Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

6 årsager til at bruge Volvo Dig Assist

Dig Assist, kontrolsystemet til gravemaskiner fra Volvo Construction Equipment, tilbyder mange fordele for operatører og virksomhedsejere ved at hjælpe med at øge sikkerheden og produktiviteten samt reducere omkostningerne.

Entreprenørmaskiner bliver mere og mere højteknologiske med nye produktivitetsfremmende funktioner og udstyr, der indbygges i maskinerne hvert år. I dag kan højteknologiske følere sende tidstro oplysninger om en maskines nøjagtige bevægelser tilbage til operatøren i førerhuset og vise dem på Volvo Co-Pilot-skærmen.

Nu kan mange operatører af gravemaskiner ikke leve uden Volvo Dig Assist-maskinkontrolsystemet, da det hjælper dem med at fuldføre opgaver sikkert, nøjagtigt og på en brøkdel af tiden. Her er blot seks årsager til, at det er investeringen værd.

1. Mere nøjagtig grøftegravning

Volvo Co-Pilot med Dig Assist giver operatøren mulighed for at angive specifikationerne for selv de mest komplekse grøfter – herunder skråninger og flere lag – i løbet af få minutter. Derefter hjælper en virtuel vejledning operatøren med at blive på sporet. Dermed undgår man meget af den normale forberedelse, og operatøren kan fuldføre arbejdet hurtigt og korrekt.

2. Forenklede graveprofiler

Nogle opgaver, f.eks. gravning af grøft eller kælder, kræver en mere kompleks profil. Med Volvo Dig Assist kan operatører tegne enkle 3D-profiler direkte fra førerhuset (f.eks. en tringrøft til nedlægning af flere stikledninger) eller endda vælge fra et bibliotek af foruddefinerede profiler, som kan tilpasses efter opgaven. Dette sparer tid og penge ved at mindske behovet for yderligere inspektioner og opmålinger.

3. Et mere sikkert arbejdsmiljø

Volvo Dig Assist afgiver både synlige og hørbare advarsler for at undgå forhindringer på arbejdsstedet. Operatører angiver ganske enkelt den dybde, de kan grave uden at ramme stikledninger, eller den maksimale højde, de kan hæve armen, før de rammer strømledninger, og modtage en advarsel, hvis de kommer for tæt på. Disse parametre er en stor hjælp for operatører til at undgå uheld.

4. Lavere arbejdsomkostninger

Ved at reducere den tid, der bruges på at kontrollere og efterprøve dybde- og hældningsnøjagtigheden i udgravningen eller placere pæle i jorden, frigøres der medarbejdere, som kan udføre andet arbejde. Dette øger effektiviteten og produktiviteten på hele arbejdspladsen.

Desuden spilder operatører ikke tiden med at grave for meget eller grave om i en grøft. Dette betyder, at de kan fuldføre opgaver og gå meget hurtigere videre med andre opgaver. Alt i alt reducerer dette arbejdsmængden på stedet, tid og dermed brændstof.

5. Større konkurrencefordele

Med et maskinkontrolsystem som Dig Assist kan entreprenører arbejde i meget mørke miljøer som f.eks. dybe grøfter, hvor andre gravemaskiner har det svært. Operatørerne kan angive opgaveprofiler og se placeringen af skovlen på skærmen i realtid.

6. Nybegynderoperatører bliver eksperter

Nye operatører føler sig ikke så uerfarne med Dig Assist. Den er lige så nem at bruge som en tablet eller smartphone med en indlæringskurve på mindre end to minutter. Dig Assist er også et fremragende oplæringsværktøj, da operatører ikke skal bekymre sig om at lave fejl, fordi de får visuel hjælp til at bedømme nøjagtigheden. Med tiden hjælper de tidstro tilbagemeldinger selv meget dygtige operatører til at forbedre deres færdigheder.

Volvo Dig Assist

FOR YDERLIGERE INFORMATION

Anne Bast

Chef for mærke, markedsføring og kommunikation
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa/International
Email: anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tel: +44 207 923 5863
E-mail: hannah.kitchener@se10.com