Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Volvo CE åbner nyt test- og demo-område dedikeret til bæredygtig effekt, konnektivitet og autonome løsninger

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) udmærker sig inden for bygge- og anlægsmateriel ved at bygge verdens første test- og demonstrationsområde for autonome elektriske transportløsninger på sit kundecenter i Eskilstuna, Sverige.

Byggeriet er allerede gået i gang på et splinternyt område ved Volvo CE kundecenteret i Eskilstuna, Sverige, som er beregnet til at teste og demonstrere de seneste nyskabelser inden for bæredygtig effekt, konnektivitet og autonome løsninger.

Denne innovationszone på 66.000 m2 vil omfatte en sikker bane til fuldelektriske, automatiserede og fjernstyrede maskiner med opladningsinfrastruktur og 5G-konnektivitet, en kontrol- og kursusbygning, en tilskuertribune og et træningsområde for Volvo Co-Pilot hjælpefunktionerne.

Den vigtigste af de nyskabelser, som vil blive fremvist, vil være den autonome TARA-transportløsning fra Volvo Autonomous Solutions til nærmere bestemte steder som f.eks. stenbrud eller miner.

"Vi er begejstrede for at kunne demonstrere vores komplette TARA-løsning for kunderne, herunder hvordan man opsætter og kører arbejdsstedet, hvordan man oplader og opbevarer de autonome elektriske TA15-trækkere og hvordan vi administrerer kontrolrummet og overvågningsoperationerne – alt sammen i splinternye, top-moderne faciliteter", forklarer Calle Skillsäter, teknisk specialist i tilsluttede maskiner hos Volvo Autonomous Solutions.

Den sikre bane vil også fremvise fjernstyrede maskiner, som ligeledes er ideelle til arbejde i stenbrud eller miner, ved hjælp af to fjernstyringsanlæg installeret i et af kontrolrummene. I mellemtiden vil et andet kontrolrum demonstrere i realtid, hvordan selskabets oppetids- og produktivitetstjenester kan reducere kundernes samlede omkostninger ved ejerskab og drift.

"Dette er en vigtig strategisk investering, ikke bare for Volvo CE og Volvo Autonomous Solutions, men for hele Volvo-koncernen – og det beviser vores engagement i at drive bæredygtighed via innovation. Vi ser frem til at byde besøgende velkommen på denne facilitet i verdensklasse, så de får mulighed for at opleve, nøjagtigt hvordan vi bygger morgendagen", siger Carl Slotte, Salgschef for Region Europa & International hos Volvo CE.

Det nye innovationsområde forventes at åbne senest i efteråret 2021.

FOR YDERLIGERE INFORMATION

Anne Bast

Chef for mærke, markedsføring og kommunikation
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa/International
Email: anne.bast@volvo.com