Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Volvo opgraderer de mindste gravemaskiner

De mindste kompakte gravemaskiner kommer nu i E-serien. Som noget nyt kommer ECR18E, som er en maskine på 1,7 tons med kort bagende og en helt nykonstrueret EC20E, som er en 2,0 tons maskine.

Volvo Construction Equipment har i virkeligheden udviklet fire nye kompakte maskiner, men kun to er målrettet det kræsne danskepublikum. EC20E er en fornyelse af den velkendte og populære EC20D, mens ECR18E er en helt ny model med kort bagende på ca. 1.700 kg. Hidtil har den mindste model med kort bagende været 2,5 tons maskinen ECR25D.

Der er yderligere to modeller i serien, som blandt andet bliver vist på Bauma. Det er EC15E og EC18E. EC15E er primært målrettet udlejningssektoren, mens EC18E ikke er så relevant for danske kunder, som typisk vil vælge EC20E.

Modellerne i E-serien har en fælles platform, som er designet med stor holdbarhed for øje. Stålpladerne hele vejen rundt er forsænkede 10 millimeter bag Volvos eksklusive højprofilkontravægt i støbejern, som yder stor beskyttelse og gravestabilitet.

Med en maskinhøjde på lidt over 2,0 meter og en variabel undervogn, der kan reduceres til mindre end 1,0 meter, kan disse modeller få adgang selv de mest snævre arbejdsområder. Når den er på plads, kan undervognen udvides op til 1,35 meter for yderligere stabilitet. Konstruktionen sikrer, at højre chassishjørne, kongestol og bomsvingcylinder alle holder sig inden for båndene, så udsynet er maksimalt beskyttet med lavere risiko for maskinskader ved arbejde i nærheden af forhindringer.

Maskinerne kan klemme sig ind på snævre steder, men føreren vil opdage, at førerhuset i disse kompakte gravemaskiner er både rummeligt og enkelt. Med fingerbetjening, enkel udformning af betjeningshåndtag og store pedaler er alle de nye modeller nemme at betjene – og tilbyder bløde, kombinerede bevægelser.

Volvo har designet E-serien til at være hurtig, enkel og sikker at transportere. Maskinerne har automatisk svinglås og fire lettilgængelige surringspunkter på overrammen. Takket være den lave vægt og Volvos skovltransportsystem kan maskinerne transporteres sikkert med f.eks. tre skovle eller en hydraulikhammer på en ladbil eller trailer.

Med EC20E bringer Volvo ydeevnen til det næste niveau for kompakte gravemaskiner. Den har en 13% forøgelse af trækkraften og 3.120 kg i kombineret gravekraft. Dens løfteevne er øget med gennemsnitlig 22% over dozerbladet, sammenlignet med D-serien, som den afløser, plus 7% ekstra over siden på EC20E.

ECR18E er en helt ny model med kort bagende. Den passer ind i de mindste områder. Den har Volvosortimentets mindste svingradius. Maskinen er meget stabil hele vejen rundt, og dens variable undervogn kan trækkes ind til blot 995 millimeter eller udvides til 1.352 millimeter. Den nye ECR18E er ideel til arbejde på overfyldte byggepladser eller snævre steder, og den supplerer Volvos udbud af kompakte gravemaskiner.

Volvo minigravemaskiner i E-serien kan let vedligeholdes takket være en hængslet brændstoftank, som er unik for Volvo, hvilket giver imponerende nem adgang til motorrummet og daglige kontrolpunkter, der er nemme at finde. Et 50-timers smøringsinterval er yderligere med til at give den bedst mulige servicevenlighed for disse maskiner. Motoren kan også monteres med automatisk tomgang og automatisk standsning, hvilket er med til at reducere støjgener, serviceomkostninger og brændstofforbrug – og det sikrer i sidste ende en højere gensalgsværdi. Som med alle Volvos
modeller kan E-serien suppleres med et sortiment af tilbehør som f.eks. hurtigskifte, skovle, hydraulikhamre og originale Volvo-reservedele.

Produktpræsentation af Volvo EC 20E