Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Volvo CEs stabile Q1-performance påvirket af Kina

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) så en beskeden stigning i nettosalget i Q1, 2022 på alle områder uden for Asien – mens den overordnede vækstrate blev påvirket af markedsnedgangen i Kina oven på deres forsatte Covid-19-restriktioner.

Volvo CEs stabile Q1-performance påvirket af Kina

Den fortsatte pandemi i Kina har haft en signifikant påvirkning på salg af anlægsmaskiner på branchens største marked, hvilket har ført til en nedgang på 9 % i de overordnede globale salg i første kvartal af 2022. Dog har alle regioner spillet en vigtig rolle i blødgøringen af den påvirkning ved at demonstrere en stabil stigning af salg i årets første tre måneder. Sydamerika står for den højeste stigning på 62 %, Nordamerika steg 11 %, Afrika og Oceanien 5 % og Europa 2 %. En 17 % stigning i salg af tjenester illustrerer yderligere den stigende vigtighed af tjenestebaserede løsninger.

Melker Jernberg, President of Volvo CE fortæller: "Der er ingen tvivl om, at branchen og den bredere verden står midt i en ekstremt udfordrende tid, men jeg er stolt af, at vi som organisation tackler disse problemer ligepå – og giver vores kunder de produkter og tjenester, de har brug for i dag, mens vi fokuserer på de tragiske humanitære kriser, der eksisterer rundt om på kloden og skrider til handling mod den presserende klimakrise. Under denne svære tid, holder vi farten oppe på transformationen til mere bæredygtige anlægs- og infrastrukturløsninger, der hjælper med at dekarbonisere værdikæder, samtidig med at vi sikrer vores fællesskaber i hele verden".

I Q1, 2022 oplevede Volvo CE en nedgang i nettosalget til 22.613 mio SEK fra 24.742 mio. SEK i Q1, 2021. Den justerede driftsindtægt beløb sig til 2.810 mio. SEK (3.822 mio. SEK i Q1, 2021) svarende til et justeret driftsoverskud på 12,4 % ned fra 15,4 %. Driftsindtægten er blevet negativt påvirket af en mindre maskinvolume og højere materialeomkostninger, hvilket blev delvist opvejet af forbedret prisrealisering og højere tjenestevolume.

Det forhøjede niveau af indkomne ordrer fra samme periode sidste år, hvor verden stadig kom sig oven på pandemien, har betydet, at der har været en nedgang af indkomne ordre i Q1 2022 – et fald på 42 %. Dette er primært på grund af den fortsatte nedgang i Kina, men antallet af indkomne ordrer har også været mærket af ordreannulleringer i Rusland og begrænsning af ordre grundet store ordrebøger. Effekterne af en presset forsyningskæde har også ført til en nedgang på 33 % i leveringer.

Markedsudvikling

Det europæiske marked voksede med 13 % i årets første to måneder, grundet et stort antal investeringer i infrastruktur og boligopførelse, mens Nordamerika steg 20 % takket være højere antal boligopførelser og en øget produktion i regionen. På grund af en kraftigt efterspørgsel på råvarer har Sydamerika fortsat sin robuste stigning i markedsefterspørgsel med en stigning på 45 % i forhold til samme kvartal sidste år. Dog er alt dette blevet påvirket af nedgangen på 33 % på det kinesiske marked, primært på grund af en stigning af Covid-19-tilfælde, som har ført til restriktioner og nedlukninger i hele landet, mens også på grund af det pristryk, der fortsat eksisterer på gravemaskiner. Asien uden for Kina er også blevet påvirket negativt af prisstigningerne på maskiner i Indien, som følge af nye emissionsregulationer, og har oplevet et fald på 8 %.

Volvo CE demonstrerer solid performance i disse udfordrende tider, og fortsætter samtidig deres udvikling som en ledende skikkelse inden for bæredygtighed, ikke bare for selskabet, men branchen og samfundet i helhed. Dette kvartal markerer den succesfulde lancering af den første fuldelektriske maskine på det asiatiske marked – den kompakte gravemaskine ECR25 Electric – som nu er tilgængelig for salg til kunder i Sydkorea, samt introduktionen af det skræddersyede CO2 Reduction-program, der skal hjælpe kunder med at realisere deres egne unikke mål for at opnå kulstofneutralitet.

Tabel 1. Volvo Construction Equipment - nettoomsætning fordelt på markedsområde målt i millioner svenske kroner

Volvo Construction Equipment - nettoomsætning efter markedsområde, mio. svenske kroner.

FOR YDERLIGERE INFORMATION

Anne Bast

Chef for mærke, markedsføring og kommunikation
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa/International
Email: anne.bast@volvo.com