Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Volvo P6870D ABG: Gør udlægningsopgaver nemme

Oplev den ultimative alsidighed inden for udlægning med P6870D ABG, som kombinerer kompakt design, enestående trækkraft og funktioner beregnet til enkel drift og service.

En alsidig arbejdshest

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) har arbejdet på at forbedre betjeningsvenligheden og alsidigheden af deres udlægger på hjul, og P6870D ABG er det perfekte eksempel. Denne udlægger kan opnå fantastiske resultater på tværs af en vifte af opgaver – det være sig mindre huse eller vejprojekter.

Volvo CE-udlæggere har fremragende trækkraft til selvsikker og præcis drift uanset forholdene – og P6870D ABG er ingen undtagelse. Med en trepunktsbalance til at stabilisere trækkerplatformen sikrer udlæggerens unikke selvnivellerende ophæng, at trækkraften maksimeres – selv når underlaget ikke er optimalt. Volvos drivsystem giver jævn udlægning ved at sikre stor trækkraft. Den fås som 6x6 eller 6x4, og de store forhjul leverer høj drivkraft, mens det belastningsafhængige momentstyringssystem justerer effekten mellem forhjulstrækkets hjul for at forhindre hjulspin.

Volvos udlægger på hjul er også udstyret med tre driftstilstande: udlægning, rangering og transport. Rangeringstilstand er ideel til manøvrering, læsning og aflæsning. I denne tilstand er udlægningsfunktionerne deaktiverede, og maskinen kan dreje med en indvendig radius på 2,5 m.I transporttilstand er fuld kørehastighed – 20 km/t – mulig for hurtig flytning, og automatisk tomgang aktiveres, når udlæggeren ikke er i bevægelse. De kompakte mål på P6870D ABG gør det også nemt at transportere mellem arbejdsstederne.Til støtte for alle tre driftstilstande er der en førsteklasses Volvo-motor, som kombinerer højt moment og lave omdrejningstal, mens den automatisk tilpasser motorens effekt til kravene på arbejdsstedet. Det reducerer støjniveauerne drastisk og nedskærer brændstofforbruget med op til 30 %.

Sikker og nem udlægning

Volvo CE har lagt kontrollen i operatørens hænder ved at skabe brugervenlige funktioner såsom Electronic Paver Management-systemet (EPM3). EPM3-systemets betjeningsknapper er samlet og arrangeret i fugleperspektivlayout for at lede operatøren intuitivt gennem de enkelte arbejdsfunktioner. Ved hjælp af drejeknappen kan operatører hurtigt vælge og justere funktioner for bedre maskinstyring og optimal effektivitet. EPM3-system indeholder Settings Manager-funktionen, der forenkler maskinkonfigurationen, så operatøren kan gå i gang med arbejdet med det samme. Denne funktion giver operatører mulighed for at gemme brugerdefinerede indstillinger og hente gemte parametre for lignende udlægningsopgaver, hvilket sikrer udlægningskvaliteten fra opgave til opgave. Disse gemte parametre kan finjusteres for at optimere ydeevnen og produktiviteten.

Det rummelige, komfortable og ergonomisk udformede operatørmiljø giver operatøren et overlegent udsyn over hele udlægningsprocessen, med direkte udsyn til fyldetragten og sneglen og et klart udsyn over arbejdsområdet. Den flade udformning af motorhjelmen giver også operatører mulighed for med et enkelt blik at kontrollere beholdningen og strømmen af materiale, mens synsvidden er yderligere forbedret med glasruder på begge sider af platformen, nærfeltspejle og justerbare sæder, som kan udvides ud over den udvendige kant af udlæggeren. Operatørens komfort er også en vigtig prioritet, og P6870D ABG er blevet konstrueret til at have lave støjniveauer, halvtag med forskydelige forlængelser samt fodtrin og armlæn, varmluftsdyse, kopholder og USB-opladerforbindelse. Operatørens bekvemmelighed er yderligere forbedret af belysningsfunktionen, som oplyser platformen i tre minutter, efter at der er tændt på hovedafbryderen, og efter at tændingen er slået fra. Der er nu direkte adgang til materialetankens håndtag fra platformen, selv når der er monteret et vindspejl.

Og for også at gøre livet lettere på niveau med afretteren, kan afretteroperatører benytte sig af ekstraudstyret Pave Assist. Pave Assist, der er drevet af Volvo Co-Pilot, tilvejebringer et effektivt sæt digitale værktøjer, herunder Material Manager, Thermal Profiling og Weather View, der er beregnet til at hjælpe med at forbedre måttekvaliteten og dokumentere udlægningsprocessen.

