Lanseringen av EC350E sätter segmentet för 35-tonsgrävare på kartan

En helt ny grävmaskin utökar Volvo CE:s sortiment i mellanklassen, med enastående mångsidighet, effektivitet och produktivitet som gör den till en perfekt allround-maskin.

EC350E

Helt nya EC350E från Volvo Construction Equipment (Volvo CE) har konstruerats för att överbrygga prestandaprofilen mellan företagets befintliga EC300E- och EC380E-grävmaskiner. Den här 35-tonsgrävaren är det självklara valet för allmänna arbetsuppgifter inom anläggning. Med en total höjd på under fyra meter när den är lastad på en trailer kan den transporteras utan att behöva tas isär, vilket gör den smidig att flytta mellan arbetsplatser.

EC350E

Utöver att ha optimal storlek kan den här mångsidiga maskinen på nolltid anpassas för en mängd arbetsuppgifter. Föraren kan välja mellan flera olika funktioner beroende på aktuell arbetsuppgift och preferens. Det inkluderar prioritet för bom/svängning och bom/körning, så att den ena funktionen kan prioriteras framför den andra. Det går även att justera bomsänkningshastigheten, vilket ger extra bra kontroll i arbetsuppgifter som kräver extra precision. Ett utbud av matchande redskap från Volvo innebär att jobbet kan bli gjort med optimal produktivitet, effektivitet och prestanda.

Effektiv och komfortabel

Långa dagar i hytten påfrestar mindre med teknik som reducerar oönskade rörelser i bom och skaft, så att stötarna minskar. Comfort Drive Control-tillvalet bidrar till att minska tröttheten genom att låta föraren styra maskinen med rullar i grävspaken istället för pedaler. Det finns även anpassningsbara inställningar som inkluderar en funktion med lång tryckning på styrspaken, så att föraren kan ställa in ytterligare en genvägsfunktion.

EC350EFöraren får även hjälp i arbetet av de valbara Dig Assist-apparna som används via den 10-tums Volvo Co-Pilot-surfplattan. Apparna inkluderar 2D-, In-Field Design- och 3D-programpaket samt vågsystem (OBW). Glöm inte heller Volvo Active Control, som automatiserar bom- och skoprörelserna, så att grävningen går dubbelt så snabbt. Med Volvo Active Control kan föraren dessutom ställa in begränsningar för sväng, höjd och djup. Detta hjälper till så att kontakt med hinder i sidled och ovanför, som kraftledningar, samt underjordsrisker som rör och kablar undviks.

EC350E

Säkerheten först

Säkerheten förbättras med fastbultade halksäkra steg, ledstänger med hög synlighet samt ergonomiska Volvo Care Cab med låg buller- och vibrationsnivå. När det gäller åtkomsten till överbyggnaden innebär trepunktsåtkomsten på höger sida att förarna kan känna sig trygga. Sikten är central för säkerheten: den låga maskinhuvskonstruktionen bidrar till klassens bästa sikt åt sidorna och bakom maskinen från förarstolen. Sikten förbättras ännu mer med bak- och sidokameror, tillsammans med valbara Volvo Smart View med runtomsikt.

EC350E

Låga drifts- och underhållskostnader.

EC350E har klassledande bränsleeffektivitet tack vare en kombination av funktioner som inkluderar det klassiska ECO-läget, valbart arbetsläge och intelligent elektrohydraulik. D8M Volvomotorn har en märkeffekt på 1600 rpm samtidigt som den levererar imponerande högt vridmoment vid låga varvtal. Den är dessutom utrustad med automatisk tomgångsfunktion och avstängning så att inte bränsle förbrukas i onödan.

EC350EMed automatisk regenereringsteknik behöver inte maskinen stoppas för att rengöra dieselpartikelfiltret. Dessutom kyls de hårt arbetande (och varma) turboaggregaten tack vare en tillvalsfunktion för fördröjd motoravstängning, som bidrar till att undvika överhettning och ökar maskinens tillförlitlighet. Något som också bidrar till den ökade maskintillförlitligheten är det elektrohydrauliska systemet, som kräver färre slangar än normalt, vilket minskar behovet av kopplingar och minimerar maskinens underhållskrav.

Tidsåtgången och underhållskostnaderna minskar ytterligare tack vare motorolje- och filterbytesintervall på 1000 timmar, såväl som åtkomst till grupperade filter på marknivå. Och när AdBlue behöver fyllas på gör det nya spillskyddet att påfyllningen går snabbare och enklare – med mindre risk för spill och därmed korrosion.

EC350E

Arbeta hårdare längre

Volvo CE:s utbud av drifttidstjänster är oumbärligt för att säkerställa långvarig maskinprestanda. Oljeanalys, Care Inspection och Undervagnsinspektioner bidrar till att hålla maskinerna i toppskick, medan lättlästa rapporter som baseras på CareTrack-telematiksystemet hjälper ägarna att hålla koll på produktivitet, bränsleeffektivitet och maskinens kondition. För en ännu lugnare tillvaro kan Volvo Uptime Center övervaka maskinerna och meddela kunderna om någon åtgärd krävs. Den här tjänsten kallas Volvo Active Care.

EC350E, som kombinerar mångsidighet och effektivitet med smidig användning och enkelt underhåll, är konstruerad för att hjälpa kunderna att maximera lönsamheten i sina anläggningsprojekt.

Nyckelspecifikationer:

Maskinvikt kg 34 690 - 40 600
lb 76,478 - 89,508
Bruttoeffekt kW  220
hk 295 
... vid varvtal
varv/min 1600
Skopvolym m3 0,87–2,33
y3
1,14–3,05
Lyftkapacitet längs larv kg 13 470
lb 29 700
...vid räckvidd/höjd m 6,0 / 1,5 
fot 20' / 5'
Max. grävräckvidd mm 11 123
fot/tum 36'6''
Max. grävdjup mm 7 490
fot/tum 24'7''
Brytkraft, SAE J1179 (Normal) kN 177
lbf 39,791
Brytkraft, SAE J1179 (Boost) kN 192
lbf 43,163
Rivkraft, SAE J1179 (normal) kN 201
lbf 45,187
Rivkraft, SAE J1179 (ökning) kN 219
lbf 49,233
Totalbredd mm 3 190
fot/tum 10'6''
Bakre svängradie mm 3 600
fot/tum 11'10''

Baserat på maskinkonfiguration: EC350E L, bom 6,45 m, skaft 3,2 m

Slut.
December 2020

YTTERLIGARE INFORMATION

Anne Bast

Kommunikationschef
Volvo Construction Equipment
Försäljningsregion Europa/internationellt
E-post: anne.bast@volvo.com