Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

4 hurtige tip til at øge læssemaskinens levetid

Ved omhyggelige daglige inspektioner og vedligeholdelse kan operatører af læssemaskiner øge maskinens nyttetid, produktivitet og levetid.

1. Udfør daglig kontrol før start

Før brug kan en grundig kontrol af maskinen, og det sted hvor den har været parkeret afsløre, om maskinen er beskadiget, eller om den har lækket nogen vigtige væsker. Dette kan også give maskinføreren mulighed for at kontrollere dæktrykket, før dækkene slides yderligere, hvilket giver færre dækskifte. 

Kontroller f.eks. renheden af luftfiltreringssystemet samt niveauet af motorolie, smøreolie og kølervæske, da alle disse tiltag også kan forhindre alvorlig beskadigelse og udskiftning af dele. Volvos læssemaskiner er nemme at servicere, og det betyder, at det er nemt og overkommeligt at håndtere mindre problemer hurtigst muligt. Ved at begrænse yderligere beskadigelse af maskinen kan maskinføreren eliminere behovet for at udskifte dele og dermed forlænge nyttetiden af den aktuelle model. 

2. Varm maskinen op

Start motoren og lad den køre ved lav tomgang i 3-5 minutter (10 minutter under -15o). Er maskinen udstyret med håndgasfunktion, kan man med fordel anvende denne funktion og sætte tomgangsniveauet op til 1000-1200 o/min. under opvarmningsperioden.

Ved under -15o bevæges løfte- og tilt-funktion i deres fulde arbejdesområde 10 til 15 gange, uden at man kører funktionerne til deres endeleje.

3. Vær forsigtig

Maskinføreren skal være meget opmærksom på, hvilke materialer der læsses. Dette skyldes at densititeten på de forskellige materialer kan variere meget, og dermed vægten. Overlast på maskinen resulterer i øget dækslidtage, langsommere cyklus- tider og lavere produktionsniveau.

Er maskinen udstyret med Co-Pilot eller Load-assist letter dette maskinførerens opgave betydeligt, og bidrager til en betydelig reduktion af driftomkostningerne.

4. Etablér en nedkølingsrutine

En omfattende nedkølingsrutine understøtter også langsigtet funktion af Volvo-læssemaskinerne og garanterer, at de kan bruges til fremtidige projekter, og mindsker miljøpåvirkningen. Operatører skal altid sikre, at maskinen er parkeret på et jævnt underlag med skovlen sænket og parkeringsbremsen trukket for at bevare dækkenes vejgreb.

Mens motoren kører i tomgang, skal operatører for at give turboladeren mulighed for at køle af sammenligne de aktuelle maskintimer med antallet af maskintimer ved starten af dagen. Dermed sikrer operatøren, at maskinen kommer til service til tiden i stedet for, når der opstår alvorlige problemer. Brændstof- og DEF-tankene skal holdes fyldte for at minimere kondens og forhindre problemer, der kan medføre udskiftninger. Operatører skal spule ydersiden af maskinen for at beskytte malingen og forhindre korrosive materialer i at ødelægge karosseriet.

Da veluddannede operatører er afgørende for at sikre daglig vedligeholdelse af maskinen, spiller Volvo CE og dennes netværk af forhandlere også en rolle. Volvo-læssemaskiner er designet med henblik på nem vedligeholdelse for at garantere minimal stilstand, og Volvo CE tilbyder tjenester, som sikrer, at ejere og operatører får mest ud af deres maskiner. Eksempel: Volvo ACTIVE CARE er en tjeneste til aktiv 24/7/365 maskinovervågning og indberetning, der kan hjælpe med at identificere og diagnosticere potentielle problemer i realtid, før de udvikler sig til større problemer.

FOR YDERLIGERE INFORMATION

Anne Bast

Chef for mærke, markedsføring og kommunikation
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa/International
Email: anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tel: +44 207 923 5863
E-mail: hannah.kitchener@se10.com