Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Fem nye apps tilføjet til det udvidede indbyggede Load Assist-informationssystem

Fem nye applikationer er blevet tilføjet til Volvo CE's Load Assist-system, som nu også kan fås på et bredere udvalg af firmaets læssemaskiner, fra L60H til L350H*.

Volvo Construction Equipments (Volvo CE's) Load Assist er fællesbenævnelsen for en serie af maskinstyringsapplikationer, som er udviklet specielt til Volvo CE læssemaskiner. Disse "apps" fungerer via Volvo Co-Pilot – den prisvindende grænseflade i førerhuset med 10-tommers berøringsskærm med høj opløsning. Load Assist-systemet blev først introduceret i 2016 og var til at begynde med udstyret med On-Board Weighing-appen. I 2019 blev Load Assist udvidet til at omfatte Operator Coaching, et værktøj, der er førende i branchen, og som forbedrer operatørens ydeevne ved at give vejledning om, hvordan man betjener en maskine på effektiv vis. Og i 2020 har den nu endnu flere apps. Oven i købet er Load Assist nu kompatibel med et bredt udvalg af Volvo CE læssemaskiner – fra L60H op til L350H*.

De fem nye apps sigter på at forbedre brugervenlighed, sikkerhed og samlet effektivitet på arbejdsstedet. Opgaver, som før skulle udføres manuelt eller krævede, at operatøren steg ud af førerhuset, kan nu udføres automatisk inden i det komfortable førerhus. De fem nye apps er følgende:

App for dæktrykovervågningssystem

WLO_H_series_Updates_Reduce_TCO

Volvo Co-Pilot-berøringsskærmen vil nu vise dæktryk og temperatur i realtid. Drift med den korrekte dæktrykparameter er afgørende for størst mulig sikkerhed, brændstofeffektivitet og oppetid. Hvert dæk overvåges uafhængigt, og trykgrænserne (lav/høj) indstilles pr. aksel. Hvis et af de individuelle dæk kommer uden for de indstillede parametre, bliver operatøren advaret, ved at der vises alarmgrænser som nominelle værdier og procentdele. En blå meddelelse giver operatøren besked om, at der er uoverensstemmelser i tryk eller temperatur, og at situationen skal overvåges. En gul meddelelse angiver, at disse uoverensstemmelser er blevet forværret, og at operatøren skal tage affære.
 
Alle disse data kan stilles til rådighed på CareTrack, så pladsledere kan gennemgå og analysere historiske dæktendenser, som kan hjælpe med at informere dækparametre under lignende forhold på stedet. 

Map-app

Kort hjælper med så meget mere end at lede dig til destinationsstedet. Map-appen bruger læsserens indbyggede GPS til positionering og telekom-forbindelse på Volvo Co-pilot til at kommunikere mellem maskiner. Med den nye Kort-funktion kan operatøren overvåge trafikken på arbejdsstedet i realtid og proaktivt indrette sin kørsel efter trafikforholdene, især i områder, hvor flere maskiner opererer tæt på hinanden. 

WLO_H_series_Updates_Reduce_TCO

Ud fra et sikkerhedsmæssigt perspektiv er det også nyttigt at kende andre maskiners position – især når man arbejder på arbejdssteder med begrænset udsyn. Veje, interessepunkter, begrænsede områder og ensrettede vejbaner vises for at hjælpe operatøren med nemt at navigere rundt på stedet. Meddelelser om hastighedsgrænser er en yderligere påmindelse, som hjælper operatøren med at undgå potentielt farlige situationer. Effektiviteten forbedres ligeledes af denne Kort-funktion, da operatøren bedre kan foregribe kørselsbeslutninger ved at overvåge trafikken og flowet i arbejdscyklussen.

De sidste tre apps kan grupperes som værktøjskasseapplikationer. På samme måde, som du ville forvente det på din smartphone eller tablet, leveres Volvo Co-Pilot med forhåndsinstallerede apps beregnet til at gøre operatørens liv nemmere.

Calculator-app

Komplet grundlæggende beregning med addition, subtraktion, multiplikation og division. Lommeregneren kan også bruges som enhedsomregner, der hurtigt og nemt omregner seks enhedstyper (længde, masse, vinkel, tid, temperatur og hastighed).

Notes-app

Der er ikke brug for blyant og papir med en digital notesblok, der kan bruges til at skrive og gemme notater, mens man er i kabinen. 

Weather-app

Det hjælper dig med at planlægge fremadrettet, hvis du er forberedt på ændringer i vejret. Illustreret af en letforståelig tidslinje informerer Weather-appen dig om de aktuelle og kommende klimaforhold. Med de nyeste informationer lige ved hånden, kan du tilpasse dig effektivt og holde driften på rette kurs - uanset om det regner eller sner.

Volvo CE Load Assist

Endnu mere at være på udkig efter

Volvo CE Load Assist

Flere andre allerede eksisterende funktioner er også blevet opgraderet. 

Når du bestiller radardetekteringssystemet, er det nu integreret i Volvo Co-Pilot. Det gør det muligt for operatøren at se al information fra bakkameraet og om lasten på én enkelt skærm, og giver øget bekvemmelighed og sikkerhed, når han bakker.

WLO_H_series_Updates_Reduce_TCO

 

 

 

 

 

Den endelige opdatering består i tilføjelsen af to nye Opgave-funktionsmåder på On-Board Weighing-appen. Operatøren kan nu vælge mellem tilstandene Triptæller, Lastbillæsning, Oplagring eller Behandling. Hver tilstand vil tilpasse layoutet af Volvo Co-pilot-skærmen og give relevante oplysninger, så operatøren kan være effektiv på de forskellige anvendelsesområder.

Disse omfattende opdateringer af Volvo CE's indbyggede Load Assist-informationssystem vil hjælpe kunderne med at få det bedste ud af Volvos læssemaskiner og deres operatører.

 

*Tilgængelighed af apps:

Load Assist
On-Board Weighing-app Operator Coaching-app App for dæktrykovervågningssystem Map-app
Appsene Calculator, Notes, Weather
Indbygget radardetekteringssystem
L60H    X    X  X  X
L70H    X    X  X  X
L90H    X    X  X  X
L110H  X  X  X  X  X  X
L120H  X  X  X  X  X  X
L150H  X  X  X  X  X  X
L180H  X  X  X  X  X  X
L180H High-Lift            
L220H   X  X  X  X  X  X
L260H  X  X  X  X  X  X
L350H  X  X  X  X  X  X