Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

ECR58 generation F, branchens mest komfortable kompakte gravemaskine

Den nye ECR58 F-generation af kompakte gravemaskiner fra Volvo Construction Equipment (Volvo CE) giver enestående niveauer af førerkomfort, hidtil ukendt alsidighed og ydelse.

Da vi udtænkte ECR58, sigtede vi på at kombinere bedste praksis i hele branchen i ét enkelt produkt. Og det lykkedes: den kompakte 6-tons ECR58-gravemaskine kan udfolde det fulde potentiale af dens korte svingradius og levere topydelse på en mangfoldighed af anvendelsesområder.

Branchens bedste kabine

Ifølge kundeklinikker giver dette produkt bedre kontrol og mere stabil kombineret drift end mange større gravemaskiner. Og det forstår man godt. ECR58 tilbyder en ny standard for førerkomfort og det mest rummelige førerhus i branchen. Og alligevel har den bevaret den samlede maskinstørrelse mere kompakt end nogensinde før. Oven i alt dette understøttes førerens velvære, tryghed og sikkerhed via en forenklet arbejdsstation og en brugervenlig oplevelse. Stillingen fra sæde til joystick er blevet revideret og forbedret, men er stadig ophængt sammen. Det er en teknik, som Volvo indførte i branchen. Volvo-førerhuset er udviklet til at give de højeste niveauer af bekvemmelighed for føreren med effektiv lyddæmpning, mangfoldige opbevaringsområder samt 12 V- og USB-porte. Forruden, som kan åbnes helt, og skydevinduet i siden bidrager til udsynet hele vejen rundt, som er det bedste i klassen. Føreren kan nemt og hurtigt få styr på F-generationen af ECR58 takket være rullehjulet i automobilstil, den 5-tommers farveskærm og menuerne, som er nemme at finde rundt i.

Udfør nemt og hurtigt flere opgaver på samme tid

De fleste uheld på byggepladser skyldes kompatibilitet af redskaber og redskabsskift. For at tage hånd om dette problem har ECR58 et omfattende udvalg af redskaber, som er skræddersyede nøjagtigt til maskinen og nemme at skifte. Det omfatter skovle, hamre, tommelfingre plus den nye tilt-lynkobling, som har en tilt-vinkel på op til 2 x 90°. Hydraulikredskaber kan betjenes med præcision fra de proportionale fingerstyringsgreb, og flow-indstillinger kan nemt brugerdefineres takket være nye driftsmåder. Et kort tryk på driftsmådeknappen vil lede føreren til en menu, hvor maskinindstillinger nemt kan matches til det monterede redskab. Føreren kan oprette op til 20 redskaber i biblioteket. For hvert redskab kan et stort sæt parametre justeres, så maskinen passer perfekt til det forhåndenværende anvendelsesområde.

Klassens bedste

Overlegen stabilitet, brydekraft, udrivningskraft og løftekapacitet resulterer i hurtige cyklustider, selv ved de mest krævende opgaver. Flere intelligente funktioner kombineres til at levere enestående brændstofeffektivitet, inklusive det avancerede hydrauliksystem med lastregistrering og flow-deling. ECO-tilstand og automatisk motortomgang er standardfunktioner i ECR58 F-generationen. ECO-tilstand reducerer brændstofforbruget yderligere – med op til 10 % – mens automatisk motortomgang eliminerer unødigt brændstofforbrug. Med det automatiske motorstop registreres timer uden arbejde ikke, hvilket reducerer vedligeholdelsesomkostningerne og samtidig bidrager til en højere videresalgsværdi. Hvad angår servicearbejde på maskinen, er visse vedligeholdelsesopgaver blevet fjernet, og visse serviceintervaller fordoblet. Og for at hjælpe ejerne med at holde deres ECR58 i tiptop stand og sprede serviceomkostningerne tilbyder Volvo vedligeholdelses- og reparationsaftaler.

ECR58 F-generationen markerer starten på en ny filosofi for Volvos serie af kompakte gravemaskiner, en filosofi, som matcher overlegen ydelse og intelligente funktioner med brugervenlighed og et moderne og nyskabende design. Som med alle Volvos gravemaskiner er ECR58 mere end 93 % genbrugelig. Det viser, hvordan Volvo CE's besparelsesbestræbelser slutter ringen. Den er også kompatibel til brug med bio-hydraulikolier.

Nøglespecifikationer:

Motor   D2.6H
Bruttoeffekt kW 35,5 
hk(imp) 48
Nettoeffekt kW 35
hk(imp) 47
. . . ved motoromdrejningstal
o/min 2 200
Driftsvægt kg
5 840 
lb
12 875
Skovlkapacitet
m3
0,114 
y3
0,149
Kørehastighed
km/t
2,6 / 4,5 
mph
1,6 / 2,8
Svinghastighed
o/min 8,7
Brydekraft
kN
41,9 
lbf
9 422
Rivekraft (arm brydekraft)
kN
28,4 
lbf
6 387
Totalbredde
mm
2 000
ft in
6'7"
Totallængde
mm
5 193
ft in
17'0"
Hovedhydraulikpumpe, maks. flow
l/min
143 
gal/min
37,8
Bommens svingvinkel, venstre / højre
vinkel
75 / 55