvogrävare är ECR50 mer än 93 % återvinningsbar och kompatibel för användning med biohydrauloljor – vilket vittnar om Volvo CE:s strävan efter en cirkulär ekonomi.

Volvo kompaktgrävare ECR50 ECR58

Nyckelspecifikationer:

Motor   D2.4H   Svänghastighet
varv/min
8,5
Bruttoeffekt
kW 31,2 Brytkraft
kN 36,2
hk 41.8 lbf 8,134
Nettoeffekt
kW 30,7 Rivkraft (skaftets brytkraft)
kN 25,9
hk 41.2 lbf
5,834
... vid varvtal
varv/min 2 200 Totalbredd
mm
2 000
Maskinvikt
kg
5 050 fot/tum 6'7"
lb
11,133 Totallängd
mm 5 198
Maskinvikt, version med öppen hytt
kg - fot/tum 17'1"
lb - Hydraulpumpens maxflöde
l/min 120
Skopvolym m3 0,114 gal/min 31.7
y3 0.149 Bomsvängvinkel, vänster/höger
vinkel 75 / 55
Körhastighet km/h 2,7 / 4,4  
mph 1,68 / 2,73

Oktober 2020.

YTTERLIGARE INFORMATION

Tiffany Cheng

Direktör, extern kommunikation
Volvo Construction Equipment
Tel: +32 499 56 68 47
E-post: tiffany.cheng@volvo.com

Brian O'Sullivan

SE10
London
Tel: +44-7733350307
E-post: osullivan@se10.com