Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

L200H High Lift forstærker tømmerhåndteringsevnerne

Volvo CE har nyopfundet sin L180H High-Lift læssemaskine og forvandlet den til den helt nye L200H High Lift, med en 30 % større løftekraft og grabber med større kapacitet.

Når det drejer sig om at forstå kravene i skovdrift, har Volvo Construction Equipment (Volvo CE) dybe rødder. Tømmerbranchen blev fældet, da Volvo opfandt den først læssemaskine med højt løft i 1974 – og siden har den ikke set sig tilbage, for maskinen er nu almindelig på tømmerpladser over hele verden. 

L200H High Lift er den seneste udvikling af et halvt århundredes erfaringer, og dens udgangspunkt er den markedsførende L180H High-Lift, som den erstatter. Den vigtigste forbedring omfatter evnen til at få monteret op til 13 % større grabber, hvilket er blevet muligt ved hjælp af en forøgelse af løftekapaciteten på 30 %. Kombineret med en stærkere basisenhed betyder det, at L200H High Lift kan håndtere fire kubikmeter tømmer i timen, hvilket øger produktiviteten og driver driftsomkostningerne ned.

En ny læsseenhed har et forstærket liftarmsystem, tværbjælke og rotatorenhed. Disse ekstra muskler betyder, at den maksimale løftekapacitet tager et spring fra 8,8 tons på L180H High-Lift til hele 11,2 tons. Grabbestørrelsen er vokset, så den passer dertil – med den største udstrækning fra 3,8 m² på den forrige model til grabber på 4,3 m² på L200H High Lift. Grabber fås i en række forskellige størrelser og former for at passe til kravene på stedet. Og dette er ikke almindelige grabber, men Volvo-designede forstærkede grabber, som inkorporerer et halvt århundredes viden om højt løft. For at passe til denne ekstra kapacitet og garantere læssemaskinens stabilitet er der monteret større lavprofil L4-dæk af 875-typen som standard.

Æblet falder ikke langt fra stammen

Med sin evne til at stable tømmerstokke næsten 7 meter i højden – 60 % højere end en konventionel læssemaskine – får Volvo High Lift-armdesignet mest muligt ud af tømmerpladsens lagerkapacitet. Ikke bare høj, men også behændig – med 360° rotation og vippeevne gør L200H High Lift det nemt at nå enhver tømmerstok på stablen. Den nye stærkere rotatorenhed er vedligeholdelsesfri og har et integreret dæmpningssystem, som også forbedrer stabiliteten.

Drivlinje, som fjerner trykket

L200H High Lift er også let til fods, kan høre hurtigt over ujævnt terræn, arbejde komfortabelt på uplaneret underlag og udøver minimal belastning på brolagte overflader. Det gør den takket være de fire brede og lige store dæk og det leddelte styretøj. Resultatet er reduceret forberedelse af arbejdsstedet og reducerede vedligeholdelsesomkostninger. 

Stopevnen skal være førsteklasses på tømmerpladser, hvor kraftig brug af bremserne er normal. For at forhindre temperaturstigninger har L200H High Lift et eksternt akseloliekølesystem, som reducerer akslernes temperatur, hvilket igen øger både deres og bremsernes levetid. Og desuden omfatter det også et oliefilter, som holder akselolien ren i længere tid, så olieskiftintervallet øges til 4.000 timer (eller 18 måneder).

Gearskiftestrategien er blevet optimeret til at passe til de nye øgede arbejdsbyrder, hvilket har ført til hurtig acceleration og jævn drift. Velkendte teknologier såsom OptiShift, som integrerer funktionen Bakning-via-bremsning og momentomformer med spærring, understøtter brændstofeffektiviteten yderligere.

Teknologi, hvor det betyder noget

L200H High Lift er den første high lift-variant, som er kompatibel med Load Assist, serien af apps, som er tilgængelige i Volvo Co-Pilot-displayet i førerhuset, og som er designet til at forbedre produktiviteten og rentabiliteten af læssemaskinedrift.

