Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Sådan forbereder du gravemaskinen til foråret

For dem af os, som bor på den nordlige halvkugle, er varmere vejr – og en travlt optaget entreprenørtidsplan – lige om hjørnet. Her får du nogle tips til at sætte din gravemaskine i tip-top stand til den nye sæson.

· Væsker, filtre og smørefedt

Kontrollér hydraulikolieniveauerne samt olien i sving- og køregearkasserne. Efterfyld efter behov. Aftap vand fra vandudskilleren.

· Tætninger

Se efter lækkende eller beskadigede tætninger, og udskift dem efter behov. De må aldrig tætnes igen.

Undervogn

Rens undervognen for at sikre, at den er fri for affald, og juster spændingen. Kontrollér for løse larvefodsplader, og reparer efter behov. Kontrollér for olielækager fra de øverste og nederste ruller.

· Bom og arm

Kontrollér sidespillerummet, og kontakt om nødvendigt den lokale Volvo-forhandler.

· Motor

Kontrollér for at se, om brændstof er lækket ud. Kontakt den lokale Volvo-forhandler for assistance, hvis det er tilfældet.

· Batteri

Efterse terminalerne og klemmerne, også selv om du fjernede batteriet for vinteren, og rengør efter behov. Tilslut en oplader, hvis batteriet var afmonteret.

· Førerhus

Flyt om muligt maskinen til en varm lagerplacering for at optø eventuel is. Fjern sne med en kost, eller blæs den væk med trykluft. Skrab den ikke af med en skovl, da det kan beskadige lakken. Rengør grundigt førerhuset indvendigt, og udskift luftfiltrene. Det vil hjælpe med at beskytte maskinens elektronik og gøre førerpladsen til et mere behageligt og komfortabelt arbejdsmiljø.

· Yderligere funktioner

Kontrollér, at lygter, viskere, varmeanlæg og aircondition alt sammen fungerer korrekt, udfør reparationer efter behov.

FOR YDERLIGERE INFORMATION

Anne Bast

Chef for mærke, markedsføring og kommunikation
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa/International
Email: anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tel: +44 207 923 5863
E-mail: hannah.kitchener@se10.com