Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Volvo CE's kundecenter kører nu på biobrændstof

Volvo CE's kundecenter i Eskilstuna i Sverige baner vejen for en bæredygtig fremtid ved at køre sine demonstrationsmaskiner på et vedvarende brændstof, kaldet HVO.

HVO-biodiesel er nu det foretrukne brændstof for alle maskiner på Volvo CE's kundecenter i Eskilstuna i Sverige. HVO er en form for vedvarende syntetisk diesel, hvis forkortelse står for "hydrogeneret vegetabilsk olie". HVO spiller en lille rolle i virksomhedens rejse mod en mere bæredygtig fremtid, og det producerer knap nok antydningen af CO2. Det er en ren form for brændstof, mens det bevarer en ydeevne, som kan sammenlignes med almindelig diesel.

I modsætning til andre biobrændstoffer er HVO ikke særligt følsom over for lave eller høje temperaturer eller for udsættelse for sollys. På grund af brugen af brint i fremstillingsprocessen har HVO desuden en imponerende holdbarhed sammenlignet med andre biobrændstoffer.

Brug af HVO betyder, at Volvo kan reducere CO2-emissionerne på kundecenteret markant samt demonstrere for gæster, hvor godt brændstoffet fungerer i praksis.

 En samtale med Karl Serneberg, markedsføringsdirektør for Volvo CE, kaster lys over Volvos økofokuserede beslutning. "Det anvendte brændstof har ikke blot et meget lavt CO2-aftryk. Vi kiggede også på HVO fra et samlet forsyningskædeperspektiv og køber det fra den nærmest mulige producent, hvilket gør den samlede miljøpåvirkning endnu mere positiv", siger han.

Udbud og efterspørgsel

Et vigtigt årsag til, at HVO ikke er blevet implementeret tidligere, er tilgængeligheden. HVO er en forholdsvis ny type brændstof, der indtil for nylig ikke var bredt tilgængeligt, så etableringen af en pålidelig forsyning var altafgørende, før vi lavede en fuld implementering.

Serneberg kommenterede: "Volvo CE godkender alle vores maskiner til at køre på HVO. Det kræver ingen særlige modifikationer af motoren, og maskinerne fungerer lige så effektivt på HVO, som de gør på almindelig diesel.

"Vi har brugt HVO på kundecenteret siden i sommers. Før vi kunne gøre det, skulle der ordnes nogle praktiske spørgsmål, f.eks. rengøring af olietankene. Derefter var den første levering af HVO i slutningen af august, og vi har med succes kørt vores maskiner på centret på HVO siden".

HVO er nu mere let tilgængeligt at købe for kunder, og forskellen i prisen sammenlignet med almindelig diesel er faldende. Brændstoffet bruger den samme type tanke og pumper, hvilket gør overgangen til dette brændstof næsten umærkelig for kunden.

Fremtiden for HVO hos Volvo

Brugen af HVO på kundecenteret er mere end et "øko-forsøg" for Volvo CE. Til maskindemonstrationer fortsætter vi med kun at bruge HVO, og brugen vil blive fremhævet i præsentationerne, hvilket tilskynder kunderne til at være mere økoeffektive i deres virksomhed.

"Volvo stræber på at skabe en mere bæredygtig verden", siger Serneberg. "Det er alt sammen en del af en større rejse, der driver Volvo CE mod en renere fremtid og bygger den verden, vi gerne vil leve i".

FOR YDERLIGERE INFORMATION

Anne Bast

Chef for mærke, markedsføring og kommunikation
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa/International
Email: anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tel: +44 207 923 5863
E-mail: hannah.kitchener@se10.com