Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Autonom traktor fra Volvo vinder Red Dot-pris

TA15 – der er en del af den autonome transportløsning TARA fra Volvo Autonomous Solutions – har vundet en eftertragtet Red Dot-pris for produktdesign, som er det mest globalt anerkendte kendetegn på industriel designkvalitet.

Den autonome, elektriske TA15-traktor vinder en Red Dot-pris for produktdesign.

Den revolutionerende autonome elektriske TA15-traktor fra Volvo Autonomous Solutions har imponeret et panel af designeksperter i Essen, Tyskland og vundet en Red Dot Product Design Award 2020 – et kvalitetsstempel på høj designkvalitet fra verdens største og mest anerkendte designkonkurrence.

Som en kommentar til prisen sagde Nils Jæger, direktør for Volvo Autonomous Solutions: "Vi er begejstrede for at have vundet sådan en prestigefyldt pris som Red Dot. Det viser, at vi leverer design i verdensklasse, der er på forkant inden for den autonome køretøjsteknologi. Vi er stolte af at fortsætte Volvo Group-traditionen med at være innovative ledere inden for kommercielle køretøjer og maskindesign."

Autonomt elektrisk økosystem

Den batterielektriske lastbærer er et nyt maskinkoncept sammenlignet med traditionelle terrængående transport og udgør et element af Volvo Autonomous Solutions' TARA-transportløsning. Den er designet til at ændre nutidens terrængående traktorkørsel. 

Traktoren kører på en batterielektrisk transmission, der er baseret på delt teknologi fra Volvo Group. Automatiseringssystemet anvender GPS, lidar, radar og adskillige sensorer. Eftersom den er autonom, har TA15 ikke behov for et førerhus, hvilket giver en dramatisk ny maskinprofil. 

Med en transportkapacitet på 15 ton udgør TA15 en del af det bredere TARA-koncept for autonome transportløsninger, således at en række af dem kan forbindes for at udgøre et "tog" af maskiner for maksimal last- og transporteffektivitet. TA15 vil være et vigtigt element i den elektriske og autonome TARA-transportløsning.

Den autonome elektriske traktor er, og vil fortsætte med at være, udviklet af Volvo Construction Equipment (Volvo CE) baseret på det tidligere HX02-koncept og er nu blevet overdraget til kommercialisering i Volvo Autonomous Solutions, som er et nyt virksomhedsområde i Volvo Group. Formålet med Volvo Autonomous Solutions, der har fungeret siden 1. januar 2020, er at "fremskynde udviklingen, kommercialiseringen og salget af autonome transportløsninger som et supplement til Volvo Groups aktuelle produkter og tjenester". Volvo CE vandt også en Red Dot-pris i år for en maskine, der på trods af coronavirusudbruddet vil blive introduceret på markedet senere i år. 

"Det er spændende, at to Volvo-produkter er blevet tildelt dette internationalt anerkendte kendetegn på design af høj kvalitet," siger Melker Jernberg, som er direktør for Volvo CE. "Derudover er det fantastisk, at dette er resultatet er en godt internationalt samarbejde med Volvo Autonomous Solutions. Partnerskab er det nye lederskab."

FOR YDERLIGERE INFORMATION

Tiffany Cheng

Direktør for ekstern kommunikation
Volvo Construction Equipment
Tlf.: +32 499 56 68 47
E-mail: tiffany.cheng@volvo.com

Brian O'Sullivan

SE10
London
Tlf.: +44 7733350307
E-mail: osullivan@se10.com