Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

De første kunder, der bestilte kompakte Volvo Electric maskiner på Bauma 2019, får dem leveret

K Baugerød Anlegg og Veidekke i Norge, de første virksomheder, der afgav en ordre på den nye Volvo ECR25 Electric kompakte gravemaskine og den nye Volvo L25 Electric kompakte læssemaskine på hjul fra Volvo Construction Equipment på Bauma 2019, har nu modtaget deres maskiner.

Sara Iselin Nysveen Bakke og Kai Baugerød, Formann, K Baugerød Anlegg

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) og deres lokale forhandler Volvo Maskin fejrer en vigtig milepæl i Norges langvarige rejse mod elektrificering og en mere bæredygtig infrastruktur. 

I denne uge fik de mangeårige kunder K Baugerød Anlegg og Veidekke leveret de første elektriske entreprenørmaskiner i landet – en Volvo ECR25 Electric kompakt gravemaskineog en Volvo L25 Electric læssemaskine på hjul.

K Baugerød Anlegg og Veidekke var blandt de første kunder i verden, der afgav en ordre på disse banebrydende nye modeller under den globale lancering af dem på Bauma-udstillingen i München, Tyskland, i 2019. Ved at underskrive kontrakterne forpligtede Volvo CE, K Baugerød Anlegg og Veidekke sig til at bygge en bæredygtig fremtid sammen.

K Baugerød Anlegg planlægger at udrulle Volvo ECR25 Electric til deres arbejde med kabel- og rørlægning i Oslo by, mens Veidekke først vil benytte deres Volvo L25 Electric til en opgave for det norske vejvæsen. 

Lydløs, emissionsfri drift

"Vores kunder kræver mere miljøvenlige løsninger, og vi ønsker at være på forkant. Den nye lydløse og emissionsfrie gravemaskine vil også gøre en øjeblikkelig forskel for livskvaliteten for operatøren og andet personale på stedet", sagde Sara Iselin Nysveen Bakke, administrerende direktør for K Baugerød Anlegg.

Are Ellefsrud, maskinchef hos Veidekke, tilføjede: "Vi er stolte over at være blandt de første byggefirmaer i Norge til at benytte en elektrisk Volvo-maskine og demonstrere over for vores kunder og den bredere offentlighed, at vi tager vores rolle i at passe på miljøet og bekæmpe klimaforandringer meget alvorligt".

Are Ellefsrud, Veidekke, og Kenneth Hansen, Volvo Maskin Norway_02Are Ellefsrud, Veidekke, og Kenneth Hansen, Volvo Maskin Norway

Disse maskiner erstatter en forbrændingsmotor med 48-volt litium-ion-batterier og elektriske motorer og tilbyder den samme høje ydelse, som kunderne forventer fra Volvo CE, men med nul emissioner, lav støj, mindre vibration og enklere vedligeholdelseskrav. Batterierne lagrer nok energi til at klare en ottetimers arbejdsdag på typiske anvendelsesområder såsom landskabsarkitektur og offentligt anlægsarbejde, og de kan oplades natten over via en almindelig husstandsstikkontakt.

Samarbejde for en fossilfri fremtid

Ved en overleveringsbegivenhed med behørig social afstand for at overholde de lokale COVID-19-begrænsninger takkede David Kristianslund, salgsdirektør hos Volvo Maskin, K Baugerød Anlegg og Veidekke for deres samarbejde. 

"Vi vil gerne takke K Baugerød Anlegg og Veidekke for den tillid, de har vist os, og vi er stolte af at arbejde sammen med dem som de første ejere af Volvo ECR25 Electric og Volvo L25 Electric i Norge og som pionerer for en bedre og mere bæredygtig fremtid", sagde han.

Melker Jernberg, administrerende direktør for Volvo CE, sendte også en digital besked til ledelsen hos K Baugerød Anlegg og Veidekke. "Støtte og engagement blandt fremadtænkende og miljøbevidste kunder som K Baugerød Anlegg og Veidekke er afgørende for udviklingen af bæredygtige infrastrukturløsninger. Ved at arbejde tæt sammen kan vi alle lære hurtigere og fremskynde overgangen til en fossilfri fremtid og hjælpe med at bygge den verden, vi ønsker at leve i", sluttede han med at sige.

 

FOR YDERLIGERE INFORMATION

Anne Bast

Chef for mærke, markedsføring og kommunikation
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa/International
Email: anne.bast@volvo.com