Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Den enestående EWR130E omskriver regelsættet for kompakt ydelse

Med den korteste svingradius, en stabilitet, som er førende i klassen, og et førerhus berømmet af førerne etablerer Volvo CE's EWR130E en ny standard for ydelsen af gravemaskiner på hjul i 12-13-tons klassen.

EWR130E Stage V

"Kompakt" er et ord, der næsten er for langt til at beskrive den nye EWR130E. Dens dimensioner er så snævre, at bagenden med kun 1,55 m (5'1”) og frontsvinget med blot 1,81 m (5'11”) giver det korteste sving i den 12-13-tons klasse, som den slutter sig til. Den tætpakkede maskine er splinterny på mange niveauer og er blevet designet fra bunden af, med omfattende kundeinput. Resultatet er en maskine, som er ekstremt manøvredygtig, men alligevel har en fremragende løftekapacitet, gravekraft, fleksibel anvendelse og udsyn for føreren. Nå ja, og ikke at forglemme rummelig komfort og brugervenlighed.

Arbejdssteder med ringe plads er ikke noget problem

EWR130E Stage VMed så beskedne dimensioner på den nye EWR130E kan operatøren arbejde i selv de snævreste omgivelser, en by kan tilbyde den. Og det er ikke blot i byen, at EWR130E giver god mening, men også på veje, hvor trafiksikkerheden er altafgørende, og endda på projekter med større infrastruktur, det er den slags ydelser, den har. Den er også så let til bens, at den endda kan bruges til projekter inden for landskabsarkitektur. Men det er dens evne til at komme ind i et trangt hjørne, som er dens virkelige trumfkort – en evne, som forbedres endnu mere takket være den todelte bom og udliggerne på linje. Disse nye udliggere hjælper med at positionere og stabilisere maskinen, når der ikke er så meget som en tomme til overs på hver side af maskinen.

Man genkender straks EWR130E som den selvsikre lillebror til EWR150E- og EWR170E-gravemaskinerne på hjul. Det er dog dens smarte positionering, som gør, at den skiller sig ud fra enhver anden maskine på markedet. Det er fordi den nyder godt af kompaktheden ved en mindre 10-tons maskine og alligevel giver samme ydelse som en på 13+ tons.

Sortimentet af EWR130E, EWR150E, EWR170E Stage VEWR130E kan prale med et betydeligt lavere tyngdepunkt i sammenligning med lignende maskiner, hvilket resulterer i suveræn stabilitet. Den todelte, ikke-drejelige bom muliggør løft op til 4,3t (9.480 lb) med en rækkevidde på 6 meter (19,7 ft). Dette smart designede graveudstyr leverer sammen med den respekterede D4 Volvo-motor brydekraft og overlegen løsrivningskraft, som er de bedste i klassen.

EWR130E Stage V

Nye funktioner øger maskinens fleksibilitet og manøvredygtighed

To spændende nye optioner på EWR130E er firhjulsstyringen og de opdelte blade. Firhjulsstyringen forbedrer manøvredygtigheden endnu mere ved at reducere venderadiussen. Dette og en række andre styringsmåder vælges fra førerhuset ved hjælp af en drejeskive. Sideløbende hermed giver de opdelte blade flere muligheder for at nivellere maskinen på ujævnt underlag eller rundt om kantsten osv.

EWR130E Stage V

EWR130E er en enestående alsidig maskine, hjulpet på vej af den nemme redskabsopsætning. Trykket og flowet til op til 32 redskaber kan forprogrammeres uden behov for en servicetekniker. Tilslutning til hydraulikredskaber kan også foretages fra førerhuset takket være Steelwrist Auto Connect Coupler. Steelwrist tiltrotatorer giver meget større redskabsfleksibilitet i et bredere udvalg af vinkler, mens det fabriksmonterede forberedelsessystem gør det muligt at styre Steelwrist tiltrotatoren ved hjælp af de originale joysticks og operatørprofilerne konfigureret på hoveddisplayet.

Som alle andre gravemaskiner på hjul kan EWR130E selv køre fra det ene arbejdsområde til det andet. Med kørehastigheder på op til 35 km/t (22 mph) er den ikke nogen sinke, og dens bomaffjedringssystem tilkobles ved hastigheder over 5 km/t (3 mph) for at absorbere stød og reducere hoppen over ujævnt eller hullet terræn. Mens stænklapperne monteret på akslerne (ekstraudstyr) hjælper med at holde maskinen ren, gør Comfort Drive Control-funktionen det muligt at styre gravemaskinen på arbejdsstedet blot ved hjælp af joysticket, ved hastigheder op til 20 km/t (12 mph). Og takket være det TüV-godkendte bugseringstræktøj kan EWR130E trække en anhænger, der vejer 3 tons (6.600 lbs) – eller 8 tons (17.600 lbs), når den er udstyret med ekstra påløbsbremser.

