Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

5 grunde til at vælge en fabriksmonteret nedrivningsgravemaskine

Glem nedbrydningskugler, i dag er gravemaskiner noget af det mest effektive materiel på et nedrivningssted. Her vil vi forklare fordelene ved at vælge en specialiseret nedbrydningsgravemaskine i stedet for en standardmaskine med eftermarkedstilbehør.

1. Øget sikkerhed

Sikkerhed er altafgørende på ethvert job, men ingen andre steder er det så vigtigt som på et nedrivningssted, og der er adskillige forskelle mellem en fabriksmonteret nedrivningsgravemaskine og en eftermarkedsmaskine, som kan påvirke sikkerheden i meget høj grad.

Når Volvo konstruerer en fabriksmonteret nedrivningsgravemaskine, ved ingeniørerne alt om hele maskinen inklusive dens strukturmæssige integritet, dens vægtdata, komponenternes styrke og holdbarheden. Med disse komplette data kan Volvo udføre en FEM-strukturanalyse baseret på forskellige nedrivningsbelastninger, hvilket sikrer kvalitet og lang driftslevetid for maskinen ved krævende nedrivningsarbejder.

Når man fremstiller en maskine til nedrivning fra bunden, er det nemt og omkostningseffektivt for Volvo at anvende de højeste sikkerhedsstandarder i førerhuset og hele maskinens afskærmning. Gravemaskinen Volvo HR (høj rækkevidde) leveres som standard med rammemonteret FOG (frame object guard – rammeobjektskærm) afskærmning i stedet for førerhusmonteret afskærmning. Alle sidedørene er bygget til heavy-duty med over den dobbelte tykkelse og styrke i sammenligning med standarddøre, hvor der ville blive benyttet eftermarkedsudstyr. Oven i købet vil kunderne have fuld support for reservedelene.

2. En stærk og stabil platform

Dedikerede nedrivningsgravemaskiner har meget større bomcylindre, tunge rammer og ekstra kontravægt. De har også hydraulisk udvidelige larvebånd, som giver operatørerne en aktionsradius på 360º. I betragtning af de omkostninger og den indsats, det kræver at tilføje disse funktioner på en standardgravemaskine, er det altid bedst at vælge fabriksmonteringen.

3. Overlegent udsyn og beskyttelse mod støv

Dedikerede nedrivningsgravemaskiner leveres med et førerhus med højt udsyn, som kan vippes, samt systemer til støvbekæmpelse. I en fabriksmonteret maskine vil førerhuset kunne hælde op til 30º, så operatøren får det bedste udsyn over redskabet og arbejdsstedet. Førerhusets hældningsfunktion er ligeledes indbygget i joystick-kontakterne, så operatøren hele tiden kan holde øjnene oppe. Vipbare eftermarkedsførerhuse er meget dyre og besværlige at montere. Eftermarkedsstøvbekæmpelsessystemer er også dyre og vil måske ikke omfatte de forskellige dugdannelsesoptioner, som findes i en fabriksmonteret nedrivningsgravemaskine.

4. Fleksibilitet i konfigurationer

Når en nedrivningsmaskine kommer lige fra fabrikken, leveres den med mange forskellige bomkonfigurationer. Volvo CE tilbyder HR-bomme, forlængerbomme og gravebomme i hele modelserien. De forskellige bomkonfigurationer kan købes direkte sammen med maskinen eller på et senere stadie af investeringen som kit. Alle bomme leveres med de bedste støttestativer, der findes på markedet, for at garantere størst mulig sikkerhed for operatører og mekanikere, når der skiftes bomkonfiguration.

5. Én enkelt partner at tale med

Hvis der opstår et problem med en ombygget maskine, er det ikke ualmindeligt, at tredjeparter skyder skylden på hinanden. Hvis en maskine desuden modificeres på eftermarkedet af parter, som ikke er producentens certificerede partnere, vil fabriksgarantierne højst sandsynligt være ugyldige. For at undgå sådanne scenarier er det bedst at købe én enkelt fabriksløsning, der er dækket af én garanti.

FOR YDERLIGERE INFORMATION

Anne Bast

Chef for mærke, markedsføring og kommunikation
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa/International
Email: anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tel: +44 207 923 5863
E-mail: hannah.kitchener@se10.com