Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Volvo CE vinder bæredygtighedspris fra European Rental Industry

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) har ved European Rental Awards 2020 snuppet prisen som årets Best Sustainable Rental Project for sin energistyring.

Prisuddelingen, som arrangeres og bedømmes af European Rental Association (ERA), blev annonceret i går, den 30. juni, ved arrangementet European Rental Awards, der fandt sted digitalt i år, med International Rental News som vært. 

Denne uafhængige anerkendelse fra udlejningbranchen er et vidnesbyrd om virksomhedens langsigtede fokus på bæredygtighed og enestående evne til at opnå markante, miljømæssige forbedringer inden for bæredygtighed. Virksomhedens energistyringsinitiativ, som sikrede den prisen, er kun en ud af mange projekter i virksomhedens fokus på miljøpleje. Programmets succes ligger i at opbygge en kultur i hele virksomheden, hvor man arbejder dedikeret med at undgå at spilde energi og hele tiden forbedrer sig. 

ERA støtter branchens evolution, som i dag lægger mere vægt på CO2-levetiden for entreprenørmateriel i hele maskinens levetid, som selvfølgelig begynder med producenten i produktionsfasen.

Volvo CE har været medlem af programmet WWF Climate Savers siden 2012, og virksomhedens forpligtelse for 2015-2020 drejede sig om en markant reduktion i dens globale energiforbrug og derfor dens CO2-produktion gennem hele værdikæden, hvor der demonstreres branchelederskab og udvikles innovationer i retning af et samfund med lavt CO2-indhold. I de sidste fem år har virksomheden:

  • Implementeret mere end 50 GWh i energibesparelse
  • Omlagt halvdelen af sin globale energiforsyning til 100 % vedvarende energikilder
  • Reduceret sit uvirksomme elforbrug med 48 %
  • Reduceret sit energiforbrug pr. enhed leveret til kunderne med 27 %
  • Startet en rejse med CO2-neutralt produktionsapparat – Braas i Sverige har siden 2014 været en 100 % neutral fabrik

Vice President Sustainability & Public Affairs i Volvo CE, Niklas Nillroth, udtaler: "Det er Volvo CE's formål at bygge den verden, vi vil leve i, så vi er ekstremt stolte over at vinde denne pris, som anerkender vores indsats for bæredygtighed mod dette mål. Vores energistyringstilgang har resulteret i betydelige fordele for udlejningsbranchen, hvad angår produktlevetid, og vi tror på, at den valgte kulturholdning kan deles og overtages af udlejningsfirmaer i alle målestokke og størrelser."

FOR YDERLIGERE INFORMATION

Tiffany Cheng

Direktør for ekstern kommunikation
Volvo Construction Equipment
Tlf.: +32 499 56 68 47
E-mail: tiffany.cheng@volvo.com

Brian O'Sullivan

SE10
London
Tlf.: +44 7733350307
E-mail: osullivan@se10.com