On Board-vejnings-appen giver indsigt i grabbens nyttelast i realtid for at hjælpe med at eliminere overlæsning, underlæsning, omvejning og ventetider. I mellemtiden hjælper appen Operator Coaching Advanced med at udnytte læsserens fulde potentiale. Den giver information og vejledning til operatørerne i realtid og hjælper dem med at sikre, at de arbejder på en måde, som leverer optimal produktivitet og brændstofeffektivitet samt reduceret maskinslitage.

En anden del af Load Assist-tilbuddet er dæktrykovervågningssystemet, som giver mulighed for at kontrollere tryk og temperatur på luftoppumpede og hydro-oppumpede dæk inde fra komforten i førerhuset.Når man betænker, at det korrekte dæktryk kan nedskære brændstofforbruget med mellem 2-4 % og tilføje 6-10 % til dækkenes levetid, er dette et værdifuldt omkostningsbesparende værktøj. 

Et rart sted at tilbringe dagen

L200H High Lift er et dejligt sted at tilbringe sin arbejdsdag. Den har et rummeligt design, ergonomisk layout og enestående udsyn – der kan endda vælges flere forskellige sæder. Et specialdesignet multi-funktionsgreb sørger for præcis styring af hydraulikken, og operatøren kan sågar personliggøre indstillingerne fra sin smartphone.

For at reducere operatørtræthed og forbedre produktiviteten giver Comfort Drive Control (ekstraudstyr) operatøren mulighed for at styre maskinen ved hjælp af et greb i stedet for rattet – det er særlig effektivt til aflæsning af lastbilen i raskt tempo.

Operatører skal konstant være opmærksomme på verden omkring deres maskiner. Men hjælpen er lige ved hånden: et nyt, valgfrit frontkamera viser, hvad der sker foran maskinen og selv oven på stablen, på en dertil beregnet skærm i førerhuset.

Forenklet nedetid & service

Lang servicelevetid, reducerede vedligeholdelseskrav, nem adgang til servicepunkter og en række supplerende tjenester hjælper alt sammen med at holde vedligeholdelsesomkostningerne nede og driftstiden maksimal. Ligesom forgængeren er L200H High Lift nem at arbejde på – dens Volvo-førerhus kan hældes til enten 30º eller 70º. I kombination med den elektronisk betjente motorhjelm er det lige ud af landevejen at få adgang til at arbejde på maskinen. 

Eftersyn og rengøring af motorrummet er nu endnu lettere, takket være ekstra gelændere på hver side af maskinen. Ikke fordi du behøver at kigge under motorhjelmen ret tit, takket være 1.000-timers motorserviceintervaller. Hurtige aftapnings-/påfyldningsstudser gør det nemt og hurtigt at skifte hydraulikolie, gearolie, motorolie og forakselolie, og de hjælper samtidig med at undgå spild og forurening.

Med Volvo ved din side

Selv når Volvo ikke er på stedet, kan vi holde øje med vores maskiner via vores ActiveCare-service. Virksomhedens Uptime Centers sørger for maskinovervågning døgnet rundt, leverer ugentlige rapporter og giver kunden besked, hvis forebyggende vedligeholdelse skulle være nødvendig. 

L200H High Lift er den seneste gentagelse af Volvos langvarige tradition med at hjælpe kunder inden for skovdrift med at nå højere og gøre mere med færre omkostninger og mindre nedetid.

Nøglespecifikationer:

 Hovedspecifikationer  Enhed L200H HL Stage V
 Tømmergrabber  m2  3.4 - 4.3
 Driftsvægt  kg  35 000 - 40 000
 Motor    Volvo D13J
 Maks. effekt ved  r/min  1 300 - 1 400
 . . . ECE R120 netto  kW  251
 . . . ISO 9249, SAE J1349 netto  kW  250
 Maks. moment ved  r/min  1000
 . . . SAE J1995 brutto  Nm  2030
 . . . ISO 9249, SAE J1349 netto  Nm  2024
 Dæk    875/65R29 alternativ 775/65 R29

 

FOR YDERLIGERE INFORMATION

Anne Bast

Chef for mærke, markedsføring og kommunikation
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa/International
Email: anne.bast@volvo.com