Når det ikke er praktisk at flytte maskinen ved at køre den, gør EWR130E's lave maskinvægt kombineret med optimerede fastsurringspunkter på den nedre ramme det nemt og hurtigt at transportere maskinen.

EWR130E Stage V

Når du ankommer til arbejdsstedet, er maskinen klar til at gå i gang lige med det samme med den automatiske gravebremse, som indkobles, så snart maskinens hastighed er nul. Digital hjælp er også ved hånden med ekstraudstyret Dig Assist-maskinstyringssystem, der tilbyder appsene 2D, In-Field Design, 3D-udgravningssoftware og en ny On Board-vejning, som alle vises på den 10 tommer store Volvo Co-Pilot-tablet og gør gravningen hurtigere og mere nøjagtig.

EWR130E Stage V

Et førerhus med glimrende udsyn

Bare fordi maskinen er kompakt, betyder det ikke, at førerhuset er det. EWR130E kan prale med et arbejdsmiljø for operatøren, der er lige så rummeligt som på gravemaskiner i fuld størrelse. Betjeningsanordningerne er arrangeret ergonomisk, og komfortniveauerne og det allervigtigste – udsynet – er enestående. Det skyldes den lave overbygning og designet af kontravægt, hjelm og døre, som forbedrer udsynet bagud fra maskinen. Synligheden til højre for maskinen er den bedste i klassen, da der ikke er nogen dele, der blokerer udsynet ud af vinduet i højre side, et designkoncept, som er unikt for Volvo. Og hvis du ønsker fuldt udsyn 360 grader rundt, kan du vælge Volvo Smart View – tre kameraer monteret på rammen, som kombineres til at danne et fugleperspektiv over maskinen, som kan ses på farveskærmen i førerhuset.

EWR130E Stage V

Joysticks kan håndtere næsten alle funktioner, fra styring til betjening af vinduesviskerne. Med programmerbare knapper kan operatøren skifte funktion med et knips på en knap. Som ekstraudstyr kan det avancerede L8-joystick justeres fuldt ud i enhver vinkel for at give den bedste ergonomiske tilpasning, takket være et særligt kugleled.

EWR130E Stage V

Andre bekvemmeligheder omfatter en værktøjskasse af skuffetypen til transport af værktøj, kæder osv. Den kan bære op til 120 kg (265 lb) og er udstyret med ruminddelere, som kan justeres i fem forskellige positioner for at hjælpe operatøren med at være velorganiseret. Gravemaskinen har også trin med høj synlighed og gelændere samt et udvalg af LED-lyspakker som ekstraudstyr, herunder velkomstlyset, som guider operatøren ved ind- og udstigning.

Der er også taget højde for plejen af maskinen

Servicering er gjort nem takket være grupperede smørepunkter og lettilgængelige filtre, og alle daglige servicekontrolpunkter kan nås fra jorden. Det er ikke alt, den drejelige airconditionkondensator er monteret med en fleksibel lås, som forbedrer adgangen til køleren, letter rengøring og øger komponenternes levetid.

EWR130E Stage V

EWR130E leveres som standard med CareTrack-telematiksystemet. Via fjernadgang leverer CareTrack data om maskinen, f.eks. geolokalisering, brændstofforbrug og servicepåmindelser som en hjælp i forbindelse med planlægning og drift. Overvåg maskinen selv, eller lad Volvo Uptime Center give oversyn 24/7 med ugentlige rapporter og underretning, når der kræves handling, med Volvo Active Care.

Med så meget opfindsomhed proppet ind i et lille område er den helt nye EWR130E fra Volvo den nye målestok, som de andre skal slå.

Nøglespecifikationer for EWR130E:

Motor EPA Tier 4 final! EU Stage V Volvo D4J
Driftsvægt
4,85 m fast todelt bom med 2,1 m arm, Camso enkeltdæk 500/45-20 og standard parallelt blad bag
kg 12 900
lb 28.44
Driftsvægt
4,85 m fast todelt bom med 2,4 m arm, 9 tommers Mitas tvillingdæk, opdelt blad for og udliggere bag samt 4-hjulsstyring
kg 14 400
lb 31.75
Bruttoeffekt kW 90
hk(imp)
120
. ved motoromdrejningstal o/min 2000
Maks. rækkevidde (2,1 m – 2,4 m arm) m 8,44 - 8,67
ft 27,7' - 28,5'
Maksimumshastighed km/t 20/30/35
mi/t 12.4/18.6/21.

Slut.
November 2020

FOR YDERLIGERE INFORMATION

Anne Bast

Chef for mærke, markedsføring & kommunikation
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / International
E-mail: anne.bast@volvo.com

Brian O'Sullivan

SE10
London
Tlf.: +44 7733350307
E-mail: osullivan@se10.com