Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Volvo CE er partner med National Geographic i bæredygtighedskampagnen

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) er gået sammen med National Geographic for at sætte fokus på et meget spændende projekt om at redde et truet samfund imod truslen om stigende havniveau.

Volvo mega project Sundarbans

Gennem det nye samarbejde, der er i tråd med begge virksomheders fælles værdier om at skabe en planet i balance, vil den nye kampagne vise, hvordan Volvo gravemaskiner hjælper med at bygge dæmninger over Sundarbans, en historisk region mellem Indien og Bangladesh, for at beskytte området mod truslen om oversvømmelse. Det værdsatte Sundarbans delta er hjemsted for den bengalske tiger og udpeget af UNESCO som verdensnaturarv - men det er under fortsat trussel om ødelæggelse, hvis der ikke foretages en akut og langsigtet handling.

Sundarbans ligger langs Bengalbugten og er hjemsted for flere truede dyrearter og 4,5 millioner mennesker. Efter en altødelæggende cyklon i 2009 blev frugtbar jord ødelagt, husdyr dræbt og de lerklinede vægge, der beskytter øerne, blev skyllet væk. Som følge heraf er området ekstremt udsat for oversvømmelse med tidevand, der er så dramatisk, at omkring en tredjedel af jorden forsvinder og kommer til syne igen, hver dag. Problemet er også blevet forværret af manglen på rent vand i Indien, et land hvor 80 % af vandet er forurenet.

Kampagnen viser, hvordan 20 Volvo gravemaskiner har arbejdet i området, der er en verdensnaturarv, for at genopbygge dæmningerne og sikre, at jorden og husdyrene er beskyttet mod skader forårsaget af saltvandsoversvømmelser.

Volvo-megaprojektet Sundarbans

Ved at blande filmindhold og en historie, der er forankret i formålet, formes det digitale partnerskab som en række kortfilm, der udsendes til et globalt publikum i løbet af en måned lang fælles kampagne. Kampagnen udsendes ikke kun fra i dag som en del af Volvo CEs prisbelønnede "The Megaproject Listing" - en global digital kampagne, der viser nogle af de mest utrolige byggeprojekter i hele verden - men også på alle National Geographics digitale kanaler.

Bill Law, kommunikationsdirektør hos Volvo CE, siger: "Dette utrolige projekt er endnu et skridt fremad i vores globale kamp mod klimaændringer, og vi er stolte af at spille en rolle ved meget bogstaveligt at bygge en bedre verden. Vi er glade for at kunne sætte fokus på betydningen af denne plan sammen med National Geographic. Ikke alene deler vi formålet med at bygge fremtiden op, men vores partnerskab giver os også mulighed for at komme ud med dette budskab til et endnu større, globalt publikum".

Du kan læse mere om Sundarbans på webstedet https://www.volvoce.com/global/da/spirit-magazine/saving-invaluable-land/ og på Volvo CEs sociale mediekanaler.

Billede 1: Sundarbans er hjemsted for mere end 4,5 millioner mennesker og udsat for risiko for oversvømmelse.
Billede 2: Det historiske område mellem Indien og Bangladesh er udpeget af UNESCO som verdensnaturarv.

Februar 2019