Udnyt mulighederne i din udlægger

Med en udlægningsbredde på op til 9 meter kan P6870D ABG udstyres med en række forskellige afrettere, som er i stand til at håndtere et bredt udvalg af arbejdssteder og materialer. Volvo Variomatic-afrettere har otte styrerør, fire på hver hydraulikforlængelse, og sammen med afretterstrammeanordningen (ekstraudstyr) bidrager disse til en ensartet og jævnt komprimeret, glat overflade.

Hvad driften angår, vil VB79- og VB78-afrettere kunne bruges på det samme arbejdssted, men VB79-afrettere vil have større potentiale, når der kræves særlige kronprofiler eller er særlige dræningsbehov. Afstrygerne, der kan forlænges, har to ekstra leddelte sektioner, der kan justeres opad eller nedad med 10% (5,7 grader), hvilket giver mulighed for nemmere at belægge ujævne profiler med mindre materialeforbrug og lavere omkostninger.

Afretterforlængelser monteres eller afmonteres hurtigt og sikkert uden brug for specialværktøj takket være Volvos unikke lynkoblingssystem. Det betyder, at det kun tager 55 minutter at skifte over.

Hvad mere er, med ekstraudstyret hydraulisk bagsmækstyring, som er indbygget i afretterpanelet, kan afretteroperatører sige farvel til manuel afretterjustering. Resultatet er reducerede anstrengelser og en ren side-finish.

Fortsæt asfaltudlægningen

Det er alt sammen godt med en alsidig og brugervenlig maskine, men den skal også være pålidelig. Ikke-planlagt nedetid kan koste en flådeleder mere end 450 euro om dagen pr. maskine. Volvo CE anerkender problemet, og derfor er P6870D ABG udstyret med intelligente vedligeholdelsessystemer, så det er nemt at holde udlæggeren i gang.

P6870D ABG har forbedringer, når det gælder oppetid og effektivitet; en af de vigtigste forbedringer er den 13 tons materialetank og en brændstoftank, der er stor nok til 10 timers uafbrudt udlægning. Ud over det er der også et system til at forhindre brændstoftyveri, og Volvo CE tilbyder en række belysningssæt, så du kan se og udføre mere, når lyset er svagt.

Volvo CE har også gjort det fysisk nemt at få adgang til vigtige kontrolpunkter på P6870D ABG, hvilket resulterer i hurtigere og sikrere servicerutiner. Centrale smørepunkter og vigtige serviceringssteder er bekvemt placeret oven på platformen, mens brændstoftanken, emulsionstanken og AdBlue-påfyldningsstudsen kan nås fra jordniveau. For at lette administration og vedligeholdelse af en hel flåde af maskine er der kun brug for én enkelt nøgle til at slå hver eneste tænding til og oplåse hvert eneste servicedæksel.

Kunderne kan også automatisere servicekravene og maksimere maskinens oppetid med Volvo Service Interval Manager – en dedikeret skærm på EPM3-kontrolpanelet, der advarer operatøren om påkrævet eller planlagt vedligeholdelse, som registreres i systemet og gemmes i servicehistorikken.

Hvad angår udskiftning af dele har vi Care Kit for at hjælpe kunderne med at spare tid, sænke omkostningerne og få adgang til de nyeste tekniske forbedringer. Care Kit eliminerer gætterier med hensyn til dele, som skal udskiftes, ved at have dem alle sammen i ét sæt. Selvom det tilsyneladende er dyrt at udskifte dele, der ikke "behøver" at blive skiftet, kan det være en væsentlig del af god vedligeholdelse. Kun at udskifte meget eller tydeligt slidte dele og ikke dem omkring dem kan belaste de udskiftede dele.

Endelig har kunderne mulighed for at aktivere CareTrack-telematiksystemet på P6870D ABG. CareTrack giver projektledere mulighed for at holde sig foran ikke-planlagt nedetid og sikre, at udlæggeren betjenes effektivt. Der er fjernadgang til rapporter om maskinernes placering, brug, produktivitet, brændstofforbrug og tilstand – hvilket er med til at identificere, hvilke områder skal forbedres for at optimere driften.

Alsidighed, brugervenlighed og pålidelighed er de vigtigste egenskaber ved denne nye P6870D ABG-udlægger på hjul, som kan købes i følgende regioner: EMEA, APAC, Latinamerika.

Nøglespecifikationer:

  Motortype D6J D8E 
    KINA IV; EU Stage V Tier3
Motoreffekt kW 129  
  hk (imp) 172,9  
Ved motoromdrejningstal o/min 2 000  
Basisbredde m 2.4  
  ft 8  
Maks. udlægningsbredde m 9  
  ft 29,5  
Udlægningskapacitet t/h 700   
  sh tn/h 771,6  
Maks. lagtykkelse mm 300   
  in 11,8  
Fødekassens kapacitet t 13  
  sh tn 14,3