Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Aalborg Anlæg får første E-model kompaktgraver

De store gravemaskiner er gået over til E-serien, men i den kompakte klasse lanceres de første E-modeller på Bauma. Sylvester A/S har skaffet de første EC20E, og den allerførste i Danmark blev leveret til Aalborg Anlæg.

 

Aalborg Anlægs indehaver Johnny Christensen ville gerne være den første i Danmark med en EC20E, og det blev han. Han erkender gerne, at maskinerne er en slags visitkort ude i landskabet, og han er stolt af at køre Volvo. Maskinen er leveret af Sylvester A/S, der er forhandler af Volvo kompaktmaskiner i hele landet.

- Det er en god historie at være den første, og det vil jeg ikke undlade at fortælle i min markedsføring, siger Johnny Christensen.

Den nye gravemaskine blev straks sendt på arbejde i Hobro, hvor Aalborg Anlæg er i gang med et større kloakarbejde.

- Vi mangler en del belægning og har 600 meter kantsten. Derefter går et nyt projekt i gang i Hobro. Vi har nok at lave, men jeg er lidt bange for fremtiden. Hvornår kommer den næste krise, og jeg er oppe i årene, så jeg tør ikke binde an med de helt store investeringer, men en Volvo er jeg ikke så bange for. Den holder jo prisen, siger Johnny Christensen.

Han har dog foruden den nye gravemaskine for nylig købt en rotorharve, og han har en full-line maskinpark til anlæg af græsplæner, som er ét af firmaets specialer. Ellers løser firmaet alle typer graveopgaver og kloakarbejde samt byggemodninger. Indtil i år har Aalborg Anlæg også haft flere ruter med vintervedligehold for Aalborg Kommune.

Han kører meget som underentreprenør og har nogle faste samarbejdspartnere. Både overfor dem og overfor stabile kunder er han meget loyal. Han tager opgaver inden for 50 km og har blandt andet kørt på opgaver for M.J. Eriksson omkring Aalborg i tre år.

- Vinterruterne kører vi ikke længere, da de er for ressourcekrævende i forhold til udbyttet, siger Johnny Christensen.

- I det hele taget har jeg lavet meget forskelligt gennem tiden. I 1990 købte jeg to maskinstationer, som nu er afviklet, og i 1996 købte jeg en samlet pakke af entreprenørmaskiner. Siden har jeg drevet entreprenørforretning, men nu er aktiviteten gået lidt i stå her i Nordjylland.

- Jeg bliver jævnlig spurgt, om jeg vil lave vedligeholdelsesarbejde på grønne anlæg, men det gør vi slet ikke i. Det er alt for arbejdskrævende, og det er svært at skaffe folkene til det, siger han.
Den nye model Volvo EC20E har bedre præstationer trods sine begrænsede dimensioner. Den har 22% øget løftekapacitet foran og 7% øget løftekapacitet over siden i forhold til D-modellen. Det er opnået ved en ny opbygning af motorrum, tanke og kontravægt. Maskinen holder sig stadig under 2,0 tons og er dermed let at transportere på en trailer. Den fylder under en meter i bredden og under 2,35 i højden, så den er velegnet til arbejde på snæver plads. Den har fået stålplader til motorrummet og er derfor mere robust.

Foruden nyindretningen af motorrummet er undervognen og dozerbladet nykonstrueret, og der er skabt en ny ramme til gravemaskinen.

- Når jeg købte Volvo denne gang og handlede med Sylvester A/S, hænger det blandt andet sammen med, at jeg tidligere har fået en god behandling hos Sylvester A/S, og det glemmer jeg ikke. Jeg havde for mange maskiner under finanskrisen, og da hjalp de mig af med én og endda til en fornuftig pris, husker Johnny Christensen.

Sylvester A/S flyttede ved årsskiftet til en mere central placering på Platinvej 9 i Kolding.

Aalborg Anlæg

Aalborg Anlæg får første E-model kompaktgraver