Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Volvo CE indfører ren produkt-branding som en del af prisvindende designfilosofi

Dette enkle skift til kortere og mindre komplicerede produktnavne repræsenterer Volvo Construction Equipments (Volvo CE) meget mere omfattende ambition om at se ud over produktet og til en mere holistisk oversigt over webstedet. Denne nye designfilosofi og politik for betegnelser er beregnet til at passe bedre til mærkets førsteklasses udseende og fornemmelse, og den har allerede vundet den prestigefyldte 2020 Red Dot Product Design Award.

Det udrulles fra og med denne måned, og nye og opdaterede Volvo-mærkede produkter vil nu blive mærket blot med produkttype og størrelse på siden – og intet andet. Alle andre produktdetaljer såsom modelserie og modelvariant vil fortsat kunne findes på specifikationerne, i brochurerne eller på PIN-pladerne for at sikre, at kunderne ikke vil se nogen ændring i, hvordan de køber service eller bestiller dele til deres produkter.

Den virkelige motivation bag denne ændring er at bringe produktets branding på linje med virksomhedens minimalistiske skandinaviske arv og mangeårige ønske om et rent, tydeligt og grænseløst menneskecentreret design. 

Tydelighed i funktion og design

Gustavo Guerra, Design Director for Volvo CE, siger: "Vi stræber altid efter et ærligt og enkelt design, som alligevel stadig ligner den smarte power af vores produkter. Men vi syntes ikke vores mærkebetegnelse passede til den målbevidste og progressive kvalitet af vores produkter. Dette nye tiltag er beregnet til at bibringe ikke blot føreren, men alle på arbejdsstedet større selvsikkerhed og tydelighed, det er det, vi mener med grænseløst design".

Moderne byggepladser er nu meget mindre fokuserede på blot produktet, og mere på byggepladsen som en helhed. Med denne opdaterede produktbetegnelse sigter Volvo CE på at skabe en klarere kommunikationslinje for alle parter, lige fra føreren på arbejdsstedet og hele vejen til backoffice-funktionen. En stigning i nye teknologier medfører også en nødvendig forøgelse i produktopdateringer mellem generationer, derfor vil en eliminering af behovet for at ændre produktnavnet med hver eneste opdatering, ligegyldigt hvor stor eller lille, sikre at brandingen forbliver ren, enkel og formålsrettet.

"Vi står på en skillevej, hvor nye og traditionelle arbejdsmetoder mødes", siger Gustavo. "Efterhånden som udviklingerne i elektriske, uafhængige og tilsluttede teknologier vokser side om side med vores fortsatte behov for dieseludstyr, vil vi snart se, at også niveauet af produktopdateringer vil vokse eksponentielt. Det er tid til omstillinger for branchen, men vores branding-struktur bør ikke også afspejle det".

De første modeller lanceret med ny betegnelse

Hvad enten det drejer sig om en ændring af førerhuset, betjeningselementerne, produktrammen eller de tekniske funktioner, vil hver redigering ikke længere indebære lange og besværlige modelnavne, når opdateringen bringes på markedet. I praksis betyder dette, at revisionsstatus og produktspecifikation fjernes fra den visuelle eksterne identitet, så kun produktforkortelsen og produktstørrelsen er tilbage. Alle tekniske detaljer kommunikeres som normalt på PIN-plader og markedsføringsmaterialer. De første modeller lanceret med den nye betegnelsespolitik er de første to elektriske modeller af ECR25 og L25 og ECR58 generation F – som for nylig vandt den prestigefyldte Red Dot Award for produktdesign. Denne pris er den mest anerkendte verden over for industriel designkvalitet. I deres erklæring sagde juryen, at de var "imponerede over den afbalancerede konstruktion, som ikke blot omfattede kabinen, men også det udvendige og brugeroplevelsen".

Denne nye designfilosofi vil have minimal indvirkning på den måde, hvorpå kunder køber deres produkter, bestiller dele eller bringer dem ind til servicering. Kunderne vil på nøjagtig samme måde som i dag stadig være i stand til at se på specifikationerne på PIN-pladen for at finde de detaljerede konfigurationer, der kræves til eftermarkedstjenester, bestilling af reservedele eller reparationer.

Ændringen indføres for alle nye og opdaterede modeller i løbet af en trinvis udrulning fra i år og fremefter, som er beregnet til at vare indtil omkring 2025.

"Dette er ikke blot et omdøbningsinitiativ", siger Gustavo. "Dette er vores designfilosofi, et princip, som leder os gennem oprettelsen af næste generation af entreprenørprodukter. En vigtig del af vores rolle består i at hjælpe vores kunder med at navigere i det skiftende digitale landskab og tilbyde klar og åben kommunikation for bedre at håndtere disse omskiftelige tider".

FOR YDERLIGERE INFORMATION

Tiffany Cheng

Direktør for ekstern kommunikation
Volvo Construction Equipment
Tlf.: +32 499 56 68 47
E-mail: tiffany.cheng@volvo.com

Brian O'Sullivan

SE10
London
Tlf.: +44 7733350307
E-mail: osullivan@se10.com