ECR58 generation F, branschens mest komfortabla kompaktgrävare

Med den nya F-generationens ECR58-kompaktgrävare från Volvo Construction Equipment (Volvo CE) får du enastående operatörskomfort, oöverträffad mångsidighet och prestanda.

Målsättningen i utvecklingen av ECR58 var att kombinera allt det bästa branschen har att erbjuda i en enda produkt. Och nu är saken klar: den 6-tons ECR58-kompaktgrävaren kan frigöra hela potentialen i sin korta svängradie och tillhandahålla topprestanda i en mängd applikationer.

Branschens bästa hytt

Enligt kundtester ger den här produkten bättre kontroll och jämnare kombinerade manövrer är många större grävmaskiner. Inte att undra på. ECR58 erbjuder en ny standard inom operatörskomfort och har branschens rymligaste hytt. Och ändå är den totala maskinstorleken mer kompakt än någonsin tidigare. Därtill gynnas operatörens välbefinnande, självsäkerhet och säkerhet genom en förenklad arbetsstation och användarvänlig upplevelse. Styrspakarnas placering i förhållande till förarstolen har omarbetats och förbättrats, medan de fortfarande delar samma fjädring – en teknik som Volvo introducerade i branschen. Volvohytten, som är utformad för att vara så bekväm som möjligt för operatören, har effektiv ljudisolering, en mängd förvaringsutrymmen samt 12 V- och USB-uttag. En fullt öppningsbar framruta och skjutbar sidoruta bidrar till klassens bästa sikt runtom. Operatörer kan snabbt och enkelt komma igång med F-generationens ECR58 tack vare jogghjulet i bilutförande, en 5-tums färgdisplay och lättnavigerade menyer.

Gör flera saker samtidigt säkert och enkelt

De flesta missöden på arbetsplatsen beror på redskapskompatibilitet och verktygsbyten. För att åtgärda det här problemet har ECR58 ett omfattande utbud av redskap som är skräddarsydda för maskinen och lätta att byta. Det inkluderar skopor, hydraulhammare, gripklor samt nya Tilt Quick Coupler – med en tiltvinkel på upp till 2 x 90°. Hydraulredskap kan manövreras med precision från de proportionella fingertoppsreglagen, medan flödesinställningarna är lätta att anpassa tack vare nya arbetslägen. Med en kort tryckning på arbetslägesknappen tas operatören till en meny där maskininställningar enkelt kan matchas med det ditsatta redskapet. Operatörer kan skapa upp till 20 verktyg i biblioteket. För varje verktyg kan en stor uppsättning parametrar justeras, så att de maskinen matchas perfekt till den aktuella applikationen.

Bäst i klassen

Överlägsen stabilitet, brytkraft, rivkraft och lyftfunktioner resulterar i snabba cykeltider, även när du tar på dig de tuffaste arbetsuppgifterna. Flera intelligenta funktioner ger tillsammans enastående bränsleeffektivitet, inklusive det avancerade hydraulsystemet med lastavkänning och flödesdelning. ECO-läge och automatisk tomgångskörning är standardfunktioner för F-generationens ECR58. ECO-läget ger ännu lägre bränsleförbrukning – med upp till 10 % – medan den automatiska tomgångskörningen eliminerar onödig bränsleförbrukning. Med automatisk motoravstängning registreras inte timmar när inget arbete utförs, vilket minskar underhållskostnaderna samtidigt som återförsäljningsvärdet blir högre. När det gäller att serva maskinen har några underhållsuppgifter tagits bort och några serviceintervall har fördubblats. Och för att ägarna lättare ska kunna hålla sin ECR58 i toppskick, och sprida ut servicekostnaderna, erbjuder Volvo underhålls- och reparationsavtal.

F-generationens ECR58 utgör startskottet för en ny filosofi för Volvos utbud av kompaktgrävare – en som matchar oslagbar prestanda och intelligenta funktioner med smidig användning samt en modern och innovativ design. I likhet med alla andra grävmaskiner från Volvo kan ECR58 återvinnas till mer än 93 %, vilket visar prov på Volvo CE:s strävan mot en cirkulär ekonomi. Den är dessutom kompatibel för användning med biohydrauloljor.

Nyckelspecifikationer:

Motor   D2.6H
Bruttoeffekt kW 35.5 
hk 48
Nettoeffekt kW 35
hk 47
... vid varvtal
varv/min 2 200
Maskinvikt kg
5 840 
lb
12 875
Skopvolym
m3
0.114 
y3
0.149
Körhastighet
km/h
2.6 / 4.5 
mph
1.6 / 2.8
Svänghastighet
varv/min 8.7
Brytkraft
kN
41.9 
lbf
9 422
Rivkraft (skaftets brytkraft)
kN
28.4 
lbf
6 387
Totalbredd
mm
2 000
fot/tum
6'7"
Totallängd
mm
5 193
fot/tum
17'0"
Hydraulpumpens maxflöde
l/min
143 
gal/min
37,8
Bomsvängvinkel, vänster/höger
vinkel
75 / 55