Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

5 enkle måder at øge sikkerheden på arbejdspladsen på

Hos Volvo CE designer vi vores maskiner til at være så sikre som muligt, men sikkerhed drejer sig til syvende og sidst om kombinationen af maskinteknologi og maskinførerens adfærd. Her er fem enkle måder, hvorpå maskinførere kan sørge for, at de selv og andre omkring dem er sikre.

1. Udfør daglige vedligeholdelseseftersyn

Før starten på hvert arbejdsskift skal maskinførere gå rundt om deres maskine for at kontrollere den for skader eller lækager, sikre at stikben og bøsninger er på plads og i god stand, og at stikben er ordentligt smurt. De skal også kontrollere, at lys, vinduesviskere, synlighedsudstyr, advarselsskilte og andre sikkerhedsanordninger er korrekt indstillet og i fuld funktionstilstand. Endelig skal maskinførere fjerne enhver form for snavs eller materiale fra førerhuset, da løst materiale kan udgøre en ulykkesrisiko.

Udfør daglige vedligeholdelseseftersyn

2. Vedligehold tre støttepunkter, når der skal stiges ind og ud af førerhuset

Glide- og faldulykker hører til de mest almindelige i byggesektoren.Volvo CE designer sine maskiner med robuste, skridsikre trin og gelændere, men maskinførere skal stadig sørge for at fjerne mudder, is eller olie. De skal også til enhver tid vedligeholde tre støttepunkter, som bruges, når der skal stiges ind og ud af førerhuset, for yderligere stabilitet (to fødder og én hånd eller to hænder og én fod).

Vedligehold tre støttepunkter, når der skal stiges ind og ud af førerhuset

3. Brug indbygget vejeudstyr for at undgå overlæsning

Indbyggede vejesystemer, såsom Volvo Load Assist til læssemaskiner og indbygget vejning for rammestyrede dumpere, er lige så vigtige for sikkerheden som de er for produktiviteten. Disse systemer forhindrer, at operatøren ved en fejl kommer til at overlæsse maskinen, som kan nedsætte stabiliteten og endda forårsage skade.

Brug indbygget vejeudstyr for at undgå overlæsning

4. Overvåg telematikdata for sikkerhedsspørgsmål

Ved at forbinde maskiner til Volvo CareTrack får ejere og flådeansvarlige en masse oplysninger om, hvad deres udstyr laver i felten, inklusive hvor sikkert det bruges. Mange hændelser med fx høj fart kan indikere usikker drift og signalere et behov for mere træning af maskinførerne.

Overvåg telematikdata for sikkerhedsspørgsmål

5. Forstå maskinens sikkerhedsudstyr

De fleste maskiner skal have ROPS-førerhuse (væltebeskyttelsessystem), men fordelen ved en sådan beskyttelse reduceres meget, hvis maskinføreren fx ikke har spændt sikkerhedsselen. Sikkerhedsudstyret er forskelligt fra maskine til maskine, så maskinførere skal altid læse instruktionsbogen og få den nødvendige træning for at forstå det udstyr, der er til rådighed for dem, og hvorfor de er så vigtige for at forhindre ulykker, så de kan udnytte dem optimalt og korrekt.

Forstå maskinens sikkerhedsudstyr

 

FOR YDERLIGERE INFORMATION

Anne Bast

Chef for mærke, markedsføring og kommunikation
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa/International
Email: anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tel: +44 207 923 5863
E-mail: hannah.kitchener@se